RS Obsolescence Manager sau cum să reducem riscul de scoatere din fabricaţie a componentelor electronice

by donpedro

Riscul ieşirii din fabricaţie a componentelor electronice este în creştere în industrie, provocând diverse situaţii complexe în lanţul de aprovizionare. Ieşirea din fabricaţie poate costa industria milioane de euro, bani ce trebuie investiţi în repro­iectarea şi refabricarea produselor, întârzieri şi extra stocuri.
În orice moment, afacerile ce se bazează pe producţia de echipamente electronice pot avea zeci de mii de proiecte active.

Fiecare dintre aceste proiecte are nevoie să menţină un stoc de mii de componente ce trebuie aprovizionate uneori de la sute de furnizori diferiţi. O singură componentă dacă este scoasă din producţie atunci şi produsul electronic poate fi scos din fabricaţie.
Durata medie de viaţă a produselor electronice se reduce pe măsură ce se adoptă noi tehnologii. De aceea RS a dezvoltat unealta “RS Obsolescence Manager”, ca fiind un alt element important al comunitaţii de ingineri DesignSpark, care asigură accesul facil la unelte gratuite, resurse şi expertiză.

Unealta permite crearea de liste de piese, oferindu-le ingineri­lor posibilitatea de a analiza, tehnic şi comercial, piesele componente şi soluţiile, prin intermediul accesului la milioane de documentaţii tehnice şi alte resurse ce îi pot sprijini în a alege componenta corectă tehnic. Obsolescence Manager augu­men­tează această utilitate prin asigurarea accesului la durata de viaţă a peste 400.000 de produse disponibile în oferta RS (semiconductori, componente pasive, conectori, relee, surse de tensiune, comutatoare şi multe alte echipamente electrice).

Odată adoptată o listă de piese, unealta asigură o vedere de ansamblu asupra riscului de scoatere din producţie în acelaşi timp oferind direcţii de anticipare în mod proactiv a datei de scoatere din producţie, fiind astfel sub control disponibilitatea componentei pe întreaga durata de funcţionare a proiectului. În plus, unealta va sugera soluţii alternative pentru componentele problematice, prin accesarea bazei de date IHS Markit, ce oferă mai mult de 70 de milioane de soluţii alternative. Unealta de selecţie a componentei alternative funcţionează prin intermediul unui număr de criterii şi categorii pentru a identifica lista de alegeri potenţiale pentru o componentă problemă.
În prezent unealta este direcţionată către fazele incipiente ale procesului de proiectare, urmând ca în viitor capabilităţile ei să fie extinse şi la alte etape ale ciclului de proiectare, precum comanda, construcţia şi mentenanţa.

Pe scurt, “RS Obsolescence Manager” va reduce în mod proactiv riscul ca anumite piese să fie scoase din producţie prin anticiparea duratei de viaţa a acestora şi, totodată, va oferi suport în adoptarea soluţiei de înlocuirea pieselor-problemă, ceea ce va însemna o mai bună folosire a timpului şi a resurselor specialiştilor din proiectare.

Mai multe detalii:
Autor:
Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu