În orice fel doriți

by donpedro

Știați că mașinile pe care le utilizați în mod curent dispun de întreaga putere de procesare a celor mai avansate computere de astăzi? Aceste mașini sunt la ora actuală aplicații industriale și de sisteme de calcul integrate, capsulate în factori de formă ne-standard. Decât să fim constrânși la un laptop sau la o tabletă, un exemplu de aplicație poate fi un terminal de punct de vânzare de la magazinul de produse alimentare din vecinătatea dvs. Sau poate fi vorba despre un chioșc de informații din aeroport pentru verificarea zborurilor ce urmează, pentru schimbarea locurilor sau pentru imprimarea biletelor de îmbarcare. Poate fi vorba chiar și despre imprimanta de la biroul dumneavoastră, ce poate imprima, scana, gestiona faxuri și multe altele. Alte aplicații de sisteme de calcul integrate și industriale pot fi consolele de jocuri, echipamente decodor/ receptor, automatizare de fabrică, PC-uri pentru medii dificile și computere pe o singură placă.
Aplicațiile de sisteme de calcul menționate mai sus devin din ce în ce mai mici și oferă în același timp mai multe funcții cu fiecare produs nou lansat. Totuși, este nevoie ca ele să ofere suport de intrare / ieșire (I/O) pentru dispozitive mai vechi, precum porturi paralele și chiar, în unele cazuri, controlere pentru discuri Floppy (FDC). Aceste necesități sunt adresate de super-controlerele I/O către placa de bază. Un super-controler I/O este un tip de cip semiconductor, prima dată utilizat în cazul plăcilor de bază din calculatoarele personale, care combină interfețe pentru o varietate de funcții de intrare/ieșire mai vechi. Aceste funcții includ un port paralel (uzual utilizat la imprimante), porturi seriale UART, controler tastatură și porturi PS/2 pentru interfațare la tastatură sau mouse. Suplimentar acestor funcții, super-controlerele I/O pot, de asemenea, include unele dispozitive de joasă viteză, precum senzori de temperatură, tensiune și viteză ventilator, control automat al vitezei ventilatorului, controlere port infraroșu, temporizator de protecție și pini de intrare/ieșire de uz general (GPIO).
Super-dispozitivele de I/O de astăzi utilizează magis­trală LPC (număr redus de pini) pentru comunicație cu unitatea centrală de procesare. Combinând mai multe funcții într-un singur cip se poate reduce numărul de componente necesare pe o placă de bază, reducând în acest mod și costul de producție. Microchip a lansat familia SCH322X, o familie de super controlere de I/O flexibilă și plină de funcții, particularizată pentru a se adresa provocării de a oferi funcționalitate avansată, dar să și răspundă cerințelor de constrângeri de spațiu și cost. Fiecare produs din familie conține un set de funcții diferit, combinând porturi seriale, paralele, PS/2 cu capabilitate GPIO flexibilă și monitorizare de clasă pentru temperatură și tensiune pentru a asista la dezvoltarea de aplicații industriale mai eficiente economic.

Proiectate pentru a opera cu o arhitectură x86, familia SCH322X include șase dispozitive croite pentru diferite aplicații: SCH3221, SCH3222, SCH3223, SCH3224, SCH3226 și SCH3227.
Printre alegerile pe care le oferă sunt incluse un număr variabil de porturi seriale, combinat cu monitorizare hardware și cu sau fără funcționalitate de controler tastatură.

SCH3227 – Diagrama bloc

SCH3227 este cel mai înzestrat dispozitiv al familiei. El este un super-controler I/O de 3.3V cu o interfață LPC care operează de la 19MHz la 33MHz pentru a oferi suport arhitecturilor vechi și curente bazate pe x86. SCH3227 include un controler de tastatură, capabilități de monitorizare hardware, logică de control putere și o logică de conectare la placa de bază. Dispozitivul oferă, de asemenea, un port paralel, patru porturi seriale complete și opțiunea pentru două porturi seriale suplimentare cu 4 pini. Porturile seriale sunt UART-uri complet funcționale, compatibile NS16550 care suportă viteze de transfer de date de până la 1.5Mbps.

Acest dispozitiv oferă, de asemenea, capabilitate de monitorizare hardware pentru a urmări temperatura, tensiunea și viteza ventilatorului. O altă funcție prezentă oferă, de asemenea, un control automat, programabil al ventilatorului. Sunt disponibile trei intrări de tahometru ventilator și trei ieșiri de control PWM pentru ventilator. Dispozitivul oferă, de asemenea, abilitarea de a alerta sistemul la depășirea condițiilor limită și de a controla automat viteza mai multor ventilatoare ca răspuns. După cum este prezentat în Figura 1, ventilatoarele sunt utilizate pentru a monitoriza și controla tempera­tura procesorului gazdă, sursa de tensiune și memoria sistemului.

O funcționalitate suplimentară a sistemului este disponibilă prin 40 de funcții de control GPIO disponibile cu SCH3227. Aceste GPIO pot servi ca porturi de I/O suplimentare, intrări de întrerupere, ieșiri de alimentare LED și chiar pini pentru infraroșu.

Figura 1

Această familie de ultimă generație este caracterizată de capsule mai mici față de super-dispozitivele de I/O anterioare. SCH3227 este disponibil în capsulă 144-WFBGA (9 mm × 9 mm) și în versiuni de temperaturi de operare comerciale și industriale.

Dispozitivele din această familie sunt oferite de, asemenea, în capsule BGA eficiente ca suprafață, pentru a permite cele mai compacte proiecte. Combinând funcții de I/O vechi și avansate într-un singur cip, aceste controlere de intrare/ieșire reduc numărul total de dispozitive necesare pentru implementarea proiectului dvs. în mod eficient economic.

De multe ori, după terminarea unui proiect, proiectantul trebuie să se întoarcă să reproiecteze o placă pentru că un dispozitiv cheie a fost pus pe lista de produse care nu se mai fabrică.
Experiența Microchip în dezvoltarea de produse pentru liderii OEM pentru PC-uri, îi permite să furnizeze soluții fără egal, precum familia SCH322X, cu cicluri mari de viață a produsului pentru următoarele dumneavoastră aplicații de sisteme de calcul industriale și integrate. În acest fel sunteți sprijiniți în gestionarea riscului de inovare pe întreaga durată de viață a produsului dvs.
Cu gama lor largă de funcții și dimensiuni mici de capsule, super-dispozitivele I/O SCH322X vă permit dezvoltarea aplicațiilor de sisteme de calcul industriale și integrate aproape în orice fel ați dori. Pentru a cunoaște mai multe vă invităm să vizitați pagina Desktop and Super I/O pe website-ul Microchip.

Microchip Technology | www.microchip.com
Sigla-Microchip

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu