Platforma Synergy™ de la Renesas consolidează securitatea și extinde conectivitatea IoT ”Device-to-Cloud”

by donpedro

Renesas Electronics a anunțat cea mai recentă actualizare a platformei sale Renesas Synergy™, prima platformă software/hardware care accelerează timpul de lansare pe piață, reduce costul total al drepturilor de proprietate și elimină obstacolele cu care se confruntă inginerii atunci când proiectează dispozitive IoT. Platforma Synergy de la Renesas include software complet integrat, instrumente de dezvoltare și o familie de microcontrolere scalabile; fără plăți în avans sau redevențe ulterioare – totul este inclus în prețul de achiziție al microcontrolerului.
Noua versiune a platformei Synergy include Synergy Software Package (SSP) versiunea 1.3.0, care integrează NetX Secure™ TLS (Transport Layer Security) și MQTT (Message Queue Telemetry Transport) pentru NetX Duo ™ de la Express Logic. SSP v1.3.0 adaugă, de asemenea, structuri pentru aplicații Wi-Fi, LTE și Bluetooth® (BLE), care simplifică adăugarea sau schimbarea modulelor de radiofrecvență (RF) în dispozitivele IoT. Managementul de mică putere este îmbunătățit prin adăugarea aplicației Power Profile care facilitează utilizarea modurilor complexe de alimentare low-power ale microcontrolerelor Synergy.

Platforma Synergy include, de asemenea, suport pentru software și instrumente de dezvoltare pentru trei grupuri suplimentare de microcontrolere – S5D5, S3A6 și S128. Noile kituri (low-cost) de dezvoltare S5D5 și S3A6 și kitul de dezvoltare S128 minimizează barierele legate de costurile de dezvoltare. SSP v1.3.0 integrează NetX Secure pentru a proteja comunicațiile dispozitivelor IoT conectate prin rețelele publice și Internet. Dezvoltatorii pot implementa cu ușurință NetX Secure pentru a autentifica identitatea expeditorilor și receptorilor și pentru a preveni interceptarea și manipularea datelor trimise prin rețea. NetX Secure utilizează protocolul TLS pentru a asigura integritatea și securitatea mesajului în timpul utilizării stivei de rețea NetX Duo TCP/IP. TLS oferă securitate în trei moduri: prin crearea de chei secrete între client și server, prin aplicarea algoritmilor hash de criptare pentru a detecta modificarea sau falsificarea conținutului pachetului și prin identificarea gazdei la distanță folosind certificate digitale.

Renesas Electronics Europe | www.renesas.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu