AMBER integrează funcția de conectare permanentă în modulul inteligent Bluetooth AMB2621

by donpedro

AMBER wireless GmbH, o companie a Würth Elektronik eiSos Group, extinde funcționalitatea modulului său inteligent Bluetooth AMB2621: Dimensiunea pachetului pentru transmisia de date a crescut de la 128 la 243 de octeți și, suplimentar, modulul wireless extrem de compact și eficient energetic dispune acum și de opțiunea de conectare permanentă. În fapt, acest lucru permite stocarea în siguranță a cheii de criptare în modul, iar o nouă conectare cu dispozitivul echipat cu AMB2621 poate fi stabilită fără re-autentificare.

AMB2621 este un modul wireless de 2.4GHz compatibil cu standardul Bluetooth Smart 4.2 și este disponibil cu sau fără o antenă integrată. Ca o caracteristică specială pentru domeniul wireless industrial, AMB2621 oferă și modul de operare “numai periferic”. Acest lucru permite ca împerecherea să fie inițiată chiar și de la un telefon inteligent, deoarece dispozitivul în care este integrat modulul wireless AMBER furnizează o conexiune BLE (Bluetooth Low Energy). Producătorul a avansat acum o metodă folosită în electronica de consum, prin care modulul wireless stochează cheia terminalului la distanță și face ca legătura dintre dispozitive să fie permanentă. Această “legare” semnifică faptul că utilizatorul trebuie să introducă o cheie doar la prima conectare.

Datorită modului de funcționare “numai periferic”, modulul AMB2621 Bluetooth Smart este eficient energetic. Interfața UART devine activă numai după ce a fost stabilită conexiunea wireless. Modulul oferă producătorilor de controlere destinate aplicațiilor industriale sau caselor inteligente un mijloc foarte simplu de a dezvolta concepte moderne de operare utilizând dispozitivele mobile. Modul de operare “numai periferic”, împerecherea utilizând o parolă predefinită și conectarea permanentă duc la o conexiune sigură și facilă – precum sistemul de vorbire ”mâini libere” utilizat în automobile.

AMBER wireless GmbH   |    www.amber-wireless.de

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu