Monitorizarea curentului modularizată la maxim

by donpedro

Sistemele de alimentare cu curent reprezintă inima mașinilor și instalațiilor, astfel că fiabilitatea lor trebuie să fie maximă. Mico Pro este un garant în acest sens. Sistemul inteligent de gestionare a curentului de la Murrelektronik monitorizează toți curenții de sarcină și de comandă în mod consec­vent și identifică la timp momentele critice. Mico Pro semnalizează sarcinile limită și decuplează țintit canalele defectuoase. Comportamentul de declan­șare este patentat și funcționează conform princi­piului: “cât mai târziu posibil, cât de devreme este necesar.” Mico Pro identifică și “erorile volatile”.
Mico Pro este un sistem modular pentru tensiuni de operare de 12 și 24VDC. Din numeroasele module Mico-Pro, se aleg componentele adecvate și se cuplează fără unelte cu ajutorul unui modul de putere, pentru a crea un sistem închis. Se poate alege între module cu unul, două sau patru canale de ieșire. Acestea au o lățime de numai 8, 12 sau 24 de milimetri – permițând astfel realizarea unei economii semnificative de spațiu.
În cazul “modulelor fixe”, curenții de declanșare (2, 4, 6, 8, 10 și 16A) sunt reglați fix. În cazul “modulelor Flex” curentul de declanșare poate fi reglat între 1 și 10A respectiv 11 și 20A. Astfel se oferă o flexibilitate crescută și se reduce numărul de variante necesare. Este, de asemenea, posibilă înlocuirea de module individuale din sistem în orice moment, în mod foarte simplu.
Mico Pro dispune de un concept integrat de distribuire a potențialului pentru +24 (resp. +12) și 0V, simplificând astfel semnificativ cablajul din tabloul de comandă. Pe fiecare canal există posibilități de conectare pentru +24V și 0V.

Familia Mico Pro

Prin intermediul unor distribuitoare suplimentare de potențial, pe fiecare canal Mico pot fi conectate până la 2 × 12 potențiale.
Sistemul inovator de punți, compus din două șine cu curent și contacte elastice laterale pentru contactul cu semnale de diagnoză și comandă este simplu de utilizat. Acesta este proiectat pentru un curent total de 40A. Toate intrările și ieșirile sistemului sunt echipate cu cleme elastice de tip Push-In. Partea frontală a Mico Pro nu este acoperită în niciun moment de cabluri sau fire; operatorul poate vedea dintr-o privire marcajele și starea LED-urilor.

Stație Mico Pro

Funcțiile de diagnoză sunt foarte importante în cadrul Mico Pro. Fiecare canal este echipat cu un LED pentru indicarea stării la aparat și, în plus, se pot transmite semnale de notificare către modulul de comandă. Modulul de putere al Mico Pro pune la dispoziție o diagnoză colectivă pentru întregul sistem, iar modulele Flex reglabile furnizează suplimentar semnale de diagnoză precise pentru fiecare canal.

LED-urile de la canalele individuale indică stările – în culorile verde și roșu. Dacă se ating 90 de procente din curentul de declanșare, LED-ul luminează intermitent verde și se emite un semnal digital de notificare. Dacă se depășește curentul de declanșare, Mico Pro decuplează imediat și țintit canalul afectat. LED-ul luminează intermitent roșu, caz în care se emite, de asemenea, un semnal de notificare. Canalul poate fi reactivat prin intermediul unui semnal de comandă sau printr-o apăsare de buton. În scopul realizării lucrărilor de reparație, canalele pot fi decuplate și manual.
O funcție de comutare precisă pentru fiecare canal, prin intermediul unui semnal SPS permite în cazul “modulelor Flex” cuplarea și decuplarea unor componente ale instalației. De asemenea, aici se pot realiza atât frecvențe scurte de comutare (până la 10Hz), precum și timpi mai lungi.
Mico Pro poate fi instalat în cascadă. Aceasta înseamnă că la un canal Mico poate fi conectată încă o stație Mico-Pro. Acesta reprezintă un avantaj esențial la instalare și din punct de vedere al costurilor, în special în cazul aplicațiilor cu tablou de comandă decentralizat.

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
www.murrelektronik.ro

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu