TE Connectivity înseamnă tensiune de alimentare

by donpedro

Conectorii PTL (Power Triple Lock) oferă siguranță în funcționare 3-în-1

De zeci de ani TE Connectivity a proiectat conectori pentru aplicații placă – fire. De la foarte cunoscuta serie MATE-N-LOK până la seria Economy Power, plaja de alegere a proiectanților PCB este uriașă. Totuși, una dintre stelele acestei game de produse este PTL (Power Triple Lock). Acest produs relativ nou este de fapt un sistem conector versatil pro­iectat pentru orice apli­cație de zi cu zi. PTL oferă o capabili­tate de curent excelentă de până la 20A pe circuit, combinat cu un pas al contactelor de numai 6 mm. Conectorul, după cum spune și numele, prezintă trei sisteme de blocare pentru a asigura o operare sigură în utilizarea de zi cu zi și un număr de opțiuni de polarizare pentru a preveni conectarea incorectă.

Gama Power Triple Lock este disponibilă în oferta Aurocon COMPEC. În cele ce urmează este oferit un mic exemplu.

Carcasă conector de tip mamă cu 6 căi, pas 6 mm, Seria PTL TE Connectivity

• Nr. stoc RS: 782-4355
• Marcă: TE Connectivity
• Cod de producător: 1-1971775-3

Produsul face parte din gama de carcase de conectori Power Triple Lock cu cheie A de montare pe panou pentru aplicații standard de temperatură. Pentru obținerea contactelor Power Triple Lock Contacts se va căuta numărul de stoc 782-4377. Carcasa de conector pereche potrivită este în mod uzual cea cu numărul de stoc 782-4317. Se poate opta, de asemenea, pentru plăcuțele de asigurare a poziției CPA (Connector Position Assurance) având numărul de stoc 782-4409.

Conectori circulari din plastic (CPC) – rezistenți, versatili și accesibili

Pentru aplicații mai solicitante, seria de conectori circulari din plastic oferă versatilitatea unui conector circular cu atributele de masă și cost reduse oferite de plasticul rezistent la impact. CPC este o serie consacrată și cunoscută, rezolvând proble­mele de conectare ale inginerilor într-o gamă largă de industrii, de la echipamente casnice la sisteme de control industrial. Sistemul CPC oferă posibilitatea de alegere a unor dimensiuni de contacte diferite, oferind chiar și tipuri hibride ce pot gestiona putere și semnal în același conector. Aurocon COMPEC oferă o gamă largă de conectori circulari de la TE Connectivity, inclusiv familia CPC. În cele ce urmează este prezentat un exemplu de astfel de conector.

Conector circular tip mamă, 4 poli, montare rapidă, TE Connectivity

• Nr. stoc RS: 909-8097
• Marcă: TE Connectivity
• Cod producător: 1-1813099-1

Conectorul face parte din gama de conectori circulari din plastic 2.5 mm de la TE Connectivity, seria DIN 72585 de conectori circulari etanși. Acești conectori circulari oferă unele proprietăți mecanice excelente, inclusiv rezistență la șoc fizic, vibrații și temperatură. Conectorii circulari asigură o etanșare conform IP67 atunci când sunt utilizați cu contactele și conductorii potriviți. Aplicațiile includ senzori, electrovalve și surse de tensiune.
În context puteți vedea și următoarele numere de stoc: 909-8116 (contact 17-13 AWG), 395-7606 (etanșare conductor), 909-8110 (contact 20-17 AWG) și 395-7448 (etanșare conductor).

Caracteristici tehnice
Număr de contacte:  4
Tip:   Mamă
Tip montare:   Pe panou
Metodă prindere:   conductor Lipire
Tip contact:   Mamă
Tensiune nominală:   12Vdc
Tip conectare:   Rapidă
Orientare:   Drept
Material carcasă:   PBT
Domeniul temperaturii de operare:   -40°C … +120°C
Material contact:   PBT GF

Conector circular 5 poli, M12, tip priză, seria T411 – TE Connectivity, IP67, IP68

• Nr. stoc RS: 124-7129
• Marcă: TE Connectivity
• Cod producător: T4110401051-000

Acest conector neecranat M12 dispune de un sistem de blocare cu șurub pentru o conexiune sigură. Conectorul are un terminal cu șurub, un manșon de cablu și poate fi operat în câmp. Cu o carcasă PBT și contacte aurite, acest conector robust asigură o conexiune sigură.

Avantaje: • Contacte aurite peste nichel; • polarizare cod B; • IP67

Aplicații – conectorii M12 sunt conectori pentru senzori de tip Euro, care sunt ideali pentru conexiuni în mediul industrial și de fabrică automatizată. Acești conectori M12 dispun de polarizare cod B și sunt utilizați în principal în aplicații de magistrale de câmp, precum sisteme interbus și profibus.

Caracteristici tehnice
Număr de contacte / format:   5 /5P
Tip:   Mamă
Tip montare:   Pe cablu
Dimensiune conector:   M12
Metodă conectare:   șurub
Dimensiune manșon:   20
Curent nominal :  4A
Tensiune nominală:   125V
Clasă de protecție:   IP67, IP68
Orientare corp:   drept
Material carcasă:   PBT umplut cu fibră de sticlă
Material contact / acoperire:   Bronz / aur
Domeniul temperaturii de operare:   -40°C … +85°C

Conectori pentru sarcini dificile HDC (Heavy Duty Connectors) – utilizare în medii dure

Pentru aplicații solicitante în medii dure, familia de conectori HDC (Heavy Duty Connector) este marele succes al gamei de produse TE Connectivity. Conectorii HDC au fost proiectați pentru standarde DIN în ceea ce privește carcasa și interfețele de conectori, familia HDC oferind curenți nominali de până la 200A. Carcasele pot fi realizate din aluminiu turnat sau în termoplastic rezistent pentru a se potrivi diferitelor cerințe. Ei pot fi etanșați până la o clasă de protecție IP69K pentru situațiile cele mai solicitante. De-a lungul anilor, familia HDC și-a dovedit utilitatea într-o listă uriașă de industrii, de la zona militară și de transport, până la generare de energie și robotică.
De asemenea, familia HDC este disponibilă în oferta Aurocon COMPEC, iar în continuare vă este oferit un exemplu din acest tip de conector.

Inserție conector tată, 16 căi, 16A, 400V, seria HE

• Nr. stoc RS: 300-3670
• Marcă: TE Connectivity
• Cod producător: 1-1103638-1

Inserții HE – inserțiile tată și mamă se potrivesc fie carcaselor de bază, fie acelora pentru cablu. Fiecare inserție are un contact de împământare separat. Dacă este nevoie de un conector cu 32 de căi, atunci trebuie achiziționate inserțiile pentru polii 1-16 (16 căi) și pentru polii 17-32. Aceste inserții se vor potrivi în carcasă HE de dimensiune 10.
Conformitate – listare UL, certificare CSA, SEV

Caracteristici tehnice
Număr de contacte:   16
Tip Inserție:   conector
Curent nominal:   16A
Serie:   HE
Tensiune nominală:   400V
Tip:   Tată
Format poli:   16P+E

Produse termocontractabile – protecție pentru cele mai dure aplicații

TE Connectivity nu oferă numai conectori. Produsele TE includ și gama Raychem de componente tuburi termocontractabile. Elementul termocontractabil este realizat din termoplastic (polimeri cu legături în cruce). Materialul este turnat și apoi extins cât este fierbinte. Procesul de legare în cruce înseamnă că, odată încălzit din nou, plasticul își va “aminti” forma originală și se va micșora. În general, produsele termocontractabile pot fi realizate din materiale de tip termoplastic cu diferite caracteristici. Unele sunt în special bune pentru rezistență la abraziune, în vreme ce altele sunt bune pentru protecție împotriva substanțelor chimice. Pentru noi, interesul este de a oferi o izolare electrică cu adevărat bună, ceea ce le face ideale pentru inginerii de putere.
Produsele termocontractabile TE sunt disponibile la Aurocon COMPEC într-o gamă bogată de culori, dimensiuni și materiale.

Relee de putere

Familia de produse oferite de TE Connectivity include și o gamă largă de relee și contactoare bazate pe mărcile cele mai de încredere din industrie, printre care se pot aminti Potter & Brumfield, AMP și Kilovac. Gama include relee de putere cu montare pe PCB și unele dintre cele mai mari contactoare, inclusiv gama masivă Kilovac, cu valori de curent nominale de până la 500A. Iată mai jos un exemplu de contactor din oferta Aurocon COMPEC.

Contactor cu 2 poli Seria 3100, cu bobină, 30A, 208 → 240Vac

• Nr. stoc RS: 782-3033
• Marcă: TE Connectivity
• Cod producător: 3100-20U6999

Produsele din seria 3100, model 96, reprezintă contactoare cu bobină AC și placă de montare. Aceste contactoare din serie pot fi cu 1 și 2 poli, iar modelele cu 1 pol au disponibil un șunt. Domeniul temperaturii de operare este de la -40°C la +65°C.

Caracteristici tehnice
Serie / număr de poli:   3100/2
Tensiune bobină:   208 → 240Vac
Curent nominal contact:   30A
Configurație stare normală:   NO
Tip terminal:   Conectare rapidă

Filtre pentru linie de putere – protecția echipamentelor vitale

Comutarea curenților de valori ridicate poate avea ca efect apariția de interferențe electromagnetice nedorite (EMI). Filtrele pentru liniile de putere pot proteja echipamente sensibile și vitale, iar Aurocon COMPEC vă pune la dispoziție filtre din gama TE Connectivity, inclusiv din cunoscuta marcă Corcom, filtre ce permit curenți nominali de până la 230A.
Un exemplu de filtru din gama prezentată este descris mai jos.

Filtru cu montare cu flanșă, seria AYO TE Connectivity, 6A, 250Vac, 50Hz, 60Hz

• Nr. stoc RS: 881-3810
• Marcă: TE Connectivity
• Cod producător: 6AYO1

Filtrul face parte din seria de filtre RFI compacte, trifazate WYE, Corcom AYO. Filtrele Corcom sunt recunoscute pe plan mondial pentru soluțiile de filtrare EMI/RFI oferite. TE oferă peste 70 de serii de filtre Corcom care sunt potrivite pentru o gamă largă de aplicații în cazul a numeroase industrii. Toate filtrele Corcom au fost proiectate și testate pentru aplicații cu susceptibilitate și/sau emisii și au primit aprobare din partea agențiilor de siguranță majore din lume, incluzând aici UL, CSA și VDE.
Seria AYO de filtre trifazate oferă un design cu economie de spațiu, cu terminale ușor de conectat și pierderi de curent foarte reduse. Proiectate pentru aplicații WYE, trifazate, cu 4 fire, aceste filtre RFI sunt potrivite pentru utilizare în cazul jocurilor electronice, a distribuitoarelor automate, a echipamentelor pentru uz alimentar și în cazul unor mașini unelte mici.
Printre caracteristicile ce pot fi remarcate amintim: bune pentru atenuare cu începere de la 100kHz; filtrează fiecare dintre cele 3 linii, plus neutrul; un singur nivel; montare cu șurub, terminale papuc.

Caracteristici tehnice
Curent maxim:   6A
Tensiune maximă:   250Vac
Tip montare:   flanșă
Stil terminal:   papuc
Număr de faze:   3
Frecvență de operare:   50 Hz, 60 Hz
Dimensiuni:   85.6mm × 38.7mm × 52.5mm
Domeniul temperaturii de operare:   -10°C … +40°C

TE Connectivity – cel mai mare producător de conectori din lume, prezent în oferta Aurocon COMPEC

COMPEC vă oferă mii de componente destinate gestionării tensiunii de alimen­tare, astfel încât să găsiți soluții pentru toate problemele pe care le întâlniți. Pe lângă categoriile de produse prezentate mai sus, COMPEC pune la dispoziție și alte produse TE Connectivity în vederea livrării rapide din stoc. Gama completă o puteți vedea accesând www.rsromania.com.

 

Autor: Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu