BC 95, modul LTE NB-IoT – start perfect pentru dispozitivul vostru IoT

by donpedro

Recent, au existat câteva tehnologii noi care se concentrează pe conectarea lucrurilor la Internet. În acest articol dorim să ne concentrăm pe tehnologia NB-IoT (bandă îngustă).

Această tehnologie aparține rețelei de tip LPWAN, Low Power Wide Area Network, unde putem menționa câteva nume faimoase, precum SIGFOX sau LoRA.

Principalele avantaje ale acestor tehnologii sunt:
• Consum redus de energie (ideal pentru dispozitive alimentate la baterii cu funcționare până la 10 ani)
• Volume reduse de transmisii de date
• Module de dimensiuni mici
• Rază de acțiune de până la 15 km
• Penetrare bună a obstacolelor

Această imagine prezintă principalele diferențe dintre tehnologiile folosite pentru transmisia de date fără fir. De exemplu, modulul GSM/GPRS consumă în modul standby un curent de circa 10-15mA, pe de altă parte, modulul BC95 consumă doar 5uA, ceea ce reprezintă o diferență enormă și permite modulului BC95 să funcționeze până la 10 ani alimentat de la o baterie.

Aplicații recomandate pentru modulele NB-IoT:

Aceasta este o descriere de bază și o comparație a tehnologiilor LPWAN.

Energie
a) Contor de energie electrică
b) Contor de gaz
c) Contor de apă
d) Contor de căldură
e) Rețea inteligentă
f) Turbine eoliene
g) Panou solar
h) Încărcări acumulatoare

Smart City
a) Iluminat stradal
b) Semafor
c) Lift
d) Semnalizări digitale
e) Afișare publicitară
f) Iluminare cu LED-uri
g) Monitorizarea gunoiului
h) Parcare

În continuare, ne vom concentra doar pe modulul BC95 de la Quectel. Quectel oferă trei variante de bază care funcționează pe diferite benzi de frecvență:

BC95-B5 (850MHz)
BC95-B8 (900MHz)
BC95-B20 (800MHz)

Toate aceste module sunt compatibile din punct de vedere al amprentei și al conexiunilor de pe placa PCB și au aceeași funcționalitate. În plus, acestea sunt compatibile cu modulul GSM/GPRS, M95. Pentru mai multe informații despre compa­tibilitatea modulelor vă rugăm să verificați fișa tehnică Quectel_BC95&M95 R2.0_Compatible_ Design_V1.1.

Tensiunea de alimentare este în intervalul 3.1 – 4.2V, iar cea mai des întâlnită este de 3.8V.
Din punct de vedere istoric, unii clienți se așteaptă ca modulul să funcționeze la 3.1V, dar dacă tensiunea bateriei scade sub 80% din tensiunea nominală a bateriei de tip LiSoCl, modulul nu mai funcționează.

Prin urmare, producătorul oferă aceste detalii des­pre tensiunea standard de utilizare și informații despre durata de viață a bateriei.

Utilizarea bateriei depinde de fiecare aplicație în parte. Dacă aveți nevoie de baterii de calitate, de tip LiSoCl, vă recomandăm să consultați oferta noastră de baterii a producătorului XENO.

SOSelectronic_Sigla


SOS electronic
| www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu