Omron lansează un senzor de temperatură fără contact, super sensibil

by donpedro

Omron Electronic Components și-a extins gama de senzori MEMS termici fără contact cu o versiune de câmp îngust, proiectată special pentru a oferi măsurări precise fără contact a temperaturii suprafeței unui obiect pentru control în sisteme industriale, medicale și de automatizare a clădirilor.

Noul Omron D6T-1A-02 este un senzor de temperatură infra-roșu (IR) super sensibil ce beneficiază din plin de tehnologia de detecție MEMS de la Omron. El poate măsura temperatura suprafeței unui obiect între -40 și +80°C în zona țintă, cu o precizie de ±1,5°C și o rezoluție de 0,06°C. Dispozitivul include o termopilă MEMS de ultimă generație, un senzor ASIC (circuit integrat specific aplicației) și un microprocesor de procesare de semnal în capsulă mică de numai 12 mm × 11,6 mm × 9,2 mm. D6T-1A-02 este caracterizat de o rază de acțiune îngustă de numai 26,5 de grade, permițând obținerea cu precizie a temperaturii suprafeței unui obiect din această zonă. Funcțiile includ, de asemenea, o ieșire I2C, care oferă o imunitate excelentă la zgomot (măsurată ca diferență de temperatură echivalentă a zgomotului) de 140mK.

Senzorul termic Omron D6T este, de asemenea, ideal pentru aplicații de automatizare a construcțiilor, măsurând temperatura într-o cameră sau detectând prezența unor persoane chiar și atunci când stau. Pentru aceste aplicații, Omron oferă versiuni cu un câmp vizual mai larg. Acestea includ un dispozitiv 1×1, D6T-1A-01, cu un câmp de 58 de grade. Sunt, de asemenea, disponibile și versiuni 4×4 și 1×8.

Omron    |    http://components.omron.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu