Leti anunță două noi unelte pentru îmbunătățirea confortului, siguranței și eficienței în domeniul transportului

by donpedro

Leti, un institut de cercetare al CEA Tech, a anunțat primul dispozitiv purtabil din lume pentru monitorizarea stresului, ce permite recomandări particularizate pentru călătorii fără stres și indicatori pentru îmbunătățirea siguranței transportului public. Dispozitivul ne invaziv de monitorizare a stresului este o brățară proiectată pentru conducătorii de camioane și trenuri, pentru piloți și călători. Acesta permite:

  • Planificarea în timp real a unor călătorii specifice fiecărui călător
  • Analiză emoțională inteligentă pentru a îmbunătăți confortul și siguranța transportului
  • Conștientizarea avantajelor mobilității pentru grupuri sociale specifice, precum de exemplu persoanele în vârstă
  • Sugestii pentru noi servicii și aplicații pentru agenții de transport
  • Monitorizarea șoferilor și piloților profesioniști și bio-reacții pe durata antrenamentelor și practicii.

Utilizând senzori integrați tipic în dispozitive purtabile, sistemul de monitorizare a stresului de la Leti oferă o procesare a datelor în timp real, care estimează automat nivelul de stres al fiecărei persoane indiferent de nivelul lor de activitate. El colectează datele cu un algoritm integrat și câțiva senzori miniaturizați precum: accelerometre, senzori pentru fotopletismografie și senzori de activitate electrodermală.

Bazele de date pentru compararea rezultatelor au fost realizate de Leti și de Laboratorul de Psihologie și NeuroCogniție (LPNC) din Grenoble. Datele colectate sunt trimise anonim în cloud unde pot fi utilizate pentru a îmbunătăți atât siguranța, cât și confortul utilizatorilor, iar în unele cazuri, chiar pentru public în general.

De exemplu, agențiile de transport pot colecta și analiza informațiile de confort ale pasagerilor, iar apoi pot lua măsurile potrivite pentru a elimina problemele potențiale. Dacă se constată de exemplu un nivel de stres mai mare decât uzual pentru clienții ce coboară la o anumită stație (de exemplu la o intersecție periculoasă), agenția poate realiza un studiu, prin care să verifice cauza și să ofere remedii.

Leti (France)    |    www.leti-cea.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu