u-blox a lansat cel mai mic modul LTE Cat M1 în 4 benzi, ideal pentru aplicaţii M2M şi IoT multi-regionale

by donpedro

u-blox, lider mondial pentru cipuri şi module de poziţionare şi wireless, a anunţat lansarea celui mai mic modul LTE Cat M1 în 4 benzi, u-blox SARA R410M. Permiţând dispozitivelor comandate de la distanţă să se conecteze direct la reţelele 4G, u-blox SARA R410M va ajuta la dezvoltarea în continuare a aplicaţiilor de Internetul Lucrurilor (IoT) şi maşină – maşină (M2M), de la dispozitive de măsurare inteligentă la aparate pentru sănătate, şi de la control şi monitorizare industrială la clădiri şi oraşe inteligente.
Factorul de formă 16 mm × 26 mm permite proiectanţilor să păstreze la minim dimensiunea dispozitivelor, precum în cazul modulelor u-blox existente 2G şi 3G. Aceasta înseamnă că proiectanţii pot migra cu uşurinţă de la modulele anterioare pentru a beneficia de avantajele LTE Cat M1, fără să-şi schimbe schemele de circuit.
Inovaţiile incluse în SARA R10M permit clienţilor să utilizeze pe plan mondial o singură versiune hardware. În funcţie de software-ul instalat, SARA R410M poate răspunde cerinţelor din regiuni multiple.

Operatorii şi clienţii pot beneficia de actualizări firmware viitoare printr-o soluţie u-blox uFOTA client/server ce utilizează LWM2M, un protocol compact ideal pentru aplicaţii IoT. Aceste lucru le va permite să continue să utilizeze acelaşi hardware pentru noi configuraţii de bandă, certificări operator, funcţii şi caracteristici ce pot fi adăugate în timp pe modul.

În cazul dispozitivelor IoT şi M2M, dispozitivele trebuie să opereze perioade lungi de timp cu baterii mici. u-blox SARA R410M include un modul de economie energetică (PSM) şi unul de recepţie extinsă discontinuă (eDRX), care împreună oferă o durată de viaţă a bateriilor de până la 10 ani.

u-blox    |    www.u-blox.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu