Proiectele de referință Smart Home de la Silicon Labs accelerează dezvoltarea de dispozitive conectate IoT

by donpedro

SLAB0336_smart-reference-designs-press-image_TSilicon Labs a lansat doi noi senzori wireless de ocupare și proiecte de referință pentru prize inteligente destinate pieței automatizărilor casnice, rezultând soluții de dispozitive conectate IoT cu ajutorul cărora casele noastre devin mai inteligente și mai eficiente din punct de vedere energetic. Proiectele de referință pre-certificate FCC și UL includ toate instrumentele hardware, firmware și software necesare pentru a crea viitoarele produse casnice conectate, bazate pe stiva software “Golden Unit” Home Automation (pre-certificată ZigBee® HA 1.2) de la Silicon Labs și pe portofoliul de dispozitive SoC multiprotocol Wireless Gecko.

Proiectul de referință pentru senzorul de ocupare este o soluție compactă, pre-certificată ZigBee HA 1.2 și oferă un senzor pasiv infraroșu conectat wireless cu senzori de lumină ambientală și senzori de temperatură/umiditate relativă de la Silicon Labs. Senzorii de ocupare sunt elementele cheie pentru sistemele de securitate rezidențiale și comerciale, precum și pentru alte sisteme de automatizare a caselor/clădirilor care utilizează detecția de ocupare pentru a automatiza sarcini, precum stingerea sau aprinderea luminilor. Design-ul unui senzor de ocupare este unul mic, alimentat de la baterie (măsoară cât două baterii de tip AAA) și este atât de eficient din punct de vedere energetic încât poate funcționa până la cinci ani înainte de înlocuirea bateriei. Gama de detecție a senzorului se extinde până la 12 metri, cu o fereastră de vizualizare de 90 de grade.

Proiectul de referință pentru o priză inteligentă este o soluție completă, pre-certificată pentru controlul unei prize comandate wireless ce poate fi utilizată pentru alimentarea și controlul unei game largi de produse pentru automatizarea caselor și clădirilor. Alimentată de la rețea, priza inteligentă comunică wireless printr-o rețea ZigBee de tip plasă (mesh).

Din moment ce ambele proiecte de referință utilizează tehnologia multiprotocol Wireless Gecko de la Silicon Labs, dezvoltatorii pot garanta proiectele lor viitoare de automatizări casnice care suportă atât tehnologia ZigBee de astăzi, cât și rețelele IP Thread de mâine. Proiectul de referință Thread-ready poate face cu ușurință actualizări ZigBee, precum și actualizări viitoare garantate la stiva Thread de la Silicon Labs.

Silicon Labs
www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu