Soluţii de implementare pentru Internetul Lucrurilor

by donpedro

Module IoT SensiBLE

Aurocon_EA1016_Produse_Fig-2b• Nr. stoc RS: 122-3007
• Marca: Diolan
• Cod de producător: SIMBA-PRO

Modulul IoT Diolan SensiBLE beneficiază de o suită de senzori, Bluetooth şi un microcontroler, toate într-un design certificat, de mici dimensiuni. Acesta permite proiectanţilor să încorporeze în proiectul lor Bluetooth şi senzori într-o durată minimă de timp.
De vreme ce modulul este certificat şi compact, acesta poate fi utilizat direct în proiectul final. Dimensiunea modulului şi consumul energetic redus îl fac ideal pentru aplicaţii purtabile.

Modulul SensiBLE este o combinaţie de plăci de dezvoltare STMicroelectronics Nucleo. Puteţi dezvolta un prototip utilizând acest modul, iar apoi puteţi trece pe componente individuale în proiectul final, fără un efort semnificativ de reproiectare. O altă strategie poate fi utilizarea modulului iniţial pe durata creşterii producţiei, iar apoi să se treacă pe utilizarea producţiei în serie largă la volum mare al producţiei.

Modulul poate fi alimentat utilizând baterii reîncărcabile, baterii tip monedă, prin mini USB sau cu alimentare externă. Driverele integrate recunosc Bluetooth LE (BlueNRG-MS), precum şi toţi senzorii integraţi. Există aplicaţii pentru iPhone şi Android care vă permit în numai câteva minute conectarea la un modul SensiBLE, iar apoi citirea valorilor de la senzori.

Sistemul se bazează pe 6 blocuri principale:
• Conectivitate
• Microcontroler
• Extensii & Alimentare
• Senzori
• Înregistrare de date
• Interfaţă cu utilizatorul

Aurocon_EA1016_Produse_Fig-3Placă de dezvoltare RN1723 pentru aplicaţii client IoT WiFi

• Nr. stoc RS: 111-5753
• Marca: Microchip
• Cod de producător: RN-1723-LPCM

Dispozitivul este o placă de dezvoltare IoT WiFi RN1723, 802.11b/g, o platformă pentru explorarea modulului WiFi RN1723 într-o aplicaţie IoT client de joasă putere. Placa încorporează componentele principale şi carac­teristicile ce permit conectarea şi transmiterea datelor către un server web, printr-un proces direct şi rapid.
Placa poate fi cu uşurinţă adaptată pentru a include şi funcţionalităţi suplimentare. Printre caracteristici se numără şi un soclu de extensie PICtail, în care pot fi adăugate una dintre numeroasele plăci accesorii PICtail.

Aurocon_EA1016_Produse_Fig-5EFR32FG 2400/490MHz – kit de start wireless

• Nr. stoc RS: 122-9763
• Marca: Silicon Labs
• Cod de producător: SLWSTK6062A

Kitul de start wireless SLWSTK6062A (WSTK) este un punct de start excelent pentru ca utilizatorii să se familiarizeze cu sistemul pe cip wireless EFR32 Flex Gecko (SoC). Caracteristicile plăcii de bază WSTK BRD4001A sunt reprezentate de depanatorul on-board J-Link, un dispozitiv de monitorizare avansată a energiei (AEM) pentru monitorizarea în timp real a curentului şi tensiunii, o interfaţă de port COM Virtual COM (VCOM). Este de asemenea suportată interfaţa de urmărire pachete (PTI).
Placa de bază (BRD4001A) face pereche cu EFR32FG 2400/490MHz SLWRB4251A, o placă radio (RS 122-9768) conectată direct în placa de bază. Placa Radio poate fi de asemenea utilizată ca proiect de referinţă pentru potrivirea în reţele a interfeţelor RF.
Toată funcţionalitatea de depanare, inclusiv AEM, VCOM şi PTI, poate fi de asemenea utilizată şi cu un dispozitiv extern în locul plăcii radio integrate.

Arrow SmartEverything – placă SoM pentru Internetul Lucrurilor

Aurocon_EA1016_Produse_Fig-4• Nr. stoc RS: 901-5121
• Marca: Arrow Electronics
• Cod de producător: MCS7561

Placa de dezvoltare Arrow SmartEverything este o platformă de prototipare cu factor de formă flexibil de tip Arduino pentru aplicaţii IoT (Internetul Lucrurilor) şi M2M. SmartEverything combină tehnologii wireless SIGFOX, Bluetooth şi Near-Field Communication (NFC) cu GPS şi o suită de senzori integraţi. SAM D21 de la Atmel – microcontroler de ultra joasă putere ultra ARM® Cortex®-M0+ – este utilizat pentru a integra dispozitivele amintite.

Conectivitatea SIGFOX este o situaţie particulară de evidenţiat; modulul wireless integrat Telit LE51-868 S oferă inginerilor proiectanţi acces la reţeaua celulară wireless SIGFOX în rapidă extensie. În întreaga lume, mili­oane de dispozitive IoT utilizează deja conectivitatea de joasă putere pe care o oferă SIGFOX. Pentru detalii cu privire la reţele SIGFOX vă invităm să vizitaţi http://www.sigfox.com/en/#!/connected-world.

Caracteristici: Bluetooth, Galileo, GLONASS, GPS, detecţie umiditate, măsurări inerţiale, NFC (Near Field Communication), detecţie presiune, detecţie proximitate, QZSS, SIGFOX, detecţie temperatură.

Shield Arduino XBee pentru Zigbee

Aurocon_EA1016_Produse_Fig-1• Nr. stoc RS: 696-1670
• Marca: Arduino
• Cod de producător: A000021

Shield-ul Xbee permite unei plăci Arduino să comunice fără fir utilizând Zigbee. Placa este bazată pe modulul Xbee de la MaxStream. Modulul poate comunica la până la 30 de metri în interior sau 90 de metri în exterior (în raza vizuală). Acesta poate fi utilizat ca înlocuire serială/USB sau poate fi pus într-un mod de comandă şi configurat pentru o varietate de opţiuni de reţele.
Shieldul asigură conectarea pinilor Xbee. El oferă de asemenea un conector mamă pentru utilizarea unor pini digitali de la 2 la 7 şi intrări analogice, care sunt acoperite de shield (pinii digitali de la 8 la 13 nu sunt obstrucţionaţi de shield, astfel că puteţi utiliza conexiunea pe placa de bază).

Shieldul Xbee a fost creat în colaborare cu Libelium, care a dezvoltat acest dispozitiv pornind de la dorinţa de a crea reţele de senzori).

 

Autor:
Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu