NXP lansează o soluţie de poartă IoT modulară cu compatibilitate multi-protocol pentru conectivitate wireless sigură în Oraşele şi Industriile Inteligente

by donpedro
Modular-IoT-Gateway-Top-Angle

Gateway IoT modular de la NXP

Această plajă de capabilităţi permite dezvoltatorilor să construiască cu uşurinţă porţi (gateway-uri) bazate pe această soluţie, utilizând protocolul wireless preferat pentru comunicaţii wireless end-to-end în configuraţii LNN cu suport pentru opţiuni cloud, precum Amazon Web Services (AWS).

Operatorii de clădiri comerciale inteligente şi medii industriale inteligente ce implică reţele masive mesh, au nevoie să poată pune în funcţiune, controla şi monitoriza mii de noduri.

Construită pe o platformă open source Linux cu suport complet, rulând pe cele mai recente procesoare i.MX, poarta IoT modulară răspunde acestei cerinţe prin conectarea sigură la cloud a nodurilor finale (bazate pe Thread şi ZigBee) prin Wi-Fi sau Ethernet. Suplimentar, inteligenţa locală permite răspunsuri în care timpul este critic, precum şi funcționare chiar şi atunci când conectivitatea la cloud nu este disponibilă.

Securitate robustă pentru protejarea dispozitivelor IoT
Soluţia de poartă IoT modulară se adresează cerinţelor de securitate stringente pentru reţele, pentru a proteja utilizatorii şi datele din sistem prin comunicaţii wireless criptate, care previn accesul neautorizat, interceptarea, atacuri MitM (Man-in-the-Middle) şi prin replicare. Dispozitivele bazate pe Thread sunt autentificate în reţea prin protocol EC-JPAKE DTLS, care previne ca frazele de trecere să fie obţinute prin scurgere de informaţii sau prin inginerie inversă. Mesajele Thread şi ZigBee utilizează criptare AES pentru securitate de nivel de bază la nivelul reţelelor mesh respective, oferind în acelaşi timp suport flexibil pentru aplicaţii de adăugare de nivele suplimentare de securitate end-to-end.
Poarta IoT modulară oferă de asemenea acces la capabilităţile de securitate avansată ale procesorului i.MX, inclusiv HAB (High Assurance Boot), stocarea cheilor de securitate, JTAG sigur, detecţie de falsificare externă pentru evenimente pasive şi active, şi detecţie de falsificare internă pentru protecţie prin analiză de putere diferenţială, analiză de erori şi de tensiune. Software-ul de criptare incluzând OpenSSL este accelerat prin modul CAAM (Cryptographic Acceleration and Assurance Module). Suportul TEE (Trusted Execution Environment) este disponibil ca un produs de servicii profesionale NXP.

Punere în funcţiune simplificată NFC pentru reţele mari de noduri
Instalarea comercială cu mii de noduri poate facilita capabilităţi integrate de securitate NFC de tip apăsare şi conectare prin poartă. Utilizând o aplicaţie pentru telefon inteligent, nodurile finale pot fi puse în funcţiune rapid şi sigur în reţea, chiar şi când dispozitivul care este instalat nu este alimentat, ceea ce este uzual în clădiri inteligente şi în mediul industrial, precum şi în oraşele inteligente conectate, câmpurile de petrol şi gaze şi instalaţiile pentru agricultură.

O soluţie completă pentru implementare rapidă
Proiectul complet de referinţă de poartă IoT modulară de la NXP include blocuri constructive critice pentru particularizare rapidă şi implementarea aplicaţiei, incluzând aici hardware gata de producţie, scheme, listă de materiale şi software complet documentat. Proiectanţii pot evalua, dezvolta, prototipa, itera, testa în câmp, instala şi întreţine LNN-uri pentru aplicaţii comer­ciale cu ajutorul platformelor de soluţii de poartă IoT modulare.

 

NXP Semiconductors | www.nxp.com

Aurocon-NCP_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu