Silicon Labs lansează prima soluție de releu cu semiconductoare din industrie bazat pe tehnologia de izolație CMOS

by donpedro

News_EA0916_SLAB0375-Si8751Silicon Labs a lansat o familie inovatoare de drivere pentru tranzistoare cu efect de câmp (FET) cu izolație bazată pe CMOS, ce permite dezvoltatorilor să folosească propria alegere de tranzistoare FET de volum ridicat, specifică aplicaţiei, pentru a înlocui releele electromecanice depă­șite și releele cu semiconductoare (SSR) bazate pe optocuploare. Noua familie Si875x este caracterizată prin primele drivere FET din industrie proiectate să transfere putere unei bariere de izolație CMOS integrate, eliminând nevoia de surse de tensiune secundare în modul de comu­tație, și reducând costul și complexitatea sistemului. Atunci când sunt asociate cu un FET discret, driverele Si875x asigură cea mai bună soluție de înlocuire a EMR/SSR pentru controlere de motoare și valve, relee HVAC, monitorizare de baterii, comutatoare de curent alternativ pentru liniile de alimentare de la rețea și comunicații, sisteme de încărcare HEV/EV pentru automobile și alte aplicații industriale și auto.
Dispozitivele Si875x conduc porți FET la tensiune nominală de 10,3V utilizând un curent de intrare foarte scăzut de 1mA cu un timp de pornire de 1,1ms. Crescând curentul de intrare la 10mA se asigură un timp de pornire excepțional de 94µs.
O opțiune de optimizare de putere unică asigură curentul de pornire maxim pentru viteză rapidă, iar apoi o descrește până la 90% pentru curentul de repaus, de îndată ce condensatorul extern opțional este descărcat. Tensiunile de intrare flexi­bile de la 2,25V la 5,5V suportă co­ne­xiuni fără probleme cu controlere de joasă putere. Driverele Si875x prezintă de asemenea o clemă Miller opțională pentru prevenirea pornirii neintenționate a FET-ului extern.
Dispozitivele Si875x au o rată de izolație de 2,5kVrms, pot funcționa în gama completă de temperaturi industriale și auto (până la +125°C) și sunt proiectate să îndeplinească cerințele riguroase ale standardelor UL, CSA, VDE și CQC. Intrările versatile furni­zează controlul digital al pinilor CMOS (dispozitivele Si8751) pentru a se potrivi cel mai bine aplicațiilor țintă, iar ieșirile flexibile suportă configurații de sarcini în curent alternativ și în curent continuu.

Silicon Labs | www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu