MCU, procesoare şi kituri de dezvoltare

by donpedro

Kit de start pentru utilizarea MCU STM32F7

Aurocon_EA0916_Fig-7a• Nr. stoc RS: 882-0278
• Marca: STMicroelectronics
• Cod de producător: STM32F746G-DISCO

Seriile STM32F7 de microcontrolere de foarte înaltă performanţă cu DSP şi FPU (Floating Point Unit) de precizie, bazate pe nucleu ARM® Cortex®-M7, furnizează 1082 CoreMark/462DMIPS la o frecvenţă de procesor de 216MHz.
Arhitectura inteligentă cu noul set de periferice proiectat în jurul Cortex®-M7, în combinaţie cu o arhitectură de interconectare superioară cu matrice de magistrale AXI şi multi AHB pentru nuclee interconectate, periferice şi me­morii, controlere DMA multiple şi acceleratorul grafic hardware Chrom-ART™, optimizează performanţa sistemului.
Conectivitatea şi suportul audio este asigurat cu două interfeţe seriale audio (SAI) cu suport de ieşire SPDIF, trei I²S half-duplex cu suport de intrare SPDIF, două interfeţe USB On-The-Go cu sursă de tensiune dedicată şi interfaţă cu mod dual QuadSPI Flash.
Memoria mare SRAM cu arhitectură de suprasarcină de 320Kbytes, incluzând 64Kbytes de memorie de date RAM TCM (Tightly-Coupled Memory) pentru memorie cu latenţă redusă, 16Kbytes de instrucţiuni TCM RAM, şi 4Kbytes de SRAM pentru backup. Kitul de iniţiere (Discovery Kit) ajută la explorarea seriei de microcontrolere STM32F7. Arhitectura inteligentă cu noul set de periferice aduce capabilităţi de timp real, procesare de semnal digital şi eficienţă energetică. Microcontrolerele STM32F7 sunt potrivite pentru o gamă largă de aplicaţii: control industrial, aer condiţionat, securitate, video intercom, dispozitive casnice audio, precum şi IoT.
Kitul conţine un microcontroler STM32F746NGH6 cu 1MB de memorie Flash şi 340kB de RAM; ST-LINK/V2-1 pe placă suportând capabilitate de renu­mărare USB; funcţii USB de port virtual COM, stocare, depanare; ecran LCD-TFT de 4.3’’, color cu sensibilitate tactilă capacitivă; conector cameră; codec audio; jack intrare şi ieşire audio; două microfoane MEMS STMicroelectronics; conector de intrare SPDIF RCA; două butoane cu apăsare; memorie flash 128Mbiți Quad-SPI; 128 Mbiți SDRAM; conector pentru card microSD; conector RF-EEPROM daughterboard; USB OTG HS şi USB OTG FS cu conectori Micro-AB; conector Ethernet. Sunt disponibile 5 modalităţi de alimentare: STMicroelectronics LINK/V2-1, USB FS şi USB HS, VIN de la conector Arduino, sau 5V prin conector extern. Kitul conţine conectori pentru Arduino Uno V3. Software-ul cuprinzător gratuit include diferite exemple, parte a pachetului STM32Cube.

Genuino 101 Powered by Intel

Aurocon_EA0916_Fig-8• Nr. stoc RS: 913-9999
• Marca: Genuino 101 Powered by Intel
• Cod de producător: Genuino 101

Placa de dezvoltare Genuino 101 cu suport de la Intel şi dezvoltată de Arduino şi Intel®, este o unealtă educaţională pentru începători în electronică şi programare. Cei mai experimentaţi pot de asemenea utiliza placa pentru a realiza prototipuri de dispozitive IoT precum dispozitive purtabile şi dispozi­tive inteligente casnice şi de distracţie. Ca succesor al Arduino Uno, placa Genuino 101 este caracterizată de extra funcţionalitate, evidenţiindu-se aici Bluetooth de joasă putere (BLE), un accelerometru pe 6 axe şi un giroscop.
Printre caracteristicile şi avantajele pe care le oferă placa de dezvoltare Genuino 101 se remarcă aportul adus de microcontrolerul Intel® Curie™, microcontrolerul pe 32 de biţi Intel® Quark™, memoria flash de 384kB, 80kB SRAM, senzor pe 6 axe cu accelerometru şi giroscop pentru a asigura suport aplicaţiilor mobile, conectivitate Bluetooth, compatibilitate cu Windows, MAC OS şi Linux. Placa oferă acces la mediul de dezvoltare Arduino pentru a asigura suport de dezvoltare. Arhitectura cu nucleu dublu asigură compilare mai rapidă. Placa dispune de 14 pini de I/O digitale, 5 pini analogici, un port USB, un port de depanare JTAG, Jack alimentare, conector cu pini ICSP, pini I2C.
Dimensiunile plăcii sunt 70 mm × 55 mm × 20 mm. Atât plăcile Arduino Uno cât şi Genuino 101 sunt într-o relaţie apropiată. Genuino 101 are acelaşi factor de formă şi periferice precum Uno. Cu ajutorul cipului Intel® Curie™ adăugat, opţiunile de accesibilitate sunt extinse cu Bluetooth şi senzori de mişcare accelerometru/giroscop. Mai multe informaţii la adresa:
www.rs-online.com/designspark/electronics/eng/blog/say-hello-to-genuino-101

Kit de iniţiere Raspberry Pi 3

Aurocon_EA0916_Fig-11• Nr. stoc RS: 896-8119
• Marca: Raspberry Pi
• Cod de producător: Raspberry Pi 3 Starter Kit

Cu ajutorul acestui kit veţi putea explora, programa şi experimen­ta diverse aplicații în numai câteva minute. Acest kit de start oficial Raspberry Pi 3 are tot ceea ce aveţi nevoie. Trebuie doar să conectaţi cablurile, să ataşaţi monitorul sau TV-ul şi să porniţi sistemul.
Utilizând sistemul de operare inclus (NOOBS) veţi vedea un desktop diferit, dar familiar, cu iconiţe de program şi listă meniu cu programele disponibile. Dacă vă conectaţi cu Pi-ul dvs. la internet prin conexiune Ethernet veţi avea posibilitatea să alegeţi ce sistem de operare vreţi să folosiţi. Acesta este kitul perfect pentru a începe orice proiect, lecţie de clasă, lucru în laborator sau acasă. Pentru inspiraţie, kitul conţine şi o carte cu 9 proiecte distractive.

Kitul Raspberry Pi 3 conţine:
• Placa Raspberry Pi 3 B (RS 896-8660)
• Card micro-SD cu sistem de operare – NOOBS (RS 917-6317)
• Carcasă oficială Raspberry Pi Roşu & Alb (RS 909-8132)
• Tastatură oficială Raspberry Pi cu conexiune USB
• Mouse Raspberry Pi cu conexiune USB
• Cablu HDMI oficial Raspberry Pi (RS 111-1029)
• Sursă de tensiune oficială Raspberry Pi (RS 909-8126)
• Carte cu exemple de aplicaţii (RS 907-6497)

 

Autor: Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu