Interviu cu Domnul Ganesh Moorthy, COO și Președinte Microchip

by donpedro

Microchip_EA0916_Interviu-NEWSCum vor fi complementare produsele pe 32 de biţi ale companiei?
Multe dintre microcontrolerele pe 32 de biţi sunt complementare datorită diferenţelor mari în ceea ce priveşte caracteristicile lor esențiale. De exemplu, seria SAM are familii specifice care au drept ţintă un consum energetic mai redus şi 5V, în vreme ce PIC32 are familii optimizate pentru soluţii audio şi grafice. Avem în plan să continuăm să investim în ambele familii de produse SAM şi PIC32.

În afară de procesoarele pe 32 de biţi, va suporta START, de la Atmel și linia AVR pe 8 biţi?
Da, deşi este prea devreme pentru a furniza date specifice în acest moment, noi considerăm că uneltele de prototipare rapidă moderne, precum START şi MPLAB Code Configurator, sunt strategice pentru clienţii noştri, oferind soluţii inovative şi competitive în această industrie cu evoluţie rapidă.

Ambele companii au o listă bogată de parteneri pentru a oferi clienţilor expertiză tehnică, servicii de consultanţă, servicii de proiectare şi fabricaţie de hardware şi software. Cum vor fi gestionaţi partenerii ambelor companii?
Apreciem toate relaţiile cu partenerii noştri, care acum includ IAR şi Keil. Aceste parteneriate sunt o parte importantă a “poveştii” clasice Atmel în special pentru dispozitivele de clasă ARM şi SAM, precum şi AVR. Vom continua să întreţinem aceste relaţii, împreună cu, dar şi ca parte a reţelei de parteneri mondiali de proiectare ai Microchip şi a reţelelor de distribuitori terţi.

Acum că Microchip are un portofoliu complet de microcontrolere pe 32 de biţi economice şi de joasă putere, va fi redusă, inevitabil, concentrarea pe produsele pe 8 biţi ?
Nu, noi vedem că în aplicaţiile embedded actuale de control există încă o cerinţă ridicată pentru tipul de calităţi ce sunt oferite în mod unic de un produs pe 8 biţi, precum: uşurinţă de utilizare, operare la 5V, robusteţe, imunitate la zgomot, performanţe de timp real, rezistenţă de lungă durată, integrare de periferice analogice şi digitale, consum extrem de redus de putere statică şi altele. Noi nu credem că numărul de biţi este o cale potrivită / suficientă de a clasifica un produs complex precum un microcontroler modern. Credem că ceea ce contează mai mult este existenţa perifericelor potrivite.

Cum se aliniază portofoliul de securitate al ambelo­r companii?
Produsele de securitate de la Atmel şi Microchip sunt complementare. Atmel dispune de un portofoliu larg de companioane de criptare şi MPU de securitate. Microchip dispune de asemenea de un portofoliu bogat de MCU cu criptare şi un portofoliu vast de soluţii software de securitate. Împreună, portofoliile creează un set cuprinzător de soluţii de securitate pentru a răspunde cerinţelor clienţilor.

Microchip_EA0916_Interviu-2

Ganesh Moorthy COO și Președinte Microchip

Dispune Atmel de un portofoliu de memorii ce se suprapune cu cel al Microchip?
Da, Atmel şi Microchip oferă amândouă linii de produse de memorii EEPROM seriale cu o suprapunere semnificativă. Toate produsele aflate în producţie vor continua să fie disponibile pentru achiziţie şi nu este planificată nicio finalizare a unei linii (EOL). Microchip are o linie vastă de produse de memorare, ce include memorii flash seriale, memorii flash paralele şi memorii SRAM seriale, pe care Atmel nu le oferă. Pe de altă parte, Atmel dispune de produse EPROM şi EEPROM paralele pe care Microchip nu le oferă.

Cum se adresează Microchip ofertei de produse Wi-Fi® de la Atmel?
Atmel aduce un portofoliu Wi-Fi înalt competitiv în zona consumului energetic redus, dimensiunilor mici şi a costului redus. Gamele de produse Wi-Fi de la Atmel şi Microchip s-au unit acum într-o singură ofertă. Toate produsele care se află în producţie vor continua să fie disponibile pentru achiziţie, nefiind planificate finalizări ale unor linii (EOL).

Există produse analogice care coincid între cele două companii, care vor face unele produse să fie redundante; ce va scoate din uz Microchip: produsele Atmel sau Microchip?
Nu avem în plan să scoatem din uz niciun produs indepen­dent de la niciuna dintre companii, deoarece suprapunerile între familiile de produse analogice sunt de la mici spre zero. Noi combinăm ofertele de senzori de temperatură, precum şi produsele de conversie de putere, CAN şi LIN, identificând avantaje ale produselor de ambele părţi.

Care sunt gândurile cu privire la produsele viitoa­re?
Cu toate că nu putem dezvălui în detaliu planurile noastre de viitor, ne propunem să ne extindem portofoliul pentru a răspunde cerinţelor clienţilor noştri.

În urma publicării în revista Electronica Azi a celor mai recente ştiri legate de Microchip, unii dintre cititori au fost nedumeriţi de plasarea în aceeași pagină a logo-urilor, Microchip și Atmel, dar și de unele unele anunțuri referitoare la produsele Microchip cu trimiteri către paginia web Atmel… Cum va proceda Microchip în viitor?
Acest lucru reflectă tranziţia de la o marcă binecunoscută la alta. Imediat ce produsele Atmel vor fi integrate în website, tot conţinutul va fi trecut pe Microchip.com. Nu vom păstra logo-ul Atmel pentru produsele viitoare. Logo-ul poate exista pe documentele moştenite, deoarece Microchip deţine umbrela mărcii Atmel.

 

Microchip Technology | www.microchip.com
Sigla-Microchip

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu