NerO – compatibil cu platforma Arduino UNO R3 cu îmbunătățiri

by donpedro

SOS_EA0816_Fig-4Platforma Arduino este extinsă cu mai multe tipuri de aplicații cum ar fi afișor TFT, Wi-Fi, Ethernet etc., care sunt alimentate de la platforma în sine. Aceasta poate adăuga cu ușurință până la 400mA sau 500mA (în unele cazuri, ar putea fi mai aproape de 1A). Atunci când o platformă UNO standard, (și de asemenea, cu mai multe clone acum disponibile) trebuie să se ocupe de aceste tipuri de curenți, disiparea de putere a regulatorului de tensiune LDO este atât de mare încât temperatura sa se poate ridica de la 95°C până la 110°C – extrem de ridicată, putând să reducă durata de viață și fiabilitatea componentelor de pe platformă.
Aceasta înseamnă că în același timp consumul de energie este ridicat, deoarece energia este irosită inutil.
Regulatorul în comutație al NerO este mult mai eficient decât un dispozitiv LDO mai ales la intrări mai mari de tensiune. Acesta poate furniza un curent de 1A la 5V fără supraîncălzire.
NerO este certificat FCC/CE ca fiind UNO original și deci este potrivit pentru aplicații comerciale precum și pentru proiecte de amator. Majoritatea celorlalte compatibilități nu sunt certificate FCC/CE.

Calitatea fabricației este foarte importantă – așa că în Europa – FTDI este în parteneriat cu compania MikroElektronika pentru fabricarea NerO folosind linia lor avansată de asamblare SMT.
NerO folosește un microcontroler ATmega328 16MHz cu bootloader Optiboot.
FT231XS de la FTDI are grijă de conectivitatea USB furnizând comunicații fiabile. FTDI furnizează drivere de înaltă calitate pentru dispozitivele sale punți USB pentru Windows (inclusiv Windows 10), Linux și OSX.

Este specificat un conector micro-USB, mai degrabă decât voluminosul conector de tip B de dimensiune completă utilizat pe UNO. Conform UNO, NerO are o interfață digitală cu 14 pini plus 6 intrări analogice.

Deoarece LED-urile de stare și PWR sunt localizate la marginea PCB, se asigură faptul că acestea rămân pe deplin vizibile chiar și atunci când a fost atașată o protecție Arduino.

Un întrerupător pornit / oprit permite aparatului să fie alimentat sau nu, după cum este necesar, pentru o mai mare comoditate.

Avantaje:

SOS_EA0816_Fig-5• Regulator în comutație 5V/1A vs. regulator LDO
• Certificat FCC/CE
• Produs de calitate – fabricat în Europa
• FTDI FT231X USB UART
• Un conector Micro-B USB vs. conector tip B de dimensiune completă
• LED-urile de stare și PWR montate la marginea PCB – rămânând vizibile când o protecție este pusă pe conectori
• Întrerupător On-Off adăugat pentru comoditatea utilizatorului

 

Dacă sunteţi interesaţi de produsele FTDI, vă rugăm să ne contactaţi la +40 31 221 0209, info@soselectronic.ro.

SOS electronic
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu