WaRP7 oferă mai multă flexibilitate și permite dezvoltarea de dispozitive purtabile sau de aplicații IoT

by donpedro

Farnell_EA0716_FAR012-NewsLondra, UK – 16 August 2016 – Configurată pentru a redefini piața dispozitivelor purtabile și a aplicațiilor IoT, platforma de dezvoltare WaRP7, proiectată și fabricată de NXP® Semiconductors în parteneriat cu Farnell element14, este disponibilă acum pe piață. Construită de la zero pentru a răspunde celor mai importante provocări pe care le întâmpină inginerii proiectanți precum dimensiunea, durata de viață a bateriei și conectivitatea unui dispozitiv electronic modern, conceptul de proiectare open source și pachetul software complet al platformei WaRP7 permit dezvoltatorilor să inoveze fără restricții de licențiere, reducând timpul de lansare pe piață și punând accentul pe caracteristicile speciale ale produsului care fac diferența în această piață dinamică și în creștere. Continua concentrare pe crearea unor dispozitive mai mici, mai ușoare și mai puternice a dus la extin­derea acestei piețe care a creat astfel noi oportu­nități pentru inginerii proiectanți.
Rapida creștere a pieței IoT oferă noi provocări și forțează o schimbare în industrie, împingând pro­iectarea și producția pe un teritoriu neexplorat. WaRP7 a fost construită pentru a răspunde cerin­țelor unei game foarte largi de aplicații incluzând casele inteligente, activitățile sportive, dispozitivele de monitorizare a ritmului cardiac și dispozi­tivele purtabile.

David Shen, Director Tehnic al grupului Farnell element14 a spus, “Experiența noastră în proiecte cu factor mic de formă, capabilitățile de producție și experiența în a sprijini comunitatea dezvoltatorilor au contribuit la crearea WaRP7, un dispozitiv care se adresează celor mai presante provocări tehnologice de astăzi, oferind longevitate în proiectare pentru ca aceasta să rămână relevantă pe măsură ce piața continuă să se dezvolte. Noi credem că acest dispozi­tiv revoluționar va fi cu adevărat capabil să răspundă la întrebarea: Cum poți avea succes în piața dispozitivelor purtabile?

Caracteristicile includ:

Durata de viață a bateriei: WaRP7 se bazează pe procesorul de aplicații i.MX 7Solo de la NXP. Arhitectura unică și eterogenă de tip multi-nucleu permite moduri de mică putere critice pentru cele mai multe aplicații IoT sau purtabile, dar oferă de asemenea, puterea de a gestiona un sistem de operare de nivel superior și o puternică interfață cu utilizatorul.

Conectivitate: WaRP7 oferă diverse opțiuni de conectivitate ce permit o gamă largă de variante folosite incluzând conectivitate NFC (Near-Field Communications). Modulul multi-radio de la Murata®-Type 1DX oferă 802.11b/g/n + Bluetooth 4.1 și consum standard sau mic de putere.

Utilizare: WaRP7 este destul de flexibil pentru a oferi toate avantajele uneltelor de dezvoltare tradiționale, fără restricții de licențiere datorită modului open-source în care a fost proiectat.

Miniaturizare: WaRP7 este unul dintre cele mai mici sisteme de dezvoltare, dimensiunea unității centrale de procesare de pe placă fiind de aproximativ 2 × 4 cm.

WaRP7 este una dintre cele mai eficiente energetic platforme de dezvoltare disponibile pe piață pentru evaluarea și trecerea rapidă la proiectarea de produse cu factor mic de formă” spune Steve Tateosian, Manager al departamentului de Soluții cu Microcontrolere de la NXP. “Prin utilizarea arhitecturii multinucleu a dispozitivului i.MX 7Solo, WaRP7 permite clienților să optimizeze eficiența energetică, să reducă factura cu materialele folosite și să beneficieze de flexibilitatea extraordinară pentru a se adresa gamei extrem de variate de aplicații IoT și pieței de dispozitive purtabile.”

WaRP7 se bazează pe procesorul de aplicații NXP i.MX 7Solo care dispune de o implementare avansată a nucleului ARM® Cortex®-A7 precum și a nucleului ARM® Cortex®-M4. Alte caracteristici care însoțesc platforma de dezvoltare sunt senzori integrați pe placă, conectivitate ce include NFC, Bluetooth®, Bluetooth Smart și Wi-Fi® precum și memorie externă LPDDR3. WaRP7 oferă capabi­lități puternice multimedia cu acces la portul de afișare MIPI-DSI, cameră video inclusă pe placă precum și caracteristici audio. Platforma este înalt integrată cu senzori dispuși pe placă, baterie reîncărcabilă și circuite de putere.

WaRP7 ușurează efortul de dezvoltare pentru dezvoltatorii de software prin accesul la Linux și suportă capabilități UI extinse și stive de conectivi­tate. WaRP7 se poate extinde prin mufa de extensie MikroBus™ oferind astfel utilizatorilor accesul la peste 200 de plăci Click Boards™ compatibile.

WaRP7 este susținută de comunitatea dezvoltatorilor și de capabilitățile de proiectare și producție de la element14 și este totodată disponibilă la elemen­t14. Pentru mai multe informații vizitați pagina www.element14.com/WaRP7.

Premier Farnell Group
www.premierfarnell.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu