Proiecte de referinţă USB tip C de la Silicon Labs

by donpedro

SLAB0313-3_USB-TYPE-FSilicon Labs a lansat un proiect de referinţă cuprinzător, ce reduce costul şi complexitatea dezvoltării de cabluri adaptoare de cabluri bazate pe specificaţiile USB Tip-C™. Noul proiect de referinţă USB Tip C de la Silicon Labs se bazează pe microcontrolere EFM8, economice şi de ultra joasă putere ( http://www.silabs.com/products/mcu/8-bit/Pages/efm8.aspx) (MCU), pachetele protocol de furnizare energie USB (PD) certificate de Forumul de Implementare USB (USB-IF), şi codul sursă.

Adoptarea rapidă a USB tip C (USB-C™) pentru laptopuri şi monitoare a condus la o cerinţă crescută de adaptoare pentru conectarea cu produse mai vechi sau existente. Proiectul de referinţă al Silicon Labs oferă o soluţie completă pentru un adaptor USB Tip-C – Display Port (DP), făcând simplă comunicarea cu produse mai vechi ce nu suportă USB-C. Modelul de referinţă include scheme, biblioteci şi pachete software, cod sursă, exemple de programe şi acces la uneltele de dezvoltare Simplicity Studio™ (http://www.silabs.com/products/mcu/Pages/simplicity-studio.aspx), permiţând dezvoltatorilor să proiecteze rapid, uşor şi cu costuri minime, cabluri şi adaptoare USB-C.

SLAB0313-2_USB-type-C-monitors-text_SUSB Tip-C reprezintă următorul salt înainte în tehnologia USB, capabil de a suporta viteze de transfer de date mai mari (până la 10 Gbps), încărcare rapidă prin USB Power Delivery (până la 100W), o mai mare flexibilitate şi factori de formă mai mici faţă de generaţiile anterioare de conectori USB. Utilizatorii finali pot încărca bateriile dispozitivelor, pot transfera flux audio şi video, şi pot transfera date, cu ajutorul unui singur cablu USB-C “all-in-one” în loc de setul vechi de cabluri. USB-C se poate acomoda cu alte specificaţii de interfeţe prin moduri alternative USB Alternate Modes. Din aceste motive, USB-C este estimat să devină conectorul standard pentru dispozitive mobile, PC-uri, staţii de conectare, monitoare şi alte produse electronice de larg consum, cu un număr estimat de 2 miliarde de dispozitive activabile prin USB-C până în 2019, conform IHS.

Silicon Labs
www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu