Noi inovaţii TPMS cu ajutorul celor mai mici şi economice energetic dispozitive senzoriale

by donpedro

MLXPR59_HRES_SMelexis, companie globală de inginerie microelectronică, continuă să facă progrese majore în ceea ce priveşte tehnologia sistemelor de monitorizare a presiunii în cauciucuri (TPMS), cu a treia generaţie de circuite integrate TPMS – MLX91804.

Furnizat în capsulă robustă DFN cu 14 pini, acest dispozitiv are o amprentă cu 60% mai mică şi necesită un curent de mod adormire de 3 ori mai mic faţă de orice circuit TPMS competitor de pe piaţă. El incorporează un microcontroler sofisticat şi elemente de detecţie a presiunii bazate pe MEMS, precum şi un transmiţător wireless eficient energetic 315/433MHz (suportând viteze de transfer de date de până la 150kbiţi/s) şi receptor de 125kHz pentru comunicaţie cu unitatea de control electronică relevantă (ECU). Este inclusă de asemenea o memorie program embedded de 16kB pentru stocarea datelor/bibliotecilor aplicaţiilor particulare. Suplimentar, este integrat şi un accelerometru pe una sau două axe, pentru a suporta toate funcţionalităţile necesare.

Combinaţia de amprentă minimă şi înaltul grad de integrare oferit de MLX91804 înseamnă că se poate realiza o reducere semnificativă a dimensiunii PCB. Pe de altă parte, consumul energetic redus al dispozitivului (în modul de adormire, dar şi în modul complet operaţional) permite scăderea dimensiunilor bateriei. Toate acestea au condus la o dimensiune şi o masă mai mici pentru modulul senzorial. Împreună cu accelerometrul, acestea reprezintă un pas mai aproape de implementarea senzorilor montaţi pe cauciuc (TMS) pe care furnizorii de cauciucuri doresc să o implementeze în viitor. Măsurările de presiune rapide şi precise permit implementarea de noi funcţii, precum asistenţă la umflare cauciuc fără un impact vizibil asupra duratei de viaţă a bateriilor. Domeniul de temperatură de operare de la -40°C la 125°C şi rezistenţa puternică la şocuri (10000g), permit operarea în medii dure a MLX91804.

Melexis
melexis.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu