Arduino Industrial 101

by donpedro

Aurocon_EA0616_Stire-TArduino Industrial 101 este o placă de dezvoltare care permite evalua­rea modulului Industrial 101 Chiwawa LGA. Similar cu Arduino Yun, placa este caracterizată de existenţa on board a unui microcontroler ATmega32u4, a unui procesor Qualcomm Atheros AR9331 MIPS cu sistem de operare Linino şi a unui modul WiFi IEEE 802.11b/g/n 1×1 2.4 GHz.

Aurocon_EA0616_Stire-3

Nr. stoc RS: 919-6573 Cod producător: A000126

La o primă vedere, Arduino Industrial 101 pare să fie o placă ciudată – un membru mai deosebit al familiei Arduino, fără conectorii cu pini, şi la jumătate ca suprafaţă din placa de circuit imprimat (PCB) a modu­lului ce suportă conector de antenă U.FL. Kitul conţine, dacă este nevoie şi o pereche de conectori pini/soclu. Modulul integrează un sistem pe cip wireless Atheros AR9331 (WiSoC). Suplimentar pinilor opţionali, PCB-ul principal integrează un ATmega32U4, butoane şi switch-uri, LED-uri, un conector Micro USB şi un convertor CC-CC. Împreună cu modulul WiSoC, aceasta înseamnă că dispuneţi de un sistem pe cip cu capabilitate de Linux şi wireless, plus un microcontroler AVR şi I/O la îndemână. La nevoie, este posibilă şi conectivitate 10/100 Ethernet prin conectorul cu pini suplimentar.

Se prezintă astfel o combinaţie interesantă de capabilităţi şi preţ. WiSoC oferă resurse modeste pentru un dispozitiv Linux, dar mai mult decât suficient pentru a suporta aplicaţii embedded scrise în C, Python şi alte limbaje, care ar putea necesita conectivitate de reţea şi o capacitate de stocare un pic mai mare faţă de ce puteţi obţine cu majoritatea microcontrolerelor.
Adăugarea unui microcontroler ATmega aduce cu el avantajele sale, printre care şi capabilităţile de timp real şi I/O analogice.

Aurocon COMPEC vă pune la dispoziţie noul Arduino Industrial 101, cu numărul de stoc RS 919-6573. Peste 100 de produse din gama Arduino sunt disponibile pe http://ro.rsdelivers.com

 

Autor:
Bogdan Grămescu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu