PAC – noua serie de presostate inteligente

by donpedro

Sick_EA0516_Fig-1Pentru monitorizarea îmbunătăţită a presiunii puteţi folosi cu succes presostatele electronice PAC50 care vă oferă avantaje evidente:
afişaj bicolor de mari dimensiuni care permite identificarea de la distanţă pe baza culorilor emise, dacă valoarea presiunii scade sub valoarea prestabilită;
carcasă rezistentă pentru folosirea în mediul industrial cu clasă de protecţie IP67;
cele trei taste de mari dimensiuni şi meniul intuitiv de navigare printre opţiuni;
două ieşiri digitale şi o ieşire analogică încorporate într-un singur senzor;
conectivitate IO-Link ce permite configurarea de la distanţă şi oferă funcţii smart-sensor.

PAC50 afişează presiunea în mod bicolor
Culoarea digiţilor de pe afişaj indică dacă presiunea sistemului se încadrează în valorile limită anterior configurate. Culoarea se schimbă din verde în roşu când se ating punctele limită.
De asemenea, starea semnalului de ieşire este vizibilă în mod clar de la distanţă, un plus evident pentru securitatea operaţională a sistemelor automa­tizate de produc­ţie.

Sick_EA0516_Fig-2PAC50 răspunde la atingere
Folosirea unor scule speciale destinate atingerii sau operării butoanelor presostatelor este de domeniul trecutului. Noua serie PAC oferă butoane de mari dimensiuni şi uşor vizibile, butoane care oferă funcţionalitate şi operare fără erori de introducere a opţiunilor dorite de configurare.

PAC50 oferă multiple avantaje
Afişajul nu numai că indică presiunea în timp real a procesului monitorizat dar indică, de asemenea şi pragurile de presiune la a căror depăşire presostatul să emită semnale la ieşirile digitale. Afişajul poate fi configurat să afişeze diferite unităţi de măsură în funcţie de specificul aplicaţiei: bar, psi, MPa, inHg şi kg/cm2.

Sick_EA0516_Fig-51. indicare presiune aplicată
2. setare unitate de măsură a presiunii
3. setare valori pentru pragurile de comutaţie 1 şi 2
4. tastă dedicată pentru a afişa valorile importante ale parametrilor
5. tastă dedicată accesării modului de programare
6. tastă pentru blocare acces cu parolă

PAC50 este simplu de folosit
Informaţia de pe afişaj simplifică în mod semnificativ setarea parametrilor de funcţionare, în final navigarea prin meniul de opţiuni fiind foarte facilă şi intuitivă. Structura foarte clară a meniului de opţiuni este bazată pe specificaţiile standardului VDMA 24574-1. Configurarea parametrilor se poate face în două etape principale:

Sick_EA0516_Fig-6Etapa 1: Selectare
1. referinţa la care se selectează parametrul dorit
2. tasta săgeată-sus pentru navigare în sus în meniul de opţiuni
3. tasta săgeată-jos pentru navigare în jos în meniul de opţiuni
4. selecţia cu săgeată-dreapta a parametrilor ce se doresc a fi configuraţi
5. valoarea actuală a parametrului selectat

Etapa 2: Setare
Sick_EA0516_Fig-71. setarea valorii dorite pentru parametrul selectat anterior (aici SP1)
2. tasta săgeată-sus pentru mărirea valorii prag dorite
3. tasta săgeată-jos pentru scăderea valorii prag dorite
4. confirmarea valorii ajustate cu săgeată-dreapta
5. selectare setare anterioară
6. pentru informare: punct de reset corespunzător

Aplicabilitate crescută
Sick_EA0516_Fig-8Prin intermediul gamelor sale de presiune negativă sau pozitivă, PAC50 este pretabil pentru o varietate de aplicaţii: monitorizarea presiunii sistemului de preparare şi alimentare cu aer comprimat, măsurarea presiunii sistemice în sistemele de acţionare pneumatică, determinarea presiunii de sucţie la greifărele cu vid, monitorizarea presiunii aerului pentru un greifăr de care este nevoie pentru a apuca o anumită piesă mecanică.

Instalarea este flexibilă:
• PAC50 posedă o conexiune de proces dispusă în partea de jos a carcasei, fiind disponibile două variante, una cu filet G1/4”, iar cealaltă prevăzută cu o cuplă rapidă pentru furtune pneumatice cu diametrul exterior de 4mm. În plus, PAC50 are prevăzută şi o a doua conexiune de proces cu filet G1/4” dispusă în partea din spate a carcasei;
• PAC50 este dotat şi cu un suport de montare pe şine DIN, fiind disponibile ca accesorii kituri de montare pe zid sau pe uşile tablourilor electrice de alimentare şi control.

Sick_EA0516_Fig-9Ieşiri universale, pentru versatilitate şi aplicabilitate imediată
• ieşirile digitale sunt complet programabile: PNP, NPN sau tip push-pull
• ieşirea opţională analogică detectează în mod automat dacă sistemul de control are nevoie de un curent sau de o tensiune la ieşire, şi se ajustează tot automat
Sick_EA0516_Fig-10• semnalele analogice de la ieşire pot fi inversate astfel încât să poată fi măsurate game de presiune negativă
• costurile de stocare sunt reduse, PAC50 oferind caracteristici ce îl fac pretabil pentru o gamă largă de cerinţe, reducându-se astfel eventualele costuri de stocare cu mai multe versiuni
• interfaţa opţională IO-Link face posibilă configurarea rapidă şi precisă a parametrilor PAC50 direct de la sistemul de control, nemaifiind necesară deplasarea la senzor
• duratele de nefuncţionare ale sistemelor de producţie sunt reduse când se schimbă senzorii
• carcasele rezistente la praf şi la umiditate (clase de protecţie IP65 şi IP67) oferă rezistenţă la utilizarea în medii industriale în care condiţiile de utilizare pot fi dure.

COMPEC-lOGOde Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL


Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl (www.compec.ro)

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu