Conectivitatea FTDI în România prin Comet Electronics

by donpedro

FTDI Chip extinde continuu seria de produse Universal Serial Bus (USB) ce se folosesc în branduri recunoscute universal, precum omniprezentele R-Chip, X-Chip, Hi-Speed și seria SuperSpeed USB 3.0.
Controlerele grafice ale FTDI Chip – Embedded Video Engine (EVE) – includ funcțiile de afișare, audio și gesturi tactile pe un singur cip. Abordarea unică Comet_EA0516_FTDI-logoîn dezvoltarea acestor circuite integrate permite reduceri semnificative în timpul de dezvoltare de proiect de implementare în produsul final. FTDI Chip oferă, de asemenea, familii de microcontrolere foarte diferențiate, cu caracteristici de conectivitate augmentată special concepute pentru compatibilitatea cu familiile de integrate USB și de afișare. Aceste microcontrolere sunt optimizate pentru aplicații cheie și pot adăuga valoare cu performanța lor superioară de procesare și un nivel ridicat de eficiență operațională.
FTDI Chip este o companie de dezvoltare de produse pe semiconductori cu sediul in Glasgow, UK și cu subsidiare de dezvoltare în Glasgow, Singapore și Taipei (Taiwan) și sedii de suport tehnic în Glasgow, Taipei, Tigard (Oregon, USA) și Shanghai (China).

Produse
FTDI Chip oferă o gamă largă de produse ce include module, cabluri, și circuite integrate. Principalul motor de dezvoltare al companiei este concentrarea pe conectivitatea USB și interfețe de afișare, ambele cu aplicații largi în toate segmentele de piață, cum ar fi; produse industriale, de consum, PC-uri periferice, dispozitive medicale, telecomu­nicații, infrastructură energetică etc.
Comet_EA0516_FTDI-EVEProdusele FTDI Chip se pot împărți în două categorii distincte:

Circuite integrate
Cabluri adaptoare

1. Circuite integrate
– Embedded Video Engine (EVE)
Tehnologia EVE este un concept revoluționar ce utilizează o metodologie orientată pe obiect pentru crearea de interfețe om-mașină de înaltă calitate (HMI). Cu suport pentru afișare, audio și tactil, această nouă tehnologie permite inginerilor să proiecteze rapid și eficient interfețe om-mașină și oferă soluții robuste, display-uri de înaltă rezoluție cu o reducere consistentă în ceea ce privește costurile materialelor. Oferta de produse EVA include:
FT800 – Generație 1 cu rezoluție 512 × 512 pixeli și touch rezistiv
FT801 – Generație 1 cu rezoluție 512 × 512 pixeli și touch capacitiv
FT810 – Generație 2 cu rezoluție 800 × 600 pixeli și touch rezistiv
FT811 – Generație 2 cu rezoluție 800 × 600 pixeli și touch capacitiv
FT812 – Generație 2 cu rezoluție 800 × 600 pixeli, touch rezistiv și culoare true 24 biți
FT813 – Generație 2 cu rezoluție 800 × 600 pixeli, touch capacitiv și culoare true 24 biți

– Seria FT-X
Comet_EA0516_FTDI-FT234xqDispozitivele din seria FT-X oferă putere mai mică, număr de pini mai mic și un set de caracteristici ce permit ușurință în proiectarea și implementarea aplicațiilor ce fac legătura de la un port USB la UART, I2C, SPI îmbunătățită (FT1248) sau interfețe FIFO.
Produsele incluse în această categorie sunt următoarele:
FT200XD – Full Speed USB to I2C Bridge în capsulă 10 pin DFN
FT201X – Full Speed USB to I2C Bridge
FT220X – Full Speed USB to 4-Bit SPI / FT1248 Bridge
FT221X – Full Speed USB to 8-bit SPI / FT1248 Bridge
FT230X – Full Speed USB to Basic UART
FT231X – Full Speed USB to Full Handshake UART
FT234XD – Full Speed USB to Basic UART
FT240X – Full Speed USB to 8- bit FIFO

Comet_EA0516_FTDI-VNC2– Familia de produse Vinculum – USB Host / Slave Controllers
– Vinculum-II (VNC2) reprezintă a 2-a generație de controlere Host/Slave USB dezvoltată de FTDI. Dispozitivul este dotat cu un MCU puternic pe 16 biți, cu memorie încorporată de 256KB Flash și 16KB RAM. Dispozitivul suportă o gamă de interfețe flexibile, inclusiv UART, SPI, FIFO și PWM.
Protocolul complet USB de prelucrare a datelor este gestionat în totalitate de resurse hardware în interiorul dispozitivului, eliberând resursele de procesare pentru aplicații dezvoltate de utilizator.
VNC2 este un dispozitiv complet programabil și este sprijinit cu noul Vinculum Software Tool Suite, ce oferă un mediu de dezvoltare ușor de utilizat bazat pe “C” pentru a permite dezvoltarea firmware-ului de utilizator, sau în mod alternativ, proiectantul poate configura VNC2 cu unul din multiplele fișiere ROM precompilate dezvoltate de FTDI pentru a acoperi o gamă largă de interfețe populare. VNC2 oferă o soluție de sistem USB complet într-un singur IC.
Comet_EA0516_FTDI-VNC1– VNC1L este prima generație de circuite integrate a familiei FTDI Vinculum USB Host/Slave controler care sunt concepute pentru a oferi nivelul USB Host de inter­fațare a aplicațiilor embedded. VNC1L dispune de două porturi independente Host / Slave USB cu un MCU de 8/32-biți încorporat cu 4KBytes de memorie program RAM și 64Kbytes de memorie flash pentru stocarea firmware-ului. VNC1L suportă UART, SPI Slave și interfețe FIFO 8-biți paralel pentru a permite comunicarea cu dispozitive de prelucrare externe. În continuare, cele două porturi USB de pe VNC1L pot fi configurate în mod individual de către firmware-ul ca porturi Host sau Slave.

– Seria de circuite integrate FT –  USB Slave Converters
Această serie de circuite acoperă necesitățile de comunicare USB a majorității aplicațiilor și include următoarele produse:
Comet_EA0516_FTDI-FT232 FT232H – Single Channel Hi-Speed USB to Multipurpose UART/FIFO IC
FT2232H – Hi-Speed USB 2.0 – Dual UART/FIFO Converter
FT4232H – Hi-Speed USB 2.0 – Quad UART Converter
FT4222H – Hi-Speed USB to SPI/I2C Bridge
FT232R – Single USB 2.0 to Serial UART Converter IC.
FT245R – Single USB 2.0 to FIFO Converter IC.
FT2232D/C/L – Dual USB UART/FIFO IC
FT232B – Single USB to UART Converter ICs

FT232R este cel mai recent dispozitiv adăugat la gama FTDI de interfațe USB UART. FT232R este un circuit de interfață USB la UART serială cu ieșire generator de ceas opțional și noul ID de securitate – caracteristica cheie hardware™. În afara bit-bang-ului sunt disponibile și modurile de interfață sincrone și asincrone. Prin proiectare, circuitele FT232R au fost simplificate prin integrarea completă a memoriei EEPROM externe, a unui circuit de ceas și rezistențe USB în dispozitiv.
FT232R adaugă două noi funcții în comparație cu predecesorii săi, în mod eficient ceea ce face un cip “3-în-1” pentru anumite domenii de aplicare. Ceasul generat intern (6MHz, 12MHz, 24MHz și 48MHz) poate fi scos din dispozitiv și utilizat pentru a conduce un microcontroler sau logica externă. Un număr unic (FTDIChip-ID™) este scris în dispozitiv în timpul fabricării și poate fi citit prin USB, formând astfel baza unui dongle de securitate care poate fi folosit pentru a proteja la copiere aplicația software a clientului. FT232R este disponibil în capsule Pb-free (RoHS) compacte SSOP-28 și QFN-32.

Comet_EA0516_FTDI-TTL2. Cabluri adaptoare
Gama de cabluri adaptoare produsă de FTDI oferă capabilități de interconectare imediată a echipamentelor la interfața USB. Toate cablurile adaptoare au integrate plăci de interfață cu circuite integrate FTDI. Puteți alege din următoarele tipuri de cabluri adaptoare:
RPi
USB TTL Serial Cable pentru depanare special folosit la Raspberry Pi Small Board Computers.

USB TTL Serial
Cablurile USB serial TTL sunt o serie de cabluri convertoare USB la serial ce asigură conectivitatea între interfețele UART seriale și USB. O gamă de cabluri sunt disponibile oferind posibilitatea de conectare la 5V, 3.3V sau nivele de semnal specificate de utilizator cu interfețe având conectori variați.
Toate cablurile sunt dotate cu un dispozitiv FTDI FT232R integrat, conector USB “A” și un cablu ce oferă acces la UART (Tx), (Rx), RTS #, CTS #, VCC (5V) și conexiunile GND. Toate cablurile sunt complet conforme cu RoHS și sunt aprobate FCC / CE.

Comet_EA0516_FTDI-USB-RS422 USB RS232
Convertoare USB la RS232.

USB RS422
Convertoare USB la RS422.

USB RS485
Convertoare USB la RS485.

USB Hi-Speed
O serie de cabluri bazată pe FT232H ce folosesc MPSSE pentru a emula SPI, I2C sau JTAG pentru comunicația USB plus USB Hi-Speed la UART.

 

Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi:

Ing. Ciprian Varga, Director Tehnic


Comet_new_logoComet Electronics
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2
Tel.: 021 243 2090
Fax: 021 243 4090
www.comet.srl.ro
office@comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu