Soluția de referință Keysight pentru analiza semnalelor în banda E

by donpedro

Comtest_EA0416_Eband_Fig-1Utilizând un osciloscop performant și un mixer extern comandat de un generator de semnal, se pot converti semnalele din banda 55 – 90GHz într-o bandă de bază de la 0 la 2,5GHz.

Aplicația software N8838A, asistentul mixerului extern, rulează pe osciloscopul Serie-S, Infiniium, automatizează reglajele de frecvență și amplitudine ale convertorului, aplică corecțiile ale mixerului extern și execută calibrarea sistemului.

Aplicația software 89601B pentru analiza vectorială de semnal suportă și aplicația N8838A împreună cu extensiile ei. În acest fel, se pot demodula și se pot analiza cu ușurință semnale digitale complexe. Această soluție permite analiza semnalelor de bandă largă 5G, WI Gig, automotive și radar din banda undelor milimetrice la un preț competitiv.

Semnalele sunt convertite jos până la 2,5GHz cu toate corecțiile aplicate pentru obținerea unei măsurări precise în timpul cel mai scurt.

Aplicând semnalele I/Q direct la intrările osciloscopului, se poate oferi o bandă de analiză de până la 33GHz fără conversie.
Osciloscopul de înaltă definiție DSOS254A, cu bandă de 2.5GHz și 4 canale analogice:

• Capturează cu viteza maximă de 20GEșantioane/secundă, 50MPuncte/canal folosind memoria standard

• Nu alterează integritatea semnalului folosind un ADC cu 10 biți cu ENOB (număr efectiv de biți) de 7,4 biți

• Gamă liberă de intermodulații și semnale parazite mai bună de 73dB față de purtătoare.

• Are un afișaj cu comandă prin apăsare de 15 inchi și un SSD (solid state drive) pentru creșterea vitezei de lucru

• Dispune de o gamă largă de aplicații pentru analiza de semnal, a protocoalelor și pentru standarde de complianță

Mixerul armonic pentru ghid de undă M1971E are trei moduri de operare:

• Normală, utilizată pentru măsurarea I/Q. Frecvența de ieșire a mixerului este de 1,2GHz, iar banda este dată de valoarea RBW selectată pe analizorul de spectru.

• Convertire duală care permite rejecția frecvenței imagine. Prima conversie se face la o frecvență intermediară ridicată folosind semnalul de la oscilatorul local al analizorului, a doua conversie se face cu un oscilator local generat de un mixer sincronizat pe baza de timp de 10MHz a analizorului de spectru. A doua frecvență intermediară este de bandă largă pentru compatibilitate cu analizorul de spectru, dar nu suficient de largă pentru semnale I/Q

• Specială pentru echipamente auxiliare ca de exemplu un osciloscop. Frecvența intermediară este definită de utilizator, iar semnalul de ieșire este disponibil la o ieșire diferită de cea normală LO/IF. Acest mod de operare este utilizat pentru achiziția semnalelor IQ de bandă largă.

Agilent_EA0311_Sigla_Comtest
COMTEST SRL
office@comtest.ro
www.comtest.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu