Modulul Bluetooth şi uneltele de dezvoltare de la Silicon Labs reduc dimensiunea şi complexitatea proiectelor wireless de joasă putere

by donpedro

SLAB0310-BGM113-press-image-no-textSilicon Labs a lansat pe piaţă un modul Bluetooth® complet integrat, pre-certificat, care oferă dezvoltatorilor o combinaţie optimă de amprentă redusă, uşurinţă de utilizare şi tehnologie de joasă energie pentru aplicaţii wireless cu rază mică de acţiune. Având la bază sistemul pe cip (SoC) wireless Blue Gecko de la Silicon Labs, cu tehnologie MCU Gecko prietenoasă energetic, noul modul Blue Gecko BGM113 oferă o soluţie de conectivitate conformă Bluetooth 4.1, într-un factor de formă redus, cu o putere de ieşire de 3 dBm pentru aplicaţii ce necesită tipic o rază de acţiune de până la 50 metri.

Cu ajutorul celui mai bun software de dezvoltare de la Silicon Labs, inclusiv unealta de extindere a duratei de viaţă a bateriei (Energy Profiler tool), modulul BGM113 este o alegere ideală pentru aplicaţii RF sensibile la spaţiu şi energie, precum accesorii telefoane inteligente, produse purtabile pentru sport şi fitness, dispozitive puncte de vânzare.
Modulul BGM113 combină un SoC wireless Blue Gecko 2,4GHz cu o antenă cip de înaltă eficienţă într-un sistem complet, gata de a fi utilizat. Modulele BGM113 sunt pre-încărcate cu pachetul software conform Bluetooth 4.1 de la Silicon Labs, dar pot fi actualizate apoi la Bluetooth 4.2 şi dincolo de acesta. Modulul BGM113 eliberează dezvoltatorii de proiectarea RF complexă şi deciziile de protocoale, permiţându-le acestora să se concentreze pe aplicaţia finală. Fiind o soluţie pre-certificată, modulul minimizează timpul, efortul şi riscul cerut de certificările FCC/CE/IC în America de Nord şi Europa, precum şi cerificările pentru Japonia şi Coreea de Sud.

Modulul BGM113 este compatibil ca amprentă cu modulul Bluetooth cunoscut BLE113 de la Silicon Labs. Această compatibilitate permite clienţilor să migreze către o platformă Bluetooth ARM Cortex-M4 cu putere de procesare pentru aplicaţie mai ridicată şi consum energetic mai redus, deschizând în acelaşi timp o cale pentru upgrade la Bluetooth 4.2. Modulul BGM113 completează de asemenea modulul BGM111 de la Silicon Labs, mai mare şi cu ieşire mai ridicată, oferind dezvoltatorilor flexibilitatea de a crea proiecte wireless cu o combinaţie optimă de cost, dimensiune şi energie.

Modulele Blue Gecko şi sistemele pe cip (SoC) de la Silicon Labs au funcţii tehnice similare, software şi interfeţe de programare a aplicaţiei (API) identice. Această compatibilitate face simplă migrarea de la module la sisteme pe cip în proiecte wireless, cu reutilizare completă a software-ului şi un cost minim cu materialele şi efortul de dezvoltare al programelor.

Silicon Labs
www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu