Kituri de dezvoltare / evaluare cu semiconductoare

by donpedro

de Bogdan Grămescu


Placă de extensie pentru detecţie de proximitate şi gesturi

Aurocon_EA0416_STM32F401RE• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 906-4628
• Cod de producător: P-NUCLEO-6180X1

P-NUCLEO-6180X1 este un pachet de eva­luare ce oferă o introducere în cunoaşterea capabilităţilor de detec­ţie a proximităţii, a razei de acţiune şi a luminii, oferite de senzorul VL6180X în combinaţie cu puternicul microcontroler STM32F401RE. Placa de extensie este un modul caracterizat de senzor de proximitate, detecţie gesturi şi lumină ambientală (ALS – Ambient Light Sensing).
VL6180X are la bază tehnologia Time-of-Flight – STMicroelectronics FlightSense™. Cu una sau mai multe module VL6180X se pot dezvolta aplicaţii de recunoaştere a gesturilor elementare. Placa de extensie este compatibilă cu familia de plăci STM32 Nucleo şi cu conectorul Arduino UNO R3.
De exemplu NUCLEO-F401RE este o placă de dezvoltare STM32 Nucleo-64 cu microcontroler STM32F401RET6. Această placă oferă o cale accesibilă şi flexibilă pentru utilizatorii ce doresc să încerce noi idei şi să construiască prototipuri cu orice microcontroler din linia STM32, având de ales diferite combinaţii de performanțe, consum energetic şi funcţii.

Caracteristici:
1x VL6180X (modul senzorial de determinare a proximităţii, gesturilor şi luminii ambientale)
– modulul dispune de un switch cu două poziţii pentru cele două funcţii controlate: măsurarea razei de acţiune şi detecţia luminii ambientale până la 100KLux. Display-ul cu 4 cifre permite afişarea distanţei de la o ţintă la senzorul de proximitate sau valoarea intensităţii luminoase.
Precizia de detectare a razei de acţiune este excelentă şi este independentă de gradul de reflexie al ţintei.

Placa 1x NUCLEO-F401RE
– placa dispune de punct de acces pentru management energetic. Ea este echipată cu conector Arduino UNO R3, este conformă cu RoHS. La placă se pot conecta până la trei plăci satelit VL6180X.

Kit de evaluare senzor de temperatură

Aurocon_EA0416_SiLabs-Window• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 865-1508
• Cod de producător: Si7055-EVB

Kitul de evaluare cheie hardware USB Si705x (USB Dongle Evaluation Kit) a fost proiectat în vederea evaluării seriei Si705x de senzori de umiditate şi temperatură. Kitul de evaluare constă din două plăci – placa cheie hardware USB Si7013 şi placa de extensie Si705x.

Kitul suportă de asemenea dispozitive cu ieşire PWM şi I²C. Este important ca software-ul să fie instalat pe PC înainte de conectarea cheii hardware la USB, asigurându-se astfel că driverele software sunt instalate corect.

Platforma de dezvoltare cheie hardware USB Si7013 a fost dezvoltată pe baza platformei National Instruments LabView™. Odată ce interfaţa grafică este completă, trebuie conectată cheia USB la PC.

Calculatorul recunoaşte dispozitivul şi utilizează noul driver instalat. Interfaţa grafică este simplă de utilizat conform imaginii de mai jos.

Placă de extensie

Aurocon_EA0416_Sensirion• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 898-6729
• Cod de producător: SHTC1 Xplained Pro Extension Board

Placa de extensie 1-101204-01 SHTC1 de la Sensirion este pro­iectată pentru utilizare cu plăcile de evaluare Atmel Xplained Pro.
Ea prezintă circuitul integrat, senzor de tem­pe­ratură şi umiditate SHTC1 proiectat pentru dispozitive electrocasnice. Aceasta are o capsulă compactă DFN cu o amprentă 2 mm × 2 mm şi oferă un consum energetic redus. SHTC1 constă dintr-un senzor capacitiv de umiditate, senzor de temperatură, procesare de semnal analogic şi digital, conversie analog/digitală, memorie date de calibrare şi o interfaţă de comunicaţie digitală suportând modul rapid I²C.
Această placă poate fi ataşată la placa Atmel Xplained Pro împreună cu alte plăci de extensie. În acest fel, utilizatorul are acces rapid şi simplu la capabilitate de afişare şi control tactil.

Avantajele tehnologiei CMOSens® de la Sensirion:
– Siguranţă în funcţionare şi stabilitate pe termen lung
– Tehnologie dovedită industrial cu un istoric de mai mult de 10 ani
– Proiectat pentru producţie de masă
– Optimizat pentru a fi economic
– Zgomot redus

Aurocon_EA0416_TI-placaKit de evaluare, supra/sub – tensiune

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 903-3863
• Cod de producător: TPS3700EVM-114

Modulul de evaluare de la Texas Instruments permite inginerilor pro­iectanţi să beneficieze de per­for­manţele comparatorului fereastră de înaltă tensiune TPS3700 pentru determinarea condiţiilor de supra şi sub-tensiune. Această aplicaţie de supraveghere este caracterizată de un domeniu larg al tensiunii de alimentare, un curent static foarte redus şi o precizie ridicată cu două ieşiri independente open-drain. Conectorii cu pini de pe PCB permit conectarea uşoară la circuite externe de test şi aplicaţii. Gama de comparatoare de tensiune de la Texas Instruments include nu numai comparatoare convenţionale single, dual şi quad, ci şi comparatoare fereastră şi supervizoare de supra şi sub – tensiune. Cu toate că amplificatoarele operaţionale şi comparatoarele sunt la prima vedere dispozi­tive simi­lare, utilizarea lor în aplicaţii practice este foarte diferită. Amplificatoarele operaţionale se doresc pentru operare liniară cu reacţie potrivită, pe când comparatoarele sunt destinate pentru comutare rapidă şi sunt în general utilizate în buclă deschisă. Comparatoarele de tensiune dedicate au întârzieri de propagare semnificativ mai mici şi sunt capabile de timpi de răspuns mai mici în condiţii de saturaţie. Majoritatea comparatoarelor sunt de asemenea mai tolerante la tensiuni de intrare diferenţiale ridicate şi pot avea ieşiri colector deschis, permiţând operare paralelă cu alte dispozitive.

Convertor micro USB – Serial

Aurocon_EA0416_A000107• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 904-8105
• Cod de producător: A000107

Convertorul USB – serial pentru Arduino poate converti o conexiune USB într-o transmisie serială Tx şi Rx de 5 volţi utilizând microcontrolerul de pe placă ATmega16U2, un conector micro-USB şi 5 pini Tx/Rx.

Caracteristici şi avantaje ale convertorului USB – serial
• Se conectează la plăcile Arduino Mini
• Siguranţele fuzibile de pe placă protejează computerul gazdă de
scurtcircuite şi limitează curentul la 500 mA
• LED-uri de stare
• Nou firmware disponibil prin software-ul Atmels FLIP pentru Windows
sau programatorul DFU pentru Mac, OS X şi Linux.

Kiturile Arduino sunt un punct bun de început pentru prototipare, experimentare proiecte de la cele mai simple, până la complexe.

Pe lângă acestea, Aurocon COMPEC dispune de o plajă bogată de accesorii pentru a vă asigura suport în proiectele dvs. Arduino. Accesoriile vă pot ajuta să demaraţi proiecte, inclusiv în zona IoT (internetul lucrurilor).
Carcasele vă protejează plăcile, iar accesoriile de conectivitate precum cabluri şi antene sunt foarte importante.

Aurocon_EA0416_EVAL-AD9833SDZ-bPlacă de evaluare

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 803-1469
• Cod de producător: EVAL-AD9833SDZ

EVAL-AD9833SDZ este o placă de evaluare de la Analog Devices ce demonstrează performanţele circuitului integrat generator programabil de forme de undă AD9833 DDS. Acest dispozitiv de joasă putere (13mW la 3V) este capabil de a produce ieşiri cu formă de undă sinusoidale şi triunghiu­lare de înaltă calitate. Placa de evaluare include un comparator ce permite producerea unei forme de undă dreptunghiulare în scop de generare semnal de ceas. Această placă de evaluare trebuie utilizată împreună cu placa de dezvoltare EVAL-SDP-CB1Z, cu numărul de stoc RS 762-0207.

Aplicaţii posibile: senzori biomedicali, analiza impedanţelor bioelectrice, analiză electrochimică, spectroscopie, măsurarea complexă a impedanţelor, testare nedistructivă.

Placă de evaluare

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 895-2482
Aurocon_EA0416_CN-0355• Cod de producător: EVAL-CN0355-PMDZ

CN-0355 este o placă de eva­luare de la Analog Devices, un condiţionator de semnal de joasă putere complet pentru un senzor tip punte, ce inclu­de un canal de compensare a temperaturii. Acest circuit este potrivit pentru o varietate de senzori de presiune industriali şi celule de sarcină care ope­rează cu tensiuni de comandă între 5V şi 15V.

Placa de evaluare constă dintr-un convertor Σ-Δ pe 24 de biţi, cu 3 canale, zgomot redus, joasă putere cu o referinţă şi amplificator de instrumentaţie pe cip (AD7793), amplificator de instrumentaţie rail-to-rail Micropower cu tensiune de alimentare între 2,7V∼36V (AD8420) şi amplificator operaţional dual RRIO cu protecţie la supratensiune, 30V (ADA4096-2).

Convertoarele analog/digitale convertesc semnalele electrice analogice în scopul procesării. Analog Devices oferă cea mai mare gamă industrială de convertoare A/D, necesară inginerilor proiectanţi ce depind de siguranţă în funcţionare în mediile cele mai dure, atât pe Pământ, cât şi în spaţiu.

De exemplu circuitul bazat pe AD7793, 24-biţi, Σ-Δ, are trei intrări analogice diferenţiale şi dispune pe cip de un PGA de zgomot redus, cu amplificare de la 1 la 128, făcându-l ideal pentru interfeţe senzoriale multiple. AD7793 consumă un maxim de numai 500 μA şi, de aceea, este potrivit pentru aplicaţii de joasă putere. El are o referinţă internă de zgomot şi derivă reduse, dar poate accepta şi referinţe diferenţiale externe. Viteza de ieşire a datelor este programabilă software de la 4,17 Hz la 470 Hz.

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu