De ce Raspberry Pi?

by donpedro

Aurocon_EA0416_Stire_Fig-2Cu toții ne întrebăm de ce am cumpăra unul dintre modelele de la Raspberry Pi și nu am utiliza o altă placă de dezvoltare de la un alt brand. Care ar fi modelul care ne-ar ajuta sau ar fi potrivit pentru unul dintre proiectele pe care dorim să le implementăm?
Pentru început vă readucem la cunoștință că în ediția precedentă am scris despre caracteristicile, avantajele și aplicațiile noului model de la Raspberry Pi (Număr de stoc RS: 896-8660, Raspberry Pi 3 Model B). Acesta este a treia generație de computer de dimensiunea unui card cu un procesor mult mai puternic la care s-a adăugat şi conectivitate wireless LAN şi Bluetooth. Astfel, pe lângă caracteristicile tehnice bine cunoscute ale plăcii, implementarea proiectului dvs. poate beneficia de o multitudine de accesorii, soluții, filmulețe, noutăți și aplicații pe ro.rsdelivers.com.

Motivele privind alegerea unui model de la Raspberry Pi

Cunoaștem că prețul este mic pentru modelele de la Pi și ne întrebăm dacă acest nivel redus este în detrimentul calităţii. Dar aici cuvântul potrivit ar fi că este economic, deoarece Pi are la dispoziţie mai multe sisteme de operare pe care le poţi încerca şi are toată colecția de librării software pe care un dezvoltator şi le poate imagina.
Pi a fost creat, spre deosebire de alte astfel de micro-pc-uri (BeagleBoard, PandaBoard etc.) să funcţioneze imediat prin introducerea unui simplu card SD pe care este copiată imaginea unei distribuţii dedicate de Linux; celelalte plăci necesită mai mult efort şi timp pentru a le face operabile.
Un alt motiv, ar fi că Pi poate extinde capabilităţile popularei plăci Arduino prin puterea de calcul pe care o oferă. De exemplu, Arduino este destinat creării de proiecte care îndeplinesc sarcini oarecum simple sau mai bine zis puţine, dar Pi poate executa mai multe sarcini odată; Pi este un PC complet spre deosebire de Arduino care este o placă de dezvoltare cu microcontroler.
Pi are la dispoziţie şi o comunitate foarte entuziastă care creează permanent conţinut de care un începător, amator sau chiar şi un specialist poate beneficia. Aveți proiecte ușoare/dificile, care se pot adapta oricărei nevoi pe www.rs-online.com/designspark. De asemenea, puteți să adăugați și dvs. proiectele/ aplicațiile pe care le-ați dezvoltat şi astfel puteţi să contribuiţi la dezvoltarea puternicei comunităţi.

 

Autori:
Mihaela Sârbu şi Mihai Priboianu

COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

 

Aurocon COMPEC distribuitor autorizat RS Components

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu