FTDI Indiegogo Project: display TFT cu o rezoluţie HVGA 320 x 480 pixeli, format 3.5”, cu ecran tactil rezistiv

by donpedro

News_EA0316_FTDIPR66Urmând succesul proiectului anterior, NerO, FTDI Chip a anunţat lansarea unui nou produs legat de Arduino pentru care este utilizat din nou Indiegogo pentru a promova fraternitatea inginerească globală.

Obiectivul CleO este de a aduce pe piaţă o familie de plăci de ecrane TFT inteligente şi simplu de programat, cu care inginerii să poată dezvolta interfeţe om-maşină (HMI) interesante şi imaginative indiferent de nivelul lor de experienţă. Se utilizează ca bază  Arduino, acest hardware fiind capabil de comanda corelarea de mare viteză şi tehnologia de afişare a FTDI Chip, astfel încât să se beneficieze de performanţe îmbunătăţite şi funcţionalitate ridicată.

Primul membru al familiei CleO este un display TFT cu o rezoluţie HVGA 320 x 480 pixeli, format 3.5”, cu ecran tactil rezistiv. Diplay-ul suportă implementări de tip portret sau la 90 de grade. Motorul video integrat (EVE) FTDI Chip FT810, controler grafic de generaţia a doua, este responsabil pentru operaţiile HMI, în vreme ce microcontrolerul companiei 310DMIPs FT903 are de a face cu celelalte sarcini de procesare. Sistemul său avansat de fişiere suportă operarea simultană a până la 8 fişiere. Cu scop de stocare de date este integrată o memorie eFlash de 8MByte cu un soclu de card Micro-SD ce permite o memorie externă de până la 32MB. Opţiunile de conectivitate includ o interfaţă Arduino UNO SPI, o interfaţă de cameră, un port de extensie IO FT903 şi un port USB DFU pentru actualizare de firmware. Ieşirea audio PWM şi amplificatorul integrat pentru difuzor facilitează încorporarea de sunete (semnale sonore, ţârâituri, apăsare taste, note muzicale, etc.) în implementarea HMI. CleO nu necesită cunoştinţe speciale de programare grafică complexă sau algoritmi matematici. Inginerii, studenţii şi cei pasionaţi vor putea accesa un tutorial extensiv – 20 de capitole cu peste 80 de probleme diferite de programare, combinată cu 20 de exemple de proiecte distractive de tip DIY (Do It Yourself).

CleO permite animarea conţinutului grafic la frecvenţe de până la 60 de cadre pe secundă. Transferul rapid şi direct de fişiere între subsistemul grafic CleO şi memoriile micro-SD/eFlash poate fi realizat fără a apela la resursele Arduino. Accesoriile pentru CleO includ camere video, difuzoare şi dispozitive de alimentare.

FTDI Chip
www.ftdichip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu