PowerProx – noua serie de senzori optici pentru game extinse de detecţie

by donpedro

Senzorii fotoelectrici asigură rezultate excelente la detecţii stabile şi la unghiuri mari, fiind imuni la interferenţele determinate de lumina ambientală. Soluţia ideală pentru nevoile industriale de detecţie: PowerProx combină gama de detecţie generoasă, viteza, precizia şi fiabilitatea într-o singură familie de senzori.

Sick_EA0316_Fig-2PowerProx: patru versiuni cuprinse într-o singură familie
Senzorii fotoelectrici din familia PowerProx MultiTask impun noi standarde în domeniul detecţiei prezenţei, inclusiv la momentul alegerii soluţiei dar şi în faza de instalare şi integrarea propriu-zisă în sistemele automatizate de producţie – aceşti senzori nu oferă doar cea mai bună soluţie, ci oferă cea mai bună soluţie de detecţie.
Cele patru versiuni denumite semnificativ “Distanţă”, “Viteză”, “Precizie” şi “Mic” sunt proiectate pentru a fi folosite la sarcini diferite de detecţie.

Noul standard: special creat pentru particularităţile fie­că­rei aplicaţii industriale
Senzorii fotoelectrici din familia PowerProx MultiTask impune noi standarde în domeniul detecţiei prezenţei, inclusiv la momentul alegerii soluţiei dar şi în faza de instalare şi integrarea propriu-zisă în sistem.

Sick_EA0316_Fig-3Gamă extinsă de detecţie: ocupare zonă şi detecţie goluri
Mulţumită gamei extinse de detecţie de până la 3,8m şi două puncte distincte şi ajustabile de comutare, versiunea Distanţă a familiei PowerProx reprezintă soluţia ideală pentru detecţia ocupării unei anumite zone şi/sau detecţia eliberării zonei, pentru paletizare şi protecţia la coliziune. Prin intermediul magistralei smart IO-Link pot fi configurate până la 8 puncte, ceea ce înseamnă că starea de ocupare a până la 8 zone poate fi verificată.
PowerProx este imun la reflexiile fundalului aşa cum spre exemplu sunt cele provenite de la suporţii din oţel de pe conveioare. Până şi inter­ferenţa optică între doi senzori optici similari este eliminată. PowerProx Mic este pretabil pentru folosirea în spaţii înguste şi operează fiabil până la distanţe de detecţie de 2,5m.

Viteză mare: numărare rapidă şi detecţie precisă a marginilor
Sick_EA0316_Fig-4Când vine vorba de procese, precum numărarea la viteze mari specifică industriei ambalajelor sau detecţia precisă a muchiilor specifică industriei lemnului, versiunea PowerProx Speed reprezintă alegerea corectă.
Timpul mic de răspuns, frecvenţa mare de comutaţie şi raza laser extrem de precisă permit, spre exemplu, de­tecţia muchiilor plă­cilor de lemn.
În plus, PowerProx Speed oferă şi funcţii smart precum cea care permite conto­rizarea timpului la care au avut loc de­tec­ţiile. Detecţiile sunt realizate fiabil şi la unghiuri mari. Dacă fundalul nu este în imediata proximi­tate a obiectului ce trebuie detectat atunci PowerProx Mic este ideal, oferind prin dimensiunile sale reduse mai multă flexibilitate în termeni de proiectare a maşinilor industriale automatizate.

Sick_EA0316_Tabel-principalPrecizie maximă: control calităţii producţiei prin detectarea şi a celor mai mici obiecte şi a caracteristicilor acestora
Rezultate maxime la detecţia celor mai mici obiecte mulţumită Sick_EA0316_Fig-5histerezisului redus şi a erorilor minime de detecţie la diferenţe evidente de contrast negru/alb: PowerProx Precision îşi arată supremaţia în aplicaţii de control al calităţii producţiei, specifice industriei auto sau a industriei de subansamble auto, de exemplu. Senzorul fotoelectric detectează fiabil chiar şi obiectele de dimensiuni reduse sau micile interstiţii încă de departe.
Precision tratează obiectele-ţintă aflate în mişcare cu uşurinţă, chiar şi în faţa unor fundaluri strălucitoare şi puternic reflective.

Sick_EA0316_Fig-6Precizie maximă: verificarea punctului de preluare a obiectelor şi conştientizarea coliziunilor
PowerProx Precision detectează în mod fiabil obiectele mici şi plate, indiferent de fi­ni­sarea suprafeţei acestora: o cerinţă crucială în industria asamblării şi manipulării de obiecte în zonele de producţie. Cu până la două puncte ajustabile de comutaţie sau cu până la opt puncte fixe de comutaţie în versiunea dotată cu IO-Link, pot fi verificate precis câteva puncte de preluare ale unui braţ robotizat, spre exemplu. PowerProx Precision asigură detecţie precisă la domenii de sesizare de la 5cm la 1,8m şi pot fi instalaţi în orice poziţie convenabilă.

Gamă extinsă de detecţie: protecţie pentru uşi şi porţi
Când este nevoie să fie protejat accesul la uşi şi/sau porţi, o gamă extinsă de detecţie este un element foarte important şi necesar.
Senzorii retroreflexivi sau senzorii cu rază continuă au nevoie întotdeauna de un reflector sau de un receptor. În contrast, PowerProx funcţionează monitori­zând lumina returnată de către obiectul-ţintă, nefiind nevoie de sisteme adiţionale de reflexie. Cu gama sa extinsă de detecţie de până la 3,8m şi imunitatea excelentă la lumina ambientală, PowerProx Distance este ideal pentru protecţia uşilor şi a porţilor.

Două puncte de detecţie: monitorizarea nivelului, înălţimea stivelor sau grosimea rolelor
Toţi senzorii din familia de produse PowerProx sunt disponibili cu două puncte de comutaţie ajustabile.
Acest lucru înseamnă că sarcini precum controlul stivelor de hârtie în industria tipografică, controlul stivelor de materie primă din industria cauciucului sau controlul grosimii ro­le­lor de metal din industria metalurgică pot fi realizate uşor şi fiabil. În funcţie de cerinţele adiţionale precum viteză, precizie, domeniu de detecţie sau dimensiuni, toate cele patru versiuni ale familiei PowerProx sunt ideale pentru aceste sarcini. Dacă este nevoie de o rezoluţie mai bună de detecţie, pot fi setate până la opt puncte de detecţie prin intermediul interfeţei IO-Link.

 

COMPEC-lOGOde Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu