NXP accelerează dezvoltarea de produse purtabile inteligente

by donpedro

News_EA0316_hexiwear_kickstarter-2Platforma WaRP7, bazată pe comunitate, are la bază procesorul de aplicaţii i.MX 7Solo, construit pe nucleele ARM® Cortex®-A7 şi Cortex -M4, este destinată pentru implementare rapidă de caracteristici inteligente în proiecte originale de produse.
De la fitness şi wellness la dispozitive industriale şi inteligente, aceste noi platforme de referinţă au ca ţintă o gamă de aplicaţii IoT cu software şi hardware open-source, flexibilitate a factorului de formă, şi soluţii expandabile pentru ca proiectanţii să se adapteze schimbătoarelor cerinţe ale pieţei. Prin oferirea unor platforme de referinţă bazate atât pe MCU, cât şi pe MPU, NXP se poate adapta pentru a răspunde diverselor cerinţe şi modele de utilizare, permiţând o dezvoltare şi proiectare mai rapidă şi mai economică.

Platforma de referinţă Hexiwear îmbunătăţită de NXP
Bazată pe microcontrolerele Kinetis, platforma Hexiwear combină stilul şi utilizarea găsite în dispozitivele de înaltă clasă, cu funcţionalitatea şi expandabilitatea sofisticatelor platforme de dezvoltare, făcând ca Hexiwear să aibă un factor de formă ideal pentru piaţa dispozitivelor purtabile, precum şi pentru alte soluţii IoT.
Complet open-source şi dezvoltat de MikroElektronika, în parteneriat cu NXP, hardware-ul Hexiwear include o mulţime de produse NXP: microcontrolerul Kinetis K6x de joasă putere şi înaltă performanţă bazat pe nucleu ARM Cortex-M4; Kinetis KW40Z – sistem pe cip radio multi-mod, suportând BLE în Hexiwear; trei senzori avansaţi NXP: accelerometru cu 6 axe şi magnetometru, giroscop cu 3 axe şi un senzor digital de presiune absolută; şi un circuit integrat NXP pentru încărcarea unei baterii cu o singură celulă.
Software-ul Hexiwear include o aplicaţie software open source, drivere şi conectivitate la cloud, permiţând proiectanţilor să transfere date de la senzorii dispozitivului în cloud. Hexiwear dispune de propria sa aplicaţie pentru Android şi iOS, astfel încât clienţii pot conecta dispozitivele la cloud imediat ce le-au scos din cutie, fără dezvoltare de software adiţional. Hexiwear utilizează FreeRTOS, kit-ul de dezvoltare software (SDK) Kinetis şi mediul de dezvoltare Kinetis Design Studio IDE.

Kinetis Designs
Platforma Hexiwear este de asemenea disponibilă pentru descărcare de la Kinetis Designs, portalul online pentru accesul clienţilor la cele mai recente proiecte de referinţă open-source hardware şi software, bazate pe microcontrolere Kinetis. Kinetis Designs oferă acces la informaţii precum: software, scheme şi documentaţii pentru utilizare rapidă şi particularizare. Pe lângă Hexiwear, Kinetis Designs include de asemenea proiecte purtabile precum platforma de monitorizare a ritmului cardiac cu BLE (Bluetooth Low Energy).

WaRP7 – platformă de referinţă purtabilă îmbunătăţită de NXP
Bazată pe procesorul de aplicaţii i.MX 7Solo, platforma WaRP7 este una dintre cele mai eficiente energetic platforme MPU pentru evaluarea şi adoptarea rapidă în proiectul produsului original, astfel încât proiectanţii de dispozitive purtabile pot inova şi pot aduce pe piaţă un produs diferit mai repede. Prin utilizarea unei arhitecturi multi-nucleu eterogene a dispozitivului i.MX 7Solo, WaRP7 permite clienţilor să optimizeze eficienţa energetică, să reducă lista de materiale necesare, oferind cele mai recente performanţe de flexibilitate, pentru a răspunde modelelor variate de pe piaţa dispozitivelor purtabile.
WaRP7 a fost dezvoltat în parteneriat cu element14, parte a grupului Premier Farnell, şi beneficiază de portofoliul extins NXP. Platforma include noul procesor de aplicaţii NXP i.MX 7Solo, circuitul integrat pentru management ener­getic PF3001, încărcătorul de baterii BC3770, trei senzori NXP: magnetometru şi accelerometru pe 6 axe, giroscop pe 3 axe şi un senzor digital de presiune absolută, iar circuitul integrat NFC (near field communication) permite comunicaţii cu rază mică de acţiune şi plăţi sigure. Combinaţia CI NFC şi caracteristicile hardware de securitate extinse ale i.MX 7Solo, permite clienţilor să res­pecte cerinţele de securitate din piaţa dispozitivelor purtabile.

NXP Semiconductors
www.nxp.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu