Staţia de încărcare a software-ului de la Continental pentru dispozitivele multimedia Fiat

by donpedro

de Ing. Jakub HAMERNÍK
Continental Automotive Czech Republic s.r.o.


NI_EA0216_continental_1

Figura 1: Interfața grafică a operatorului pentru stația de încărcare a software-ului

Brandýs nad Labem, filială a corpo­rației Continental, a utilizat pentru prima dată mediul grafic de programare LabVIEW în procesul asamblării modulelor radio de la Renault.
Cu ajutorul LabVIEW şi al unei plăci PCI multifuncționale având canale de intrări/ieșiri digitale, am reușit să reali­zăm ghidarea operatorului și comunicarea cu acesta, dar și citirea numerelor de serie de pe codurile de bare. Am finalizat proiectul în trei săptămâni şi am reușit să fabricăm cu succes peste 6.000 de module radio pe săptămână.

Folosind această experienţă, am utilizat în continuare platforma NI pentru a dezvolta un sistem care să asi­gure încărcarea automată a softului, dar și testarea dispozitivului prin inter­mediul USB. La momentul respectiv nu aveam suficientă expe­riență cu instrumentele NI şi prin urmare, Elcom, membru al programului NI Alliance Patner, a dezvoltat sistemul pentru noi. Sistemul include un comutator USB personalizat şi 12 slot-uri pentru montarea unităților testate. Am executat în paralel ciclu­rile de încărcare și de testare în procese de execuție separate pentru fiecare dintre unități. Pentru a doua generație a acestui sistem, a trebuit să încărcăm software-ul prin interme­diul unei magistrale CAN. Am utilizat magistrale CAN atât de mare cât şi de mică viteză, pentru unități euro­pene versus americane, astfel încât am optat pentru şasiul PXI prevăzut cu module și interfețe PXI CAN selectabile din software.

O staţie automatizată poate comunica astfel cu dispozitivul și poate ve­ri­fica identificarea completă. Sistemul este conectat apoi la sistemele de trasabilitate de la Continental.
Testarea se desfășoară autonom, astfel încât operatorul nu trebuie decât să insereze unitatea în slot.

NI_EA0216_continental_3

Figura 2: Stația pentru asamblarea modulelor radio, controlată prin aplicația LabVIEW

Unitatea testată comunică prin intermediul porturilor RS232 sau CAN (de mare sau mică viteză). După identificare, sistemul de încărcare caută software-ul corespunzător dispozitivului în fişierul din reţea sau pe stick-ul USB. Atunci când software-ul din fişierul de pe reţea este identic cu cel de pe stick-ul USB, acesta este conectat automat la conectorul dispozitivului şi procedura de încărcare a software-ului începe. Atunci când versiunile software sunt diferite, software-ul de pe stick este șters, și noua versiune este descărcată din fișierul aflat în rețea.

În timpul procedurii de încăr­care a software-ului, sistemul urmărește de asemenea comunicarea prin interfață RS232 cu dispozitivul. După efectuarea procedurii de SWL (software loading), sistemul scrie infor­mația în sistemul de trasabilitate de la Continental.

Brandýs nad Labem, filială a corporației Continental, a utilizat pentru prima dată mediul grafic de programare LabVIEW în procesul asamblării modulelor radio de la Renault. Cu ajutorul LabVIEW și al unei plăci PCI multifuncționale având canale de intrări/ieșiri digitale, am reușit să realizăm ghidarea operatorului și comunicarea cu acesta, dar și citirea numerelor de serie de pe codurile de bare. Am finalizat proiectul în trei săptămâni şi am reușit să fabricăm cu succes peste 6.000 de module radio pe săptămână.

Jakub HAMERNÍK
Continental Automotive Czech Republic s.r.o.

Această soluție ne ajută să ținem pasul cu producția a peste 20.000 de module radio pe săptămână, fiind mai eficientă din punct de vedere al costurilor prin comparație cu alte soluții. Platforma NI PXI se dove­dește a fi un punct de plecare potrivit pentru viitoarele pro­iecte, nu doar în domeniul testării, ci și în materie de suport pentru activitatea de producție■

Concluzii

În colaborare cu partenerul NI Alliance, am reușit să construim stații de încărcare a software-ului ce pot executa 12 încărcări paralele simultane. În prezent, acest sistem funcționează pe 15 linii de producție. Datorită interfeței de utilizator simple și extrem de intuitive, operatorul poate controla procesul de încărcare. Mulțumită cunoștințelor dobândite în timpul sesiunilor de training NI, suntem capabili să între­ținem și să extindem sistemul actual, prin dezvoltarea de noi secvențe.

 

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu