Soluţie senzorială de monitorizare a ritmului cardiac de la Silicon Labs

by donpedro

News_EA0216_SLAB0302-HRM-press-image-notextSilicon Labs a lansat o soluţie senzorială optică de monitorizare a ritmului cardiac, destinată pentru a reduce costul şi complexitatea aplicaţiilor de monitorizare a ritmului cardiac (HRM) cu montare la încheietura mâinii. Noua soluţie Si1144 HRM include un modul senzorial optic de joasă putere împreună cu un microcontroler economic energetic EFM32™ Gecko pe care rulează algoritmul avansat HRM al Silicon Labs.
Modulul senzorial Si1144 de mică dimensiune integrează un senzor optic, un LED verde, drivere LED suportând până la 2 LED-uri externe, convertor analog/digital (CAD), control logic şi interfaţă digitală I2C.
Conform estimărilor de piaţă ale Silicon Labs, în anul 2018 vor fi vândute pe an 100 de milioane de unităţi de dispozitive HRM, dintre care marea majoritate vor fi dispozitive purtabile la încheie­tura mâinii. Soluţia Si1144 HRM de la Silicon Labs se adresează acestei mari (și în creștere) pieţe de dispozitive purtabile: benzi de fitness pentru monitorizarea activităţii, pedometre şi ceasuri inteligente, dar oferă în același timp, capabilităţi HRM echipamentelor de gimnastică, cântarelor de baie şi dispozitivelor de monitorizare pentru persoanele vârstnice.
Monitorizarea ritmului cardiac este una dintre cele mai căutate tehnologii de detecţie biometrică pentru oameni de toate categoriile: de la atleţi pro­fesionişti ce caută să-și îmbunătăţească perfor­man­ţele sportive, la oameni normali interesați să desfăşoare o activitate sportivă sănătoasă.
Determinarea precisă a HRM permite calculul exact al caloriilor consumate, simplificând menţi­nerea unui regim alimentar.
În mod uzual, măsurarea ritmului cardiac era limitată la utilizarea unor benzi pe piept legate la un dispozitiv extern, precum un ceas specializat de fitness sau un telefon inteligent. Aceste soluţii HRM au o unică problemă: benzile de piept sunt neconvenabile şi adesea incomod de purtat, în vreme ce telefoanele mobile sunt dificil de monitorizat în timpul alergării sau mersului cu bicicleta.
Tehnologia HRM cu purtare la încheietură schimbă jocul monitorizării biometrice, oferind o cale mai convenabilă şi mai confortabilă de a măsura ritmul cardiac. Rezultatele măsurării au variaţii mari, şi multe dintre aceste soluţii HRM sunt costisitoare şi neeconomice energetic, redu­când durata de viaţă a bateriilor.

Caracteristici cheie ale modulului HRM Si1144-AAGX
• Detecţie precisă a pulsului la încheietură, cu performanţe rivalizând cu soluţiile cu bandă de piept
• Alegerea a doi algoritmi pentru a suporta HRM static şi opţional dinamic (compensarea mişcării) utilizând date de la un accelerometru extern
• Modul optic de soluţie HRM cu microcontroler Pearl Gecko MCU conţinând nucleu ARM Cortex-M4 pentru proiecte de înaltă performanţă, economice energetic sau cu Cortex M3-bazat pe Jade Gecko MCU pentru proiecte mai simple, sensibile economic
• Circuit integrat HRM cu lentile de LED verde, fotodiodă de înaltă sensibilitate, CAD cu zgomot redus, drivere LED, blocare optică şi comunicaţii/întreruperi gazdă
• Două drivere LED pentru a suporta două LED-uri externe
• Consum energetic ultra-redus pentru durată mare de viaţă a bateriilor: curent de aşteptare < 500 nA, cu tensiune de alimentare de la 1,71V la 3,6V
• Comunicaţie serială I2C cu o viteză de transfer de date de până la 3,4 Mbps
• Modul în capsulă LGA cu 10 terminale, 4,9 mm × 2,85 mm × 1,2 mm

Silicon Labs
www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu