Silicon Labs securizează nodurile IoT cu generația următoare de microcontrolere EFM32 Jade şi Pearl Gecko

by donpedro

SLAB0295-jade-pearl-press-image-no-textSecurizarea nodurilor IoT
Microcontrolerele Jade şi Pearl Gecko se adresează necesităţii tot mai crescute de a echipa dispozitivele conectate IoT cu cele mai noi tehnologii de securitate pentru a contracara hackerii. Noile MCU sunt caracterizate de un motor de criptografie hardware, ce oferă criptare autonomă, rapidă şi eficientă energetic şi decriptare pentru protocoale de securitate Internet precum TLS/SSL cu un minim de intervenţie CPU – şi fără a sacrifica viaţa bateriei. Acceleratorul de criptare pe cip suportă algoritmi avansaţi precum AES cu chei pe 128- sau 256-biţi, ECC (Elliptical Curve Cryptography), SHA-1 şi SHA-224/256.
Criptografia hardware permite dezvoltatorilor să răs­pun­dă cerinţelor de securitate IoT aflate în evo­luţie, mult mai eficient faţă de tehnicile numai software adesea cerute de microcontrolerele competitoare.

Minimizarea consumului energetic
Bazate pe nuclee ARM® Cortex®-M3 şi M4, microcontrolerele Jade şi Pearl Gecko oferă performanţe ample pentru dispozitive conectate, permiţând dezvoltatorilor să optimizeze durata de viaţă a bateriilor sau să utilizeze baterii mai mici pentru proiecte cu constrângeri legate de spaţiu. Noile MCU dispun de un sistem reflex periferic (PRS) care permite perifericelor de joasă putere să opereze autonom în vreme ce nucleul MCU se află în mod de aşteptare, astfel dispozitivele putând sta în mod de aşteptare mai mult, extinzând viaţa bateriilor. Curentul redus de mod activ economic energetic (63µA/MHz) permite ca sarcini de calcul intens să se execute mai rapid. Curentul redus de mod aşteptare (de la 1,4µA până la 30nA) şi tranziţiile ultra-rapide activare/aşteptare minimizează şi mai mult consumul energetic.
Microcontrolerele Jade şi Pearl Gecko integrează de asemenea un convertor CC-CC coborâtor de tensiune de înaltă eficienţă. Cu o capacitate totală de curent de 200mA, convertorul pe cip poate furniza alimentare şi pentru alte componente ale sistemului suplimentar alimentării MCU. Această inovaţie de management energetic reduce costul listei de materiale necesare (BOM) şi suprafaţa de placă necesară prin eliminarea necesităţii unui convertor CC-CC extern.

Repere ale MCU Jade Gecko şi Pearl Gecko
• alegere de nuclee pe 32 de biţi ARM Cortex-M3 şi M4 scalate până la 40MHz
• accelerator hardware pe cip de criptare/decriptare suportând generator de numere aleatoare, tehnologii AES, ECC şi SHA
• sistem de management energetic flexibil cu o gamă largă de moduri de joasă energie
• sistem reflex periferic cu 12 canale (PRS) suportând interacţiune autonomă până în modul de aşteptare profundă, precum şi funcţii logice configurabile
• convertor analog/digital pe 12 biţi, 1Msps capabil de măsurare şi comparare autonomă până la modul stop
• convertor integrat CC-CC coborâtor de tensiune oferind alimentare şi pentru alte componente ale sistemului
• opţiuni de memorie scalabilă (până la 256 kB flash cu 32 kB RAM)
• linie independentă de intrare/ieşire suportând componente de la 1,8V la 5V
• compatibilitate software cu portofoliul existent de microcontrolere 240+ EFM32 Gecko

Simplificarea dezvoltării cu EFM32 Gecko
Proiectele de sisteme cu EFM32 Jade şi Pearl Gecko sunt concepute cu ajutorul cuprinzătoarei platforme de dezvoltare Silicon Labs Simplicity Studio. Simplicity Studio simplifică procesul de creare a aplicaţiilor IoT oferind dezvoltatorilor acces printr-un singur click la tot ce au ei nevoie pentru a completa proiectele, de la conceptul iniţial la produsul final, într-un mediu software unificat. Simplicity Studio include un mediu de dezvoltare integrat (IDE) bazat pe Eclipse, unelte grafice de configurare, unelte de profil energetic, unelte de analiză a reţelelor wireless, demonstraţii, exemple de software, documentaţii, suport tehnic şi forumuri de discuţii.

Eşantioanele pentru EFM32JG Jade Gecko şi EFM32PG Pearl Gecko sunt disponibile în capsule QFN32 de 5 mm × 5 mm şi QFN48 de 7 mm × 7 mm; cantităţi de producţie sunt planificate pentru Q2 2016.

Silicon Labs
www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu