Melexis – familie de dispozitive de detecţie magnetică cu sensibilitate laterală

by donpedro

MLXPR52_MLX92292_HRESMelexis a făcut un pas important în tehnologia de detecţie magnetică ce va avea implicaţii largi în proiectarea auto modernă. Cel mai nou produs al său – MLX92292 – reprezintă efectiv o cale complet nouă de detecţie. Acest dispozi­tiv oferă funcţii de comutaţie şi blocare, dar spre deosebire de produsele exis­tente pe piaţă, el poate determina prezenţa câmpurilor magnetice care sunt laterale, nu numai ortogonale pe el. Unicitatea poate fi dusă mai departe prin faptul că circuitul de comutaţie/blocare MLX92292 este singurul care suportă la ora actuală nivelul de siguranţă ASIL B (în acord cu ISO 26262), având disponibilă o matrice de mecanisme de diagnosticare integrată.
Clienţii OEM pot alege direct unităţi pre-programate, sau alternativ ei pot bene­ficia de capacitate de programare EoL (end-of-line). Prin aceasta, fiecare dispozitiv poate fi configurat (prin pinul său de ieşire) în timpul procesului de producţie OEM, astfel încât se realizează optimizarea completă a sistemului. Facili­tatea de programare permite de asemenea stabilirea celor două puncte de operare magnetice cu un increment mic pe domeniul de la -90mT la +90mT.
Protejat în capsulă cu 3 terminale TSOT sau TO92, cu un domeniu al tensiunii de operare de la 3,3V la 18V, consumul energetic extrem de mic al MLX92292 (tipic de numai 7uA) îl face foarte potrivit pentru operare de la baterii. După cum timpul de aşteptare este un parametru programabil, consumul energetic poate fi potrivit cu necesităţile bugetului energetic al clientului. Aplicaţiile ţintă includ lumini de frânare, senzori de direcţie, mecanism frână de mână etc.

MLX92292 poate fi specificat cu sensibilitate standard ortogonală sau cu opţiune de sensibilitate laterală. Rezultatul acestei sensibilităţi laterale este acela că dispozitivul are potenţialul de a înlocui dispozitive multiple cu o singură unitate cu montare pe suprafaţă, economisind un important spaţiu de placă şi reducând costul listei de materiale. Acest lucru se datorează tehnologiei patentate Melexis de concentrator magnetic integrat (IMC™), care permite o creştere substan­ţială a raportului semnal – zgomot în măsurarea câmpului magnetic. Suplimentar, capaci­tatea acestei tehnologii de a detecta lateral, permite implementarea unor sisteme cu profil mai redus, deoarece magnetul se poate mişca pe lângă dispozitiv, în loc să trebuiască să fie deasupra sa.

Protecţiile MLX92292 sunt la inversarea tensiunii de alimentare, protecţie termică, descărcare electrostatică (ESD) şi protecţie la supratensiune, plus o caracteristică de blocare la sub-tensiune. Având capacitatea de a face faţă unei sarcini de 40V, dispozitivul poate fi conectat direct la bateria vehiculului – ceva ce este imposibil pentru alte soluţii de comutaţie/blocare cu efect Hall. Pentru a obţine conformitatea ASIL B, au fost integrate numeroase funcţii de monitorizare/diagnostic, inclusiv diagnosticarea elemen­telor senzoriale şi referinţe interne de tensiune. Dispozitivul conţine un set complet de caracteristici de raportare programabile, dându-i posibilitatea interfaţării cu orice unitate de control existentă (ECU). Pentru aceasta sunt necesari numai pinii normali pentru aplicaţie, nefiind nevoie de pini externi de diagnosticare, simplificând astfel considerabil proiectul.

Melexis
www.melexis.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu