TriSpector1000 – inspecţie vizuală intuitivă

by donpedro

de Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL


Sick_EA1015_Fig-1Capturarea facilă a imaginilor 3D

Ce lucruri determină o tehnologie să fie excepţională? Caracteristicile tehnice, performanţele în utilizare şi uşurinţa de instalare şi configurare? Desigur. Dar întotdeauna, inovarea adevărată este întotdeauna judecată din prisma unui factor unic: dacă are potenţialul de a schimba lumea. Iar TriSpector poate.
TriSpector1000 este un senzor vizual intuitiv destinat inspecţiilor 3D cu cost eficient. Uşurinţa cu care poate fi folosit şi versatilitatea sa sunt caracteristici care îl aduc în prim plan. Indiferent de Sick_EA1015_Fig-2formă, de culoare sau de orientarea obiectelor, TriSpector1000 este pregătit să facă faţă şi celor mai exigente cerinţe. TriSpector livrează rezultate fiabile cu precizie ridicată şi la viteze mari de procesare. Puterea integrată pentru procesarea datelor determină numărarea şi aflarea poziţiei obiectelor, rotaţia volumelor şi a obiectelor, detecţia etichetelor de pe produse, toate la viteze demne de o aplicaţie industrială. TriSpector1000 este disponibil cu trei câmpuri de adâncime disponibile, pentru o largă gamă de aplicaţii. Dintre caracteristici amintim:
• interfaţă de utilizator intuitivă
• concept de înlocuire rapidă
• funcţii încorporate de analiză de imagine
• capturarea de imagini 3D de înaltă rezoluţie cu acoperire de intensitate
• date calibrate din fabrică, dimensiunile sunt capturate în mm reali, cu toleranţe practic insignifiante
• carcasă rigidă din metal, cu clasă de protecţie IP67 cu fereastră de vizualizare din plastic

Beneficiaţi de noile tehnologii Vision

Începeţi prin a lua decizia de a renunţa la metodele învechite de configurare şi de a descoperi ceva nou şi inovator în acelaşi timp.
Alegerea lui TriSpector1000 este un pas uriaş când vine vorba de oportunităţile şi flexibilitatea oferite. Dacă ne referim şi la uşurinţa de folosire, instalare şi operare, aplicabilitatea creşte semnificativ.

Sick_EA1015_Fig-3Eficienţă de la prima instalare: timpul reprezintă el însuşi o dimensiune şi în cele mai multe cazuri, trebuie să îl economisiţi. Pe durata instalării veţi observa abordarea de tip user-friendly producătorului în ceea ce priveşte designul TriSpector1000. Câteva caracteristici con­tri­buie decisiv la instalarea şi punerea în funcţiune în cel mai scurt timp, atât din punct de vedere hardware cât şi din punct de vedere software. Economisiţi timp datorită datelor calibrate direct din fabrică, iar feedback-ul furnizat prin intermediul LED-urilor vă asigură de buna funcţionare a senzorului Vision.

Sick_EA1015_Fig-6Inspecţie flexibilă: interfaţa grafică de utilizare este proiectată atât pentru a fi intuitivă cât şi prietenoasă pentru utilizator. Orice obiect aţi avea de inspectat, configurarea solidă şi flexibilă se obţine şi se realizează extrem de uşor. Adâncimea de câmp a TriSpector1000 este garantată din fabrică şi permite înlocuirea rapidă sau relocarea echipamentului şi restabilirea imediată a setărilor iniţiale.

Fabricat să reziste: TriSpector1000 este atât solid, cât şi inteligent şi permite abordarea inspecţiilor rapide şi precise. Operează în mod autonom şi oferă rapid informaţiile şi instrucţiunile necesare etapelor ulterioare ale procesului şi fluxului de producţie. Carcasa este metalică, rigidă şi solidă, cu clasă de protecţie IP67 şi cu fereastră de vizualizare din plastic, ceea ce face ca TriSpector1000 să poată fi folosit cu succes în mediile industriale specifice.

Domeniul de aplicabilitate

Sick_EA1015_Fig-7Sarcinile complexe nu solicită întotdeauna răspunsuri şi/sau rezolvări complexe. Un exemplu poate fi provocarea de a identifica şi inspecta în mod eficient obiecte împachetate în cutii. Răspunsul? TriSpector1000. Acesta inspectează integritatea cutiei, aici fiind inclusă verificarea conţinutului, verificarea dacă o cutie este plină sau goală ş.a.m.d. Şi multe alte funcţii de inspec­tare vizuală. TriSpector permite inspectările vizuale tridimensionale, dar şi bidimensionale precum poziţionarea etichetelor şi detectarea integrităţii acestora, mulţumită funcţiei încorporate de a achiziţiona date legate de inten­sitatea informaţiilor de calitate inspectate.

Funcţiile TriSpector1000

Chiar dacă TriSpector1000 este o soluţie high-tech, funcţionalitatea sa este de fapt foarte uşor de înţeles. Pe scurt, acesta localizează obiectul dorit şi apoi îl inspectează. Foarte rapid, precis şi mai ales, intuitiv pentru utilizator. Cele patru funcţii algoritmice încorporate în TriSpector1000 sunt toate bazate pe flexibilitate şi oferă oportunităţi aproape nelimitate. E o joacă de copil să configurezi TriSpector1000, în interfaţa grafică prietenoasă.

Sick_EA1015_Fig-16Funcţia de localizare a formelor
Atunci când timpul şi diverse obiecte de pe banda transportoare trec, funcţia Shape Locator este cel mai bun prieten. În software-ul dedicat de configurare se stabileşte o formă tridi­mensională pentru ca TriSpector 1000 să o poată recunoaşte ulterior. Apoi, TriSpector localizează rapid şi precis obiectele care se potrivesc formei tridimensionale anterior stabilite. Funcţia poate identifica obiectul potrivit chiar şi dacă acesta este înconjurat de obiecte cu forme 3D diferite. Localizează de asemenea şi obiectele dorite indiferent unde sunt plasate acestea pe banda transportoare. Această funcţie reprezintă o unealtă care adaugă un mai mare grad de flexibilitate liniilor de asamblare şi care oferă date viabile proceselor ulterioare destinate inspectării vizuale.

Sick_EA1015_Fig-17Funcţia de evaluare a ariei proiectate
Când vine vorba despre liniile de producţie, nu se poate tot timpul testa umplerea diverselor obiecte de pe linia de fabricaţie. Cu această funcţie se defineşte o “cutie-şablon” 3D.
TriSpector1000 apoi măsoară dacă un obiect sau o parte a unui obiect este în “cutie” sau nu. Un exemplu de aplicaţie este verificarea unei stive de biscuiţi în sensul verificării dacă aceasta este destul de plină sau prea goală. Se poate de asemenea verifica dacă un borcan cu gem este umplut cu o cantitate normată sau dacă ciorchinii de banane sunt prea plini pentru a permite stocarea cât mai multor banane într-o cutie. Imaginaţia dvs. decide limita de aplicabilitate a acestei funcţii.

Sick_EA1015_Fig-18Funcţia de evaluare a planeităţii
Când este vorba de inspectarea capacelor, nu este loc de compromisuri. Acestea trebuie strânse corect şi bine, sau totul va curge din recipiente.
Funcţia de evaluare a planeităţii scanează automat unghiul supra­fe­ţelor capacelor şi măsoară dacă sunt aşezate orizontal sau nu. Benzile transportoare în acest caz sunt folosite ca referinţă de planeitate pentru măsurarea 3D a volumelor obiectelor în combinaţie cu funcţia Blob Locator. Funcţia are şi un mod manual de configurare, pentru setarea planurilor de referinţă care sunt obstrucţionate sau în afara adâncimii de câmp a TriSpector.

Sick_EA1015_Fig-19Blob Locator
Nu tuturor le plac surprizele, în special celor din industria ambalajelor. În această industrie vrei tot timpul să ştii ce conţine un ambalaj anume. Cu funcţia Blob Locator, TriSpector1000 localizează obiectele cu dimensiuni în toleranţe setate de către utilizator, chiar dacă respectivele obiecte au forme tridimensionale diferite. Spre exemplu, funcţia permite inspectarea automată dacă o cutie de ciocolată conţine numărul corect de dulciuri în interior.
Iar TriSpector1000 poate chiar să determine coordonatele 3D ale locaţiei ciocolatei lipsă din cutie. ■

COMPEC-lOGOAurocon COMPEC SRL
www.compec.ro

 

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu