Stația de lipit Weller WSD81i nu necesită calibrare nici după mai mulţi ani

by donpedro

SOSelectronic_EA1015_Fig-1Producţia firmei Weller (membră Apex Hand Tools) este sinonimul pentru instalaţii de lipit de cea mai bună calitate, care pot funcţiona chiar şi 24 de ore în continuu. În portofoliul Weller puteţi găsi mai multe modele, dintre care puteţi alege tipul potrivit pentru utilizarea dorită. De exemplu, seriile WX, WX2, WXD, pe care vi le-am prezentat cu ceva timp în urmă, fac parte din producţia de top. De această dată, firma Weller vine cu o versiune îmbunătăţită a instalaţiei WSD81 – WSD81i.

Instalaţia de lipit WSD81i ascunde în spatele unui model relativ clasic şi simplu o tehnică de nivel superior. Instalaţia WSD81i foloseşte tehnologia “Firul de argint” pentru transferul căldurii către un vârf relativ scurt cu miez de cupru, care asigură un transfer excelent al căldurii şi o precizie excelentă a temperaturii. Vârfurile din seria LT care se folo­sesc la instalaţia WSD81i, pot fi alese dintr-o gamă largă pentru cele mai multe tipuri de îmbinări. Datorită construcţiei precise, acestea au o durată de viaţă prelungită şi chiar şi vârfurile subţiri pot transfera căldura foarte bine şi cu ajutorul lor se poate lucra chiar şi pe pastile de lipit, care, deşi sunt mici, necesită multă căldură (conexiuni la pământ şi multe conexiuni pe placa de circuit imprimat şi altele similare).

Senzorul termic de platină încorporat chiar sub vârful detaşabil asigură stabilitatea pe termen lung, rezultatul fiind acela că instalaţia WSD81i nu necesită calibrare nici după funcţionarea înde­lun­gată (conformitate IPC).

Instalaţia WSD81i conţine şi componente electro­nice care verifică folosirea instrumentului de lipit şi, în caz de repaus, instalaţia trece pe regimul în aşteptare (reglabil pentru intervalul 1-99min). Dacă dorim să modificăm temperatura efectivă a vârfului, putem face aceasta cu ajutorul funcţiei “compensare” (offset). Acest lucru poate fi avantajos, de exemplu, în fabrici, acolo unde muncitorii setau de obicei o temperatură de 380°C, dar pentru instalaţia WSD81i este suficientă chiar şi o temperatură de 360°C (datorită transferului excelent de căldură către vârf). În acest caz, muncitorul nu este nevoit să aleagă ce instalaţie să folosească, deoarece poate folosi o setare unificată la toate tipurile.

Totodată o instalaţie poate fi blocată prin alegerea unui cod propriu sau se poate seta o “fereastră” în care temperatura poate fi modificată.

Avantaje / Caracteristici:

• Instrument de lipit profesional pentru utilizare continuă
• Economisește energia automat
• Transfer excelent al căldurii către vârf + senzor de temperatură din platină (precizia temperaturii setate ±2%)
• Timp de încălzire foarte scurt
• Durată de viață prelungită a vârfurilor
• Siguranţă deosebită, diverse posibilităţi de egalizare a potenţialului
• Posibilitatea de blocare, de setare a ferestrei de temperatură și de compensare
• Conformitate IPC, nu necesită calibrare
• Compatibilitate cu mai multe instrumente Weller


 

SOSelectronic_EA1015_Mat-1Dacă sunteţi interesaţi de produsele WELLER, TRACO, vă rugăm să ne contactaţi la +40 31 221 0209, info@soselectronic.ro.

SOS electronic
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu