Microcontrolere, procesoare şi kit-uri de dezvoltare

by donpedro

de Bogdan Grămescu


Placă de iniţiere pentru microcontrolerul STM32F7

• Nr. stoc RS: 882-0278
• Cod de producător: STM32F746G-DISCO

Aurocon_EA1015_DiscoSeriile STM32F7 de microcontrolere de foarte înaltă performanţă cu DSP şi FPU (Floating Point Unit) de precizie, bazate pe nucleu ARM® Cortex®-M7, furnizează 1082 CoreMark / 462 DMIPS la o frecvenţă de procesor de 216MHz.

Arhitectura inteligentă cu noul set de periferice proiectat în jurul Cortex®-M7, în combinaţie cu o arhitectură de interconectare superioară cu matrice de magistrale AXI şi multi AHB pentru nuclee interconectate, periferice şi memorii, controlere DMA multiple şi acceleratorul grafic hardware Chrom-ART™, optimizează performanţa sistemului.

Conectivitatea şi suportul audio este asigurat cu două interfeţe seriale audio (SAI) cu suport de ieşire SPDIF, trei I²S half-duplex cu suport de intrare SPDIF, două interfeţe USB On-The-Go cu sursă de tensiune dedicată şi interfaţă cu mod dual QuadSPI Flash.
Memoria mare SRAM cu arhitectură de suprasarcină de 320Kbytes, inclu­zând 64Kbytes de memorie de date RAM TCM (Tightly-Coupled Memory) pentru memorie cu latenţă redusă, 16Kbytes de instrucţiuni TCM RAM şi 4Kbytes de SRAM pentru backup.

Kit-ul de iniţiere (Discovery Kit) ajută la explorarea seriei de microcontrolere amintite. Arhitectura inteligentă cu noul set de periferice aduce capabilităţi de timp real, procesare de semnal digital şi eficienţă energetică. Microcontrolerele STM32F7 sunt potrivite pentru o gamă largă de aplicaţii: control industrial, aer condiţionat, securitate, video intercom, dispozitive casnice audio, precum şi IoT.

Kit de iniţiere Curiosity pentru MCU PIC

• Nr. stoc RS: 880-8650
• Cod de producător: DM164137

Aurocon_EA1015_MicrochipKit-ul de iniţiere Curiosity de la Microchip este o platformă de dezvoltare flexibilă complet in­te­grată pe 8 biţi, proiectată deopotrivă pentru utilizatori în­ce­pători şi experimentaţi, ofe­rind o experienţă de prototipare ra­pidă şi plină de posibilităţi pentru microcontrolerele PIC® pe 8 biţi de la Microchip. Curiosity beneficiază de avantajul mediului de dezvoltare uşor de utilizat MPLAB® X de la Microchip cu programator/depanator integrat; nu este nevoie de nici un alt hardware pentru a putea începe.
Pe placa Curiosity există un soclu MikroElectronica mikroBUS™ ce conduce la adăugarea de extra-funcţionalităţi fără efort. Se poate adăuga simplu una dintre numeroasele accesorii MikroElectronica Click™ pentru a explora o gamă largă de aplicaţii diferite. Adăugarea de comunicaţii Bluetooth este uşor de obţinut cu ajutorul instalării modulului Bluetooth de joasă putere Microchip RN4020 Bluetooth. Dispozitivele de interfaţare sunt de asemenea oferite; placa este re-populată cu comutatoare fizice, un buton tactil capacitiv mTouch™ şi un potenţiometru.

Caracteristici:
• Suportă Microcontrolere PIC pe 8 biţi cu 8 pini, 14 pini şi 20 de pini
• Programator/depanator pe placă cu interfaţă USB
• Operare fără probleme cu MPLAB® X IDE şi Code Configurator

Kit de evaluare MSP432P401R

• Nr. stoc RS: 878-7342
• Cod de producător: MSP-EXP432P401R

Aurocon_EA1015_TI-2Platforma MSP430 este reprezentată de o gamă de microcontrolere de semnal mixt, de ultra-joasă putere de la Texas Instruments.
Arhitectura RISC pe 16 biţi este perfect potrivită pentru aplicaţii wireless, industriale de joasă putere şi apli­caţii portabile. Aceast kit a devenit recunoscut datorită uşurinţei de utilizare, a suitei largi de unelte de dezvoltare şi a suportului oferit. Texas Instruments MSP-EXP432P401R LaunchPad™ este un kit de evaluare uşor de utilizat pentru microcontrolerul MSP432P401R. El conţine tot ceea ce este necesar pentru a începe munca de dezvoltare, inclusiv emularea pe placă pentru programare, depanare şi măsurarea energiei. MCU MSP432P401R suportă aplicaţii de joasă putere ce necesită viteze de procesor crescute, cu performanţe de 32 de biți. Conectorii cu 40 de pini simplifică prototiparea rapidă, permiţând adăugarea unei varietăţi largi de module opţionale BoosterPack™, ce cuprind tehnologii precum conectivitate wireless, monitorizare şi detecţie parametri de mediu şi afişaje grafice.

Caracteristici cheie:
• MCU de joasă putere MSP432P401R ARM Cortex-M4F
• LaunchPad™ standard cu 40 de pini care utilizează ecosistem BoosterPack™
• Depanator XDS110-ET (open-source, pe placă)
• Tehnologie EnergyTrace+ şi UART de aplicaţie
• UART secundar prin USB către PC
• Două comutatoare cu apăsare şi două LED-uri pentru interacţiune cu
utilizatorul.

Kit STM32F4Discovery pentru ST Cortex M4

• Nr. stoc RS: 745-8434
• Cod de producător: STM32F4Discovery

Aurocon_EA1015_DiscoveryFamiliile de microcontrolere STM32F405, STM32F407, STM32F415, STM32F417 sunt bazate pe nucleul RISC de înaltă performanţă ARM Cortex -M4 pe 32 de biţi care operează la frecvenţe de până la 168MHz. Nucleul Cortex-M4 este caracterizat de o unitate FPU (Floating Point Unit) cu o virgulă mobilă ce suportă toate tipurile de date şi instrucţiuni ARM de procesare de date. El implementează de asemenea un set complet de instrucţiuni DSP şi o unitate de protecţie a memoriei (MPU) cu o securitate îmbunătăţită a aplicaţiilor.

Kit-ul STM32F4Discovery de la STMicroelectronics este proiectat pentru a evalua caracteristicile seriilor de microcontrolere STM32F407 şi STM32F417. Toate kit-urile Discovery se adresează oricărui tip de utilizator, de la începător şi până la dezvoltator experimentat de software şi aplicaţii. Acest sistem de evaluare simplu permite dezvoltarea de aplicaţii rapid şi ușor.

Placa Discovery este dezvoltată în jurul STM32F407VGT6. El include un conector de depanare integrat ST-Link, accelerometru digital ST MEMS (LIS302DL sau LIS3DSH), microfon digital omnidirecţional ST MEMS (MP45DT02). El include de asemenea un convertor digital/analog audio CS43L22 cu driver pentru boxe clasă D, LED-uri, butoane cu apăsare şi un conector USB OTG micro-AB. Sunt oferite trei convertoare A/D pe 12 biţi, două convertoare D/A, un RTC de joasă putere, 12 temporizatoare de uz general pe 16 biţi (incluzând două temporizatoare PWM pentru control motoare), două temporizatoare de uz general pe 32 de biţi, un generator de numere aleatoare (RNG), împreună cu interfeţe de comunicaţii standard şi avansate. Dispozitivele STM32F415, STM32F417 dispun de celule de acceleraţie criptografică adiţionale.


COMPEC-lOGOAurocon Compec
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu