Power Integrations furnizeazǎ industriei prima interfațǎ de ȋncǎrcare IC compatibilǎ cu tehnologia de ȋncǎrcare rapidǎ 3.0 Qualcomm

by donpedro

PI-ChiPhy-Sept-15Power Integrations, liderul ȋn fabricația de circuite integrate de ȋnaltǎ tensiune pentru conversia energiei eficientǎ energetic a lansat astǎzi CHY103D, cel mai nou membru al ChiPhy™, familia de interfețe de ȋncǎrcare IC, primul IC pentru ȋncǎrcǎtoarele off-line AC-DC  compatibile cu protocolul de ȋncǎrcare rapidǎ 3.0 de la Qualcomm Technologies, Inc., o subsidiarǎ a Qualcomm Inc.

Folosit alǎturi de comutatorul ICs InnoSwitch™ AC-DC, dispozitivul CHY103D încorporează toate funcțiile necesare pentru a suporta QC 3.0. Protocolul QC 3.0 implementat ȋn dispozitivul CHY103D reduce substanțial pierderile în telefonul mobil inteligent în timpul încărcării rapide. Acest lucru permite proiectanților de sisteme sǎ aleagǎ ȋncǎrcarea mai rapidǎ pentru telefoane mobile sau sǎ reducǎ temperatura de la suprafața telefonului ȋn timpul ȋncǎrcǎrii, ȋmbunǎtǎțind astfel eficiența procesului de ȋncǎrcare.

IC ȋmbunǎtǎțește eficiența ȋncǎrcǎrii și reduce disiparea de cǎldurǎ permițând schimbări de tensiune în trepte de 200 mV în loc de trepte mari (de exemplu, de la 5 la 9 volți sau 12 volți), utilizate în multe scheme de încărcare rapidǎ. Această tehnică permite dispozitivului mobil sǎ optimizeze tensiunea de alimentare de la un încărcător offline, minimizȋnd pierderile din sistemul intern de management al ȋncǎrcǎrii telefonului.

CHY103D include o multitudine de caracteristici de protecție, inclusiv ieșire adaptivǎ de protecție la supratensiune (AOVP), ceea ce împiedică la ieșire o valoare mai mare de 120% din tensiunea setatǎ de ieșire, ieșire cu protecție soft la scurtcircuit (OSSP), care detectează ȋntreruperile parțiale și oprește livrarea de energie, ȋn vederea prevenirii supraîncălzirii cablului și a conectorului și a unei protecții prin ȋnchidere de la distanțǎ (RESP), avantaj ce permite dispozitivului sub tensiune sǎ închidǎ adaptorul de la distanță în cazul în care este detectată o eroare.

Dispozitivul CHY103D consumă mai puțin de 1 mW la 5 V tensiune de ieșire; în combinație cu dispozitivele de ȋnaltǎ eficiențǎ InnoSwitch, acest consum scazut de energie faciliteazǎ proiectarea realizatǎ în conformitate cu cerințele stricte de randament pentru încărcătoare, cum ar fi viitoarea revizuire a standardelor federale americane pentru surse externe de alimentare.

Dispozitivele CHY103D sunt potrivite pentru încărcarea acumulatoarelor pentru dispozitive mobile cum ar fi tablete, smartphone-uri, accesorii Bluetooth® și diverse porturi de ieșire de alimentare USB. De asemenea, sunt compatibile cu produsele Quick Charge 2.0. Vizitați http://www.power.com/chy103/ pentru mai multe informații.

www.power.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu