Te simți singur? Conectează-te cu echipa Kinetis!

by donpedro

Cu toții știm cât de repede se mișcă lumea, dar, în interiorul ei, sunt oameni ca tine și ca mine care schimbă idei și fac ca lucrurile să se întâmple. De aceea îmi place să mă conectez și să vorbesc cu cât mai mulți oameni posibil. Sigur că atunci când am nevoie de o informație, încerc să o caut pe web, dar rezultatele sunt remarcabile atunci când mă conectez cu oameni și rezolv problemele împreună cu aceștia. Așa cum se spune … “două capete sunt mai bune decât unul singur”. Iar când vine vorba despre inovații, aceasta este cea mai bună și mai precisă metodă de lucru.

Ideea acestui blog mi-a venit din conversațiile pe care le-am avut cu voi, fanii microcontrolerelor noastre Kinetis, clienții și, în general, cu toți pasionații împătimiți de electronică. Din discuțiile avute cu voi, am remarcat faptul că, uneori, vă simțiți singuri atunci când vă aflați în timpul procesului de proiectare! Am fost dezamăgit să aud acest lucru … noi chiar vrem să-i ajutăm pe toți cei care dezvoltă soluții bazate microcontrolerele noastre Kinetis.

Cu ocazia Forumului de Tehnologie Freescale – FTF 2015, am demarat acțiunea de a veni în sprijinul clienților noștri prin organizarea a două sesiuni foarte bine apreciate: Conectează-te cu experții în microcontrolerele Kinetis. Reacția a fost bună, dar am realizat faptul că trebuie să ne conectăm cu mult mai multe persoane, idee care s-a concretizat, virtual, prin organizarea unor serii de blog-uri care vor trata subiectul microcontrolerelor Kinetis. Scopul este acela de a vă oferi o sursă de informații utile și o modalitate prin care să vă simți mai aproape (și conectați) de echipa Kinetis MCU. Sunt foarte mândru de ceea ce facem în compania noastră; vreau să vă împărtășesc câteva modalități prin care să fiți foarte bine informați și să vă ajut să vă simțiți ca făcând parte din echipa noastră.

Deci, haideți să începem cu primul nivel: câteva modalități de a învăța și de a fi conectat!

Sunteți începător?

Pentru început v-aș recomanda obținerea uneia dintre cele mai populare plăci electronice Freescale Freedom: FRDM-K64F. Odată ce o aveți, verificați ghidul online “Getting Started”. Această pagină web a fost special creată de către echipa noastră de ingineri pentru a vă ghida primii pași (poate cei mai grei) în scrierea programului primei voastre aplicații. Pentru a face totul mai ușor, am adăugat câteva link-uri utile chiar și pentru cei mai experimentați utilizatori de microcontro­lere Kinetis. Sunt convins că veți găsi ghidul online “Getting Started” util și extrem de prețios.

Unde pot găsi materiale de instruire?

Cine nu își dorește să găsescă cursuri gratuite de instruire? Atunci când sunt în căutare de cursuri de instruire, primele locuri din site-ul Freescale în care caut, sunt Online Academy pentru formare pro­fesională la cerere și Video Vault care găzduiește o colecție de clipuri video postate de Freescale. Favoritele mele sunt biblioteca Freescale Technical Sessions și portalul Freescale Technology Form (FTF) unde vei găsi toate prezentările susținute la FTF și de care vei beneficia chiar dacă nu ai putut fi prezent la acestea.
Este o metodă excelentă dacă sunteți în căutarea de materiale de instruire elaborate prezentate de cei mai buni ingineri de la Freescale.

Aveți nevoie de mai multe informații? Întrebați comunitatea!

Cu siguranță că veți găsi cea mai mare parte din informațiile de care aveți nevoie atât în pagina de start a plăcii de dezvoltare FRDM-K64F cât și în paginile cu materialele de studiu (training), însă e posibil să mai aveți și alte întrebări.
Când veți ajunge la acest punct, vă sugerez să contactați echipa noastră tehnică prin intermediul Kinetis MCU Community.
Merită de asemenea de menționat blog-ul MCU on Eclipse (non-Freescale); acesta conține foarte multă tehnologie Kinetis și oferă informații utile pentru toate profilurile de utilizatori.
Verificați aceste noi resurse; s-ar putea ca alții să se fi confruntat cu probleme similare cu ale voaste și să fi găsit între timp răspunsurile pe care le așteptați voi, acum. Toate întrebările sunt binevenite.

Documente importante și conținut

În acest punct, probabil că ești destul de implicat în dezvoltarea ta embedded și cu siguranță că ai nevoie de informații specifice legate de problema cu care te confrunți. În cazul acesta, propunerea mea este să accesezi pagina “Content Page” din cadrul comunității noastre Kinetis și site-ul nostru de documentare, unde poți căuta cu ușurință printre notele de aplicații, fișele de date, manualele de referință, eratele și multe altele.

Te interesează seminarii de training?

Dacă sunteți interesați să participați la sesiunile de training, vă recomand seminariile DwF (Designing with Freescale). Există o mulțime de topicuri diferite, locații și soluții pe care le putem adapta pentru nevoile voastre specifice. Verificați-le și anunțați-ne în cazul în care nu găsiți subiectele de care aveți nevoie.

Aveți nevoie de suport profesional Hands-on?

Dacă doriți să vi se alăture la fața locului o echipă de experți care să vă ajute la proiectul la care lucrați, specialiștii Freescale sunt disponibili! De asemenea, oferim servicii profesionale de inginerie care vă vor ajuta să vă concentrați activitatea pe ceea ce faceți cel mai bine, în timp ce specialiștii Freescale vă vor oferi o soluție personalizată creată să corespundă cerințelor voastre.

Feedback

Postați comentariile voastre pe acest blog și participați activ în cadrul comunității noastre Kinetis MCU. Părerea voastră este foarte importantă pentru noi și vă asigurăm că dorim să vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie. Sperăm că veți găsi toate materialele necesare și vă rugăm să împărtășiți cu noi experiența voastră în ceea ce privește comunitatea Kinetis MCU!

Nu uitați! Pentru a avea parte de resurse de studiu interesante, vizitați blogul nostru Embedded Beat.
Atât pentru această ediție …

Justin Mortimer, avocatul dumneavoastră și marketer de produs în cadrul diviziei Kinetis MCU

Freescale Semiconductor România S.R.L.

București
Tel: 021 3052 400
officero@freescale.com
www.freescale.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu