Senzori cu bandă ASM

by donpedro

Căutând să lărgească și să îmbunătățească gama senzorilor liniari de măsură, ASM a folosit principiul manual standard de măsurare cu bandă și l-a îmbunătățit adăugând un semnal electronic de ieșire prin banda din oțel inoxidabil, deosebit de flexibilă și de calitate superioară. Prin integrarea acesteia într-un ansamblu de extensie cu resort și encoder ASM PRAM, rezultă un nou dispozitiv de măsurare.

Un principiu similar este folosit de mult timp, folosind un cablu de oțel pe circumferința unui tambur. Aplicații industriale mai solicitante, unde sunt necesare numeroase cicluri de lucru, duc la scăderea duratei de viață a acestor echipamente de proces.
ASM a realizat îmbunătățiri semnificative prin utilizarea unei benzi de oțel inoxi­dabil, cu o lățime de 10mm și grosime de doar 0.08m. Aceasta reprezintă evoluția principală a senzorilor cu bandă față de cei cu cablu. Durata de viață a benzii nu

este afectată de schimbările direcției de tragere prin ondularea acesteia. La un senzor pe cablu, schimbarea direcției de acționare a acestuia, duce la scăderea duratei de utilizare cu până la 80%. Senzorul cu bandă oferă durabilitatea în timp solicitată de standardele industriale actuale. Suprafața plată și netedă a benzii, îl face utilizabil și în medii cu temperaturi scăzute, unde depunerea de gheață este posibilă, iar dispozitivele mecanice sunt inutilizabile.
La baza senzorului stă encoderul ASM fără contact PRAM, un encoder multitură absolut cu funcție de conversie a semnalului integrată. Acesta este cuplat magnetic la ansamblul tamburului, pe care banda este rulată în straturi, și ținută sub tensiune constantă prin intermediul unui resort.
Pentru obținerea unei acurateți ridicate a poziționării, senzorul este programat și liniarizat doar după asamblare. Aceasta datorită rulării benzii, care ar putea influența ieșirea liniară a senzorului. Noul sistem îmbunătățit permite livrarea unei liniarități standard de 0.10%. Opțional se pot oferi liniarități mai mari, de 0.05%, în diverse carcase compacte.
Principalul inconvenient al senzorilor de poziție cu contact, este durabilitatea scăzută a acestora, comparativ cu sistemele fără contact. Folosind encoderul magnetic ASM PRAM fără contact, performanțele sunt îmbunătățite instant față de sistemele care utilizează potențiometre sau alte tehnologii cu contact. Calitatea superioară a benzii de oțel inoxidabil, garantează o utilizare îndelungată a senzorului, chiar și în aplicații unde aceasta este ghidată în mai multe direcții.

De asemenea, datorită modului de rulare al benzii pe tambur, chiar dacă senzorul este accelerat peste specificațiile sale de lucru, banda nu riscă să se deplaseze din dispozitivul intern, cum se putea întâmpla în cadrul sistemelor cu cablu.
Noul element de detecție electronic al PRAM este complet încapsulat, permițând utilizarea acestuia în medii dure, unde șocul, vibrațiile, precum și praful, grăsimile sau condensul, puteau crea probleme în sistemele anterioare. Pentru sisteme critice din punct de vedere al siguraței, există posibilitatea unei ieșiri redundante independente, ce poate fi utilizată pentru analiza erorilor sau avertizări legate de căderea tensiunii de alimentare.
Sunt disponibile variate ieșiri analogice sau digitale absolute, inclusiv opțiuni CAN bus, ce satisfac cerințele tehnologice actuale.

Contact

O’BOYLE SRL

Piaţa Ştefan Furtună nr. 5, Ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu