Microchip revendică poziţia de top în clasamentul vânzărilor de microcontrolere pe 8 biţi

by donpedro

Microchip Technology Inc. şi-a revendicat poziţia de număr 1 în ceea ce priveşte veniturile încasate din vânzarea de microcontrolere pe 8 biţi (MCU), conform clasamentului pe 2014 publicat de firma de analiză industrială

Gartner.
Aceasta validează angajamentul ferm şi eforturile de inovare ale Microchip în ceea ce priveşte portofoliul său de microcontrolere PIC® pe 8 biţi.
În vreme ce multe companii ce vând MCU şi-au scăzut în ultimii ani interesul de a oferi microcontrolere pe 8 biţi, Microchip a continuat să inoveze pe toate liniile sale de produse pe 8, 16 şi 32 de biţi, continuând să crească pe piaţă în toate cele trei zone, conform raportului Gartner pe 2014. Pe piaţa MCU-urilor pe 16 biţi, Microchip a fost furnizorul cu cea mai rapidă creştere din top 10 pe 2014, creştere mai mare decât dublul oricărei alte companii din top 10. MCU-urile sale pe 32 de biţi au intrat în clasamentul top 10 pentru furnizorii de microcontrolere pe 8 biţi pentru prima dată în 2014, pe baza unei creşteri de 42,3%.

Suntem bucuroşi să afirmăm că Microchip şi-a recâştigat poziţia de Număr 1 pentru microcontrolere pe 8 biţi,” a spus Steve Sanghi, Preşedinte şi CEO al Microchip. “Acum 4 ani, această poziţie ne-a fost luată prin unirea a 3 giganţi în domeniul semiconductoarelor din Japonia—NEC, Hitachi şi Mitsubishi, sub denumirea Renesas. Am declarat în acele momente că vom lucra fără oprire pentru a ne câştiga cota de piaţă şi pentru a ne întoarce pe locul 1. În urma uniunii din 2010, afacerea Renesas în domeniul MCU pe 8 biţi era cu 41% mai mare decât a noastră. În fiecare an, începând cu 2010, am redus din diferenţă, iar în 2014 ne-am recâştigat poziţia de lider, terminând cu 10,5% mai sus decât Renesas.

Microchip Technology
http://www.microchip.com/Homepage-042715a

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu