Reţele inteligente distribuţie şi dispozitive de măsurare inteligente

by donpedro

Reţele inteligente: un pas înainte în eficienţă

Guvernele şi reţelele de alimentare cu energie din întreaga lume au recunoscut că reţelele tradiţionale, care nu s-au schimbat semnificativ în 100 de ani trebuie înlocuite de reţele de distribuţie a energiei mai eficiente, mai flexibile şi mai inteligente, denumite reţele inteligente (smart grids). Acestea sunt sisteme energetice cu auto depanare, monitorizate digital, ce furnizează electricitate sau gaz de la surse de generare, incluzând surse distribuite regenerabile la punctele de consum.
Ele optimizează furnizarea de energie şi facilitează comunicarea pe două căi în reţea, permiţând mana­gementul energetic la nivel de utilizator final, minimizând întreruperile de alimentare şi transportând numai necesarul energetic solicitat. Rezultatul este un cost mai mic al utilităților pentru client, o alimentare mai sigură cu energie şi reduce­rea emisiilor de carbon. La STMicroelectronics, noi oferim un set complet de produse semiconductoare pentru a implementa dispozitive de măsurare a energiei, apei, căldurii şi gazului, precum şi concentratori sau controlere multi-utilităţi (MUC). Portofoliul include modem-uri în linie de putere, microcontrolere pe 8 şi 32 de biţi, microprocesoare pe 32 de biţi, ASSP-uri pentru metrologie, ceasuri de timp real, EEPROM-uri, surse de tensiune şi produse de securitate.

Strategia ST în domeniul reţelelor inteligente
Având mai mult de 20 de ani de prezenţă şi investiţii în domeniul măsurărilor şi reţelelor inteligente, ST a dezvoltat cel mai larg portofoliu de produse şi soluţii ce vine în întâmpinarea necesităţilor acestor segmente. Strategia ST în domeniul reţelelor inteligente poate fi descrisă de afirmaţia: ghişeul unic pentru aplicaţii de reţele inteligente. Aceasta înseamnă că furnizăm majoritatea semiconductoarelor pentru fiecare aplicaţie menţionată mai sus. Poveştile de succes cu Enel în Italia, Iberdrola şi Endesa în Spania, şi alte companii de utilităţi şi producători de dispozi­tive de măsurare din întreaga lume au demonstrat deja calitatea soluţiilor noastre.

Dispozitive de măsurare pentru apă/gaz

Circuitele integrate utilizate în dispozitivele de măsurare apă/gaz de astăzi sunt alimentate de baterii şi, de aceea, consumul energetic este un factor cheie în selecţia lor. Pentru a răspunde cerinţelor dumneavoastră de proiectare, la ST vă oferim un portofoliu larg de microcontrolere pe 8 şi 32 de biţi, de înaltă performanţă şi consum energetic redus, precum şi circuite de transmisie RF şi surse de tensiune de înaltă eficienţă.

Diagrama bloc pentru dispozitivele de măsurare apă/gaz

Oferta de produse

Dispozitive inteligente de măsurare a energiei

Măsurarea inteligentă în esenţă implică un dispozitiv electronic de măsurare a ener­giei, suplimentat de control complet de la distanţă, diagnoză, analiză consum şi vârf de putere, mecanisme împotriva comenzilor neautorizate (anti tampering), alertă de probleme de funcţionare, tari­fe variabile în funcţie de timp şi multe alte posibilităţi.
Utilizând comunicaţie în linie de putere (PLC) sau alte tehnologii cu şi fără fir pentru conectarea dispozi­tivului de măsurare la furnizorul de servicii permite ca toate carac­teristicile de mai sus să fie fezabile şi compati­bile cu viitoarele protocoale pentru reţele inteligente.

Diagrama bloc SMART E-METER

Oferta de produse

SILICA ROMANIA
Tel.: 0723 259 997
www.silica.com

SILICA | The Engineers of Distribution

.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu