Bopla în România prin Comet Electronics

by donpedro

Un pachet atractiv
Fiecare carcasă necesită luarea unei decizii

Pentru o lungă perioadă de timp, piaţa carcaselor a întâmpinat diverse procese de îmbunătăţire şi completare. Cererea pentru carcase standard, fără personalizare este în scădere, iar variantele specifice sunt acum populare. În acest articol, Bopla prezintă scenariile de prelucrare disponibile.

Carcasele pot avea o multitudine de forme şi culori, în funcţie de aplicaţie.

La momentul proiectării şi dezvoltării unui produs, fiecare inginer se gândeşte la posibilităţile de prezentare a produsului într-un mod cât mai potrivit pentru utilizările sale ulterioare, precum şi de a se asigura că oferă o notă specială, personalizată. Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este de a face uz de un serviciu complet de consultare în timpul fazei de dezvoltare, acest lucru reducând la minimum timpul necesar pentru selecţia componentelor mecanice. În acest scop, BOPLA oferă carcase standard şi speciale, precum şi o gamă largă de servicii. Acest lucru este posibil la Bopla unde carcasele pot fi prelucrate extensiv, îmbunătăţite şi completate în conformitate cu dorinţele exacte ale clientului.

Să începem cu carcasa

Înainte de prelucrarea mecanică, imprimare, îmbunătățire etc. este necesar să se găsească carcasa potrivită pentru fiecare produs. Există câteva criterii care pot juca un rol important în procesul de selecţie. Dimensiunile interne şi externe sunt parametri importanţi.

Sunt disponibile diferite tehnologii pentru utilizarea tastaturilor membrană.

Detalii despre dimensiunile componentelor care urmează a fi instalate sunt importante, de asemenea, spaţiul disponibil în aplicaţia existentă. Un alt factor important este dacă produsul este proiectat pentru utilizarea în interior sau exterior, dacă trebuie să corespundă standardului IP de protecţie şi dacă trebuie să fie stabilizat UV? Calităţile materia­lului trebuie întotdeauna luate în considerare: este plasticul mai bun ca metalul?, este aprobarea UL necesară?, este necesar ca materialul să fie rezistent la anumite substanţe? Modul în care unitatea este utilizată determină dacă aceasta se montează pe un perete sau pe o şină DIN.
Utilizarea mobilă este de asemenea o posibilitate. Este nevoie de o definiţie precisă a cerinţelor de proiectare, în ceea ce priveşte culorile şi formele, precum şi a oricăror caracteristici distinctive. După ce carcasa a fost selectată, următoarele decizii ce trebuie luate sunt despre prelucrare, tipărire şi alte posibilităţi de intrare. Multe dintre aceste decizii pot fi confuze. Pentru aceste situaţii, Bopla oferă servicii de consultanţă, prelucrare şi îmbunătăţire a carcaselor.

Integrarea electronicii

Prelucrările mecanice pe care utilajele moderne le fac posibile includ:
■ Frezare
■ Găurire
■ Subţiere
■ Filetare
■ Tăiere
■ Debitare
■ Sudură cu ultrasunete

Personalizarea carcaselor este în concordanţă cu dorinţele clienţilor.

Din motive de costuri şi în mod special pentru serii mari, adesea este o idee bună să se folosească un instrument personalizat în detrimentul prelucrării mecanice, deoarece toate găurile sau filetele pot fi prelucrate direct. În cele mai multe cazuri, procedeul este mai acceptabil din punctul de vedere al clientului deoarece se achită doar odată.

Lăcuire, acoperire şi imprimare

BOPLA oferă acoperirea şi lăcuirea în primul rând pentru a satisface cerinţele clientului cu privire la decorarea carcasei. Mulţi clienţi preferă un efect de culoare care face cutia să iasă în evidenţă faţă de produsele concurenţilor. Cu toate acestea, pentru multe aplicaţii, acoperirea este de asemenea necesară pentru a asigura protecţie EMC.
Lăcuirea este una din metodele de îmbunătăţire a carcaselor şi componentelor. Lacurile sunt mate­riale de acoperire sub formă de pudră sau lichidă ce se aplică în strat subţire pe suprafaţa carcaselor sau a componentelor şi printr-un proces chimic sau fizic se transformă într-o peliculă continuă solidă.

Există o serie de etape mecanice pentru procesarea carcaselor.

Folosind această metodă, carcasele metalice trec pe un sistem de benzi transportoare şi sunt acoperite cu un lac sub formă de pudră. Avantajul acestui tip de acoperire este rezistenţa mecanică şi protecţia sporită la lovituri sau zgârieturi.
Pentru un design cu mai multe culori pe o carcasă, se pot aplica printări prin procese de tip silk-screen. Pentru acest proces, clientul trebuie să dea toate informaţiile despre culori şi nuanţe RAL, Pantone sau HKS.

Operarea prin tastaturi tip membrană

În ziua de azi, tastaturile, întrerupătoarele sau ecranele touch sunt folosite în aproape toate sectoarele industriei. Acestea trebuie să acopere o gamă largă de aplicaţii pentru a crea o interfaţă ideală de accesare.Tastaturile membrană trebuie să aibă caracteristici speciale pentru medii ostile sau condiţii de operare extreme. Aceste caracteristici includ rezistenţa la impurităţi şi protecţia la umezeală existând diferite tehnologii pentru a atinge aceste calităţi. Tehnologia folosită de Bopla este laminarea cu cupru, tehnologie în care întreaga parte inferioară a membranei este acoperită cu un strat de cupru. Prin procese chimice, cuprul este înlăturat de pe suprafaţă cu excepţia traseelor electrice, iar acestea sunt acoperite galvanic cu argint sau, la cerere, cu aur. Această metodă asigură o conductivitate sporită faţă de metoda screen print.
Principalul avantaj al traseelor din cupru laminat este că sunt mult mai robuste faţă de cele placate cu argint; în argint pot apărea mici fisuri ce duc la scurt-circuit; pe când în cupru nu apar acest tip de fisuri deoarece cuprul este mult mai flexibil. De asemenea, componente precum LED-urile pot fi plantate pe pad-uri de cupru. Rezistenţa conductorului de cupru este mult mai mică decât a celui argintat.

Dispozitive tactile şi uşurinţa în exploatare

O metodă de fixare a membranelor tactile în cutii este denumită tehnologia Profiline. Această tehno­logie este centrată pe uşurinţa în operare. Pe tastaturile standard, tastele sunt la o înălţime medie de 0.3 mm. În tehnologia Profiline, un acrilic se poate pune între membrană şi domul de plastic, deci tastele pot avea până la 2 mm înălţime. Acest lucru permite utilizatorului să simtă mai bine tastele chiar şi la operarea cu mânuşi.
În plus, presiunea se distribuie uniform pe dom deci forţa excesivă sau elementele chimice nu afectează tastaturile Profiline. Ca parte a soluţiilor complete oferite de Bopla, tastatura poate fi pusă direct pe PCB şi astfel nu mai este nevoie de un suport pentru aceasta. Materialul din care este făcut PCB-ul trebuie să se compare ca grosime cu placa de suport folosită în mod uzual pentru tastatură. Folosirea suporturilor filetate este la fel de uşoară ca şi găurirea carcasei sau frezarea în relief.

Încasetarea – potrivirea dispozitivelor în carcasă – ultima etapă a procesului.

Pe faţa tastaturii se poate folosi orice model ca la tastaturile standard. Această metodă de asamblare este mult mai ieftină decât folosirea unei tastaturi cu propria ei placă. Tastaturile membrană pot fi echipate cu texte, simboluri sau culori personalizate. La cerere, pot fi integrate LED-uri sau afişaje, fapt ce dă fiecărei aplicaţii un aspect specific.
Dacă este necesară iluminarea tastaturii, se pot folosi membrane electroluminiscente. Avantajul aceste tehnologii faţă de iluminarea punctiformă este distribuţia omogenă a luminii. Aceasta înlătură orice restricţie în proiectarea tastaturii.

Asamblarea componentelor

Pentru mulţi producători, montarea în cutii a plăcilor, a şinelor DIN şi a blocurilor terminale este un proces foarte important. Este primordial ca producătorul să aibă angajaţi bine instruiţi pentru această parte complexă a procesului de producţie. Această parte a procesului de producţie include şi montarea presetupelor, a afişoarelor sau a dispozitivelor de acces ■

Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi firma Comet Electronics.
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2

Tel.: 021 243 2090
Fax: 021 243 4090
office@comet.srl.ro
www.comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu