Voltcraft – peste nivelul standard de calitate chiar şi pentru cablurile de măsurare

by donpedro

Seturile de cabluri de măsurare Voltcraft vă oferă mai multe motive pentru care merită să le alegeți.

Probabil că nu ne dăm seama în practică cât de important este rolul jucat de cablurile de măsurare ale unui dispozitiv de măsurare, cel mai adesea multimetrele. În primul rând, ele sunt “respon­sabile” pentru transferul bun al unui semnal la un dispozitiv de măsurare şi în același timp ele îndeplinesc o importantă funcție de asigurare a siguranței, mai ales în măsurarea tensiunilor înalte sau la dispozitivele în care o astfel de tensiune poate apărea (neașteptat).

Cablurile de testare sunt deseori expuse unei forţe mecanice considerabile în timpul măsurării. În privința siguranței, în special cablurile mai vechi sau uzate trebuie înlocuite rapid pentru a se evita eventualele vătămări.
Cablurile de măsurare mai vechi de o slabă calitate prezintă multe defecte şi se întâmplă destul de frecvent ca un fir subțire deteriorat (unul din multele care formează un fir torsadat) să penetreze stratul de izolare din interior, rămânând ascuns, aproape de suprafața exterioară. În mod firesc, putem să uităm de proprietățile declarate ale unui astfel de cablu.
MS-4 – set de cabluri de măsurare 10A/CATIII/ 1000V. Cablurile au un vârf clasic, de calitate, utilizabil chiar şi cu mufă tip banană F. Sunt incluse şi clame crocodil cu un strat gros de izolare.
MS-4N – set de cabluri de măsurare cu izolare din cauciuc silicon extra flexibil, 10A/CATIV/600V. Îndepărtare ușoară şi sigură a capacelor vârfurilor datorită unei mecanism de înclichetare.
Cheie de indicare pe cablul roșu pentru o orientare ușoară chiar şi pe semi-întuneric.
Flexibilitatea remarcabilă face măsurarea extrem de plăcută. Rezistenţă ridicată la suprafețe calde.
MS-7 – set de cabluri de măsurare 20A/CATIV/ 600V. Un set cu cea mai ridicată capacitate de manevrare a curenților înalți.

Toate aceste seturi sunt conforme cu standardul de siguranță EN61010-031:2008 şi toate sunt prevă­zute cu capace detașabile (conform imaginilor alăturate) pentru o măsurare confortabilă chiar şi în spaţiile strâmte (de exemplu pe un PCB).

Avantaje / Caracteristici:
• Cabluri de testare profesionale
• Nivel ridicat de siguranță, CAT III/1000V, CAT IV/ 600V (în funcție de tip)
• Izolare din PVC sau silicon flexibil
• Capace detașabile pentru măsurarea confortabilă în spaţii înguste
• Cleme crocodil de siguranță (la MS-4)

Dacă sunteţi interesaţi de produsele VOLTCRAFT, vă rugăm să ne contactaţi la +40 31 221 0209, info@soselectronic.ro.

SOS electronic
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu