Noua soluţie de MCU de la Renesas aduce nivele de integrare fără precedent şi reduce consumul energetic în mod de aşteptare cu ~ 30% pentru sistemele de detecţie casnice şi industriale

by donpedro

Renesas Electronics a anunţat disponibilitatea grupului de microcontrolere RL78/I1D (MCU). Grupul RL78/I1D atinge consumul energetic cel mai redus din

industrie şi integrează o mulţime de funcţii analogice utilizabile în diferite aplicaţii de detecţie. Mai specific, funcţiile RL78/I1D sunt optimizate pentru detectoare care “simt” variaţii în timpi de ordinul minutelor pe ieşirea senzorilor utilizaţi în aplicaţii de monitorizare gaz, fum, mişcare şi vibraţii.
Abilitatea de a utiliza aceste funcţii precum controler de transfer de date (DTC), controler de legătură între evenimente (ELC), şi circuit de operare de date (DOC) la procesarea şi transferul datelor, şi implementarea de temporizatoare pentru intervale lungi, fără necesitatea intervenţiei CPU, ajută la reducerea şi mai puternică a consumului energetic (cu aproximativ 30%) pe perioadele de operare intermitentă a sistemului. În modul de operare de joasă putere, grupul RL78/I1D are un nivel de curent de operare mult mai jos decât al produselor competitoare, iar revenirea din modul stop se face foarte rapid. MCU singur îşi poate aduce o contribuţie substanţială la eficienţa globală a sistemului.
Pentru a ajuta la reducerea costului sistemului şi permiterea unei compactităţi cât mai mari, noul grup RL78/I1D integrează amplificatoare operaţionale de uz general cu intrare diferenţială, un convertor analog/digital pe 12 biţi şi un comparator. Acest lucru aduce împreună pe un singur cip toate funcţiile analogice periferice necesare pentru interfaţarea cu senzori.

Renesas Electronics Europe
www.renesas.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu