EDITORIAL | de Gabriel Neagu

Catalyst ADI - Limerick, Irlanda

by gabi

Catalyst, Centrul de dezvoltare R&D al Analog Devices Inc. (ADI), și-a deschis porțile pentru presă în data de 18.10. 23 pentru o privire concretă asupra activității, parteneriatelor și realizărilor actuale, precum și a ambițiilor pentru ceea ce președintele ADI EMEA, Martin Cotter, crede că se face aici: “industria de mâine”. Ca o mică paranteză, Mike Morrissey, directorul ADI Catalyst a declarat: “O reacție catalizatoare creează o accelerare și de aceea am numit această facilitate Catalyst, deoarece asta este ceea ce ne propunem să realizăm aici: accelerare”.

Anunțat oficial în martie 2023, proiectul Catalyst implementat de furnizorul de dispozitive semiconductoare Analog Devices câștigă amploare prin stabilirea unor colaborări concrete cu parteneri industriali privind dezvoltarea de sisteme complexe în domenii importante, precum cel industrial, auto și de comunicații (rețele 5G și 6G).

Centrul de dezvoltare Catalyst își propune să accelereze inovarea în colaborare și să sprijine activitățile de cercetare și dezvoltare în Europa. Este o investiție de 100 de milioane de euro pentru următorii trei ani, amplasată pe un teren de aproximativ 9.000 de metri pătrați în campusul Analog Devices din zona de afaceri “Raheen Business Park”, Limerick, Irlanda.

Conform companiei Analog Devices, faza de creștere a facilității Catalyst va avea ca rezultat, crearea a 250 de noi locuri de muncă în Irlanda până în 2025, confirmând astfel dorința companiei de extindere în Europa.

Locurile de muncă nou create vor fi concentrate în principal pe dezvoltarea de soluții software bazate pe inteligență artificială în beneficiul unor sectoare precum industrie 4.0 (sector în care ADI generează 50% din cifra de afaceri), gemeni digitali, energii sustenabile, electrificare auto sau conectivitate.

Aceste industrii au fost reprezentate la întâlnirea cu presa, de Vodafone, un gigant al telecomunicațiilor, compania VR Varjo, producătorul de cipuri Intel și gigantul farmaceutic Johnson & Johnson. Toți fac parte din proiectul Catalyst.

Concret, proiectul Catalyst își propune să fie un accelerator de colaborare în cadrul căruia ecosistemele de clienți, parteneri comerciali și furnizori se angajează alături de Analog Devices pentru a dezvolta rapid soluții sofisticate.

Utilizarea tehnologiilor instalate la fața locului – medii de simulare și aplicații finale reale – permite, la acest nivel, să se accelereze dezvoltarea și adoptarea unor soluții considerate inovatoare și în final, să se scurteze timpul de lansare pe piață a produselor în cadrul cărora găsim dispozitivele de la ADI.

De exemplu, o companie care oferă servicii multimedia activate vocal pentru autovehicule, ar putea constata că habitaclul vehiculului este afectat de interferențe de zgomot din exterior, ceea ce distorsionează ușor datele de intrare. Catalyst va lucra la proiect – de cele mai multe ori cu hardware-ul companiei – printr-o combinație de soluții hardware și software pentru a rezolva problema. Deși companiile care apelează la Catalyst caută mai degrabă să rafineze decât să corecteze, atracția este reprezentată de natura personalizată a parteneriatului pe care ADI îl oferă companiilor care apelează la Catalyst. Având expertiză în crearea de hardware și soluții, companiile pot realiza produse de calitate create pe baza dispozitivelor fabricate de ADI și implementate în produsele lor.

Așadar, Catalyst poate fi descris ca o platformă de colaborare pentru utilizatorii care doresc să ajungă pe piață mai repede, să genereze venituri mai eficient, să-și consolideze și să-și extindă ecosistemul. Este un mediu industrial de cercetare și dezvoltare axat pe formarea de parteneriate de colaborare, schimb de idei, crearea de laboratoare comune și dezvoltarea de soluții inovatoare.

“Colaborările și ecosistemele experte sunt cheia succesului în lumea complexă a tehnologiei de astăzi”, spune Martin Cotter, Vicepreședinte ADI EMEA, prezentând progresele Catalyst în Irlanda. “Putem crea împreună tehnologii și soluții care schimbă jocul într-un ritm accelerat în cadrul acestui hub de colaborare și putem obține progrese într-o gamă largă de industrii, de la auto și comunicații până la asistență medicală digitală și automatizare în întreaga lume. Ideea este să rămânem cât mai aproape de evoluțiile tehnologice din piețe, în special electrificarea generalizată, aplicațiile de calcul la marginea rețelei (edge computing), trecerea la rețelele de comunicații cu fir dincolo de gigaherți sau chiar control digital 100% în echipamentele industriale.”

De exemplu, proiectele actuale ale Catalyst se concentrează pe un sistem de fabricație flexibil și modular de ultimă generație, care face posibilă accelerarea modificării liniilor de producție necesare personalizării tratamentelor medicale cu compania americană Johnson & Johnson sau pe managementul inteligent al bateriilor, cu compania germană Munich Electrification. Proiecte, care se bazează în special pe înființarea în Limerick de bancuri de testare și teste operaționale disponibile utilizatorilor.

Sau, după cum declara Vincent Roche, Președinte și CEO al Analog Devices, la inaugurarea Catalyst. “Facilitatea oferă experților din diferite domenii un mediu ad-hoc pentru a conecta, colabora, testa și pilota noi tehnologii, noi modele de afaceri și noi ecosisteme, pentru a împărtăși idei, mijloace și resurse cu echipele care au sediul, în special, în Europa, în beneficiul cât mai multor oameni.”

Cu siguranță, vom mai vorbi despre Catalyst ADI, pentru că mai sunt foarte multe informații care vor capta interesul cititorilor!

Ne auzim în Decembrie!

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu