Dispozitive pentru comunicaţie fără fir

by donpedro

O cerinţă foarte importantă a clienţilor faţă de soluţiile industriale, casnice sau de birou propuse în ultimii ani, este aceea ca sistemul (indiferent de tip) să integreze dispozitive pentru comunicaţie fără fir. Fie că este vorba despre comanda de la distanţă a unor echipamente, fie că este vorba despre comanda unor periferice, fie că este vorba despre transmiterea unor date sau de conectarea la internet, eliminarea firelor conduce la o optimizare a spaţiului ocupat şi la o simplificare a modului de lucru/operare, dar des­chide şi noi posibilităţi de comunicare şi transfer de date între echipamente mobile. În funcţie de aplicaţie, de raza de acţiune, de mediul de operare, etc., au fost dezvoltate mai multe soluţii cu avantajele lor specifice. Aurocon COMPEC furnizează module, antene, produse finite şi unelte de dezvoltare corespunzătoare următoarelor tehnologii de comunicaţie fără fir: Bluetooth, Zigbee, WLAN, ISM Band, GSM, GPS, GPRS, RFID. RS oferă produse de la lideri de marcă, printre care putem menţiona Telegesis, RF Solutions, Telic, CEP, şi mulţi alţii. În cele ce urmează vă sunt prezentate numai câteva exemple.

Autor: Bogdan Grămescu

Modul de telemetrie de la RF Solutions – ALPHA-TR868S, Transceiver, 868 MHz, FM, 2,2 → 3,8V

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 672-9003
• Marca: RF Solutions
• Cod de producător: ALPHA-TR868S

Modulele Alpha sunt module radio extrem de economice, dar de înaltă performanţă. Furnizate în capsule miniaturale cu montare pe suprafaţă, aceste transceivere pot transmite/recepţiona la până la 115Kbps la o rază maximă de acţiune de 300m. Funcţionând la o tensiune de 2-5V, modulele monitorizează tensiunea bateriei sale şi poate intra în modul sleep (adormit) cu un curent de aşteptare foarte mic. Modulul se poate “trezi” intermitent şi poate furniza ieşiri de control direct pentru un microcontroler, făcându-l ideal pentru aplicaţii pe baterii. Modulul dă posibilitatea programării puterii de ieşire. Tensiunea de operare este de la 2,2 la 5,4V (TX & RX) şi de la 2,2 la 3,8V (TRX). Curentul în starea de aşteptare este de mai puţin de 300nA. Alte elemente ce pot fi menţionate: interfaţă SPI pentru configurare, semnal de ceas şi reset pentru MCU extern, temporizator de trezire, reglare automată a antenei, ieşire de antenă diferenţială, detecţie de baterie descărcată, conformitate EMC, FCC.
Aceste module sunt potrivite pentru legături wireless multi-nod unu la unu în aplicaţii ce includ securitate auto şi construcţii, POS şi monitorizare inventare, monitorizarea de la distanţă a proceselor.

ROHM BP3591 – modul WLAN, 3,1 → 3,5V, 802.11b, 802.11g, 802.11n SDIO, UART, USB

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 768-8733
• Marca: Rohm
• Cod de producător: BP3591

BP3591 de la ROHM este un modul LAN wireless IEEE802.11b/g/n, executând toate procesele de protocoale LAN. Ele includ WPS/WPA-PSK şi WPA2-PSK, simplificând semnificativ sarcina gazdei. Unitatea integrează pachetele de protocoale TCP/IP ce elimină necesitatea dezvoltării de drivere. Este activată funcţionalitatea wireless LAN prin simpla adăugare a software-ului de aplicaţie. Prin conectarea BP3591 cu terminale prin RS-232C, USB, SDIO, şi UART se pot dezvolta şi extinde comunicaţii wireless simple.

Modul GSM & GPRS BGS2-W miniPCIe de la Cinterion

• Status RoHS: Conform
• Nr. stoc RS: 798-4352
• Marca: Cinterion
• Cod de producător: BGS2-W miniPCIe

Placa modem de date Cinterion BGS2-W miniPCIe este proiectat pentru a oferi o soluţie cu lăţime de bandă îngustă pentru conectivitate wireless pentru comanda de la distanţă a aplicaţiilor de monitorizare. Combinaţia
Cinterion dintre modulul BGS2-W şi factorul de formă standard PCI Express® Mini (miniPCIe) oferă comunicaţii de date globale în bandă 2G/GPRS.
Arhitectura x86 va lucra cu servicii bazate pe cloud pentru sisteme inteligente. Funcţia de management avansat al temperaturii Cinterion M2M miniPCIe înseamnă că dispozitivul poate fi utilizat în mediul exterior în condiţii de mediu extreme, dar şi în interior pentru echipamente industriale cu sisteme de încălzire şi răcire. Modulul EHS5-E va reacţiona şi va schimba automat performanţele radio curente pentru a evita supraîncălzirea sa.
Dispozitivul este compatibil cu driverele USB şi modem ale Microsoft Windows 8™, Windows 7™, Windows Vista™, Windows XP™ şi Linux.

Aurocon COMPEC
Bd. Theodor Pallady, Nr. 287, Sector 3, Bucureşti

Tel: 021.304.62.33
Fax: 021.304.62.34
compec@aurocon.ro
www.compec.ro
www.rsromania.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu