Verificarea prezenței și poziției suporturilor pentru piese utilizând senzori inductivi

by donpedro

În urma asamblării, capeții cilindrilor sunt transferați pe o altă linie pentru a fi montați pe blocul motor. Piesa este ridicată de pe suportul original și plasată pe un altul. Senzorii montați pe rolele benzii transportoare verifică poziția suportului asigurând siguranța in timpul ridicării și transferului piesei.

Când capeții cilindrilor ajung la stația de transfer, suportul utilizat pentru transportul lor trebuie mai întâi oprit. Aceasta se realizează cu senzori montați între role care în momentul detecției suportului piesei comandă oprirea benzii transportoare.
Un robot industrial ridică capul cilindrului și îl transferă pe o linie de asamblare adiacentă. După verificarea și validarea acestei acțiuni, linia trebuie repornită, iar suportul liber adus la stația de încărcare a pieselor.
Verificarea automată a poziției este necesară pentru inițierea opririi și repornirii benzii transportoare, precum și pentru prevenirea unei manipulări greșite a robotului.
Pentru această aplicație sunt utilizați senzori din familia Full Inox (seria 700) datorită construcției robuste și a distanței de detecție în intervalul necesar de 15-40 mm.
Doar trei senzori inductivi de proximitate DW-AS-713-M30 sunt suficienți pentru asigurarea fiablității și siguranței acestei aplicații.
Senzorii sunt montați între rolele benzii în dreptul stației de transfer. În momentul în care suportul piesei acoperă al doilea senzor, acesta se află în poziția corectă. Linia este oprită, iar actuatorii robotului industrial activați. După confirmarea mutării piesei de către robot, al treilea senzor asigură calea corectă pentru suportul liber.
Acuratețea în măsurarea distanței de detecție a acestor senzori, asigură timpi exacți de manipulare. Astfel ridicarea și transferul piesei au loc în cele mai sigure condiții, menținându-se viteza și consecvența așteptată de la un sistem automatizat industrial.

Avantajele clientului

:
✓ Manipularea automatizată eficientă a pieselor de dimensiuni mari
✓ Evitarea distrugerii produselor
✓ Prevenirea defectării echipamentelor și scăderea timpilor de producție
✓ Asigurarea consecvenței și vitezei procesului de producție
✓ Construcția robustă a senzorilor, precizie demonstrată și acuratețe în comutare ridicată
✓ Distanță de detecție similară pentru diverse materiale (Factor 1)

Contact

O’BOYLE SRL

Piaţa Ştefan Furtună nr. 5, Ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu