Microchip se alătură Fundaţiei Linux şi AGL; Noul driver Linux permite tehnologia MOST® pentru ecosistem Linux

by donpedro

Microchip Technology Inc. a anunţat că s-a alăturat Fundaţiei Linux şi AGL (Automotive Grade Linux). AGL reprezintă un proiect de colaborare open source de dezvoltare de pachete software bazate pe Linux pentru industria auto, mai exact maşina conectată. Microchip a început să permită proiectanţilor să utilizeze sistemul de operare Linux cu portofoliul său de controlere cu interfaţă la reţea MOST®.

Pentru a învăţa mai multe despre controlerele cu interfaţă la reţea MOST de la Microchip, vizitaţi: www.microchip.com/MOST-Controllers-010615a.

Proiectele IHS, până în 2020, vor avea o piaţă estimată de 130 de milioane de unităţi IVI (in-vehicle-infotainment – informare şi divertisment în vehicul), din care Linux va avea un procent de 41,3%, cu 53,7 milioane unităţi. Adoptarea Linux este în creştere deoarece oferă proiectanţilor din industria auto o platformă open source ce le permite să maximizeze reutilizarea muncii existente, dar aducându-şi mereu îmbunătăţiri. Suplimentar, AGL a fost construit pe un pachet Linux stabil şi bine testat ce se află deja în utilizare în dispozitive mobile şi embedded. Combinaţia dintre tehnologia MOST şi Linux oferă o soluţie pentru creşterea complexităţii IVI în sistemele avansate de asistenţă şofer (ADAS), accelerând dezvoltarea prin intermediul software-ului open-source şi a tehnologiei de reţea MOST.
Tehnologia de reţea MOST este o reţea TDM (multiplexare pe diviziuni de timp) ce transportă diferite tipuri de date pe canale separate cu latenţă scăzută şi înaltă calitate a serviciului. Controlerele cu interfaţă la reţea MOST oferă interfeţe hardware separate pentru diferite tipuri de date. Suplimentar fluxului de date video sau audio prin interfeţe hardware dedicate, noul driver Linux de la Microchip permite accesul uşor şi armonizat la toate tipurile de date.
Pe lângă comunicaţia bazată pe IP prin pachetul standard al Linux, toate tipurile de date în reţeaua MOST sunt accesibile prin nodurile de dispozitive regulare ale Linux Virtual File System (VFS). Subsistemul ALSA (Advanced Linux Sound System Architecture), arhitectură avansată de sistem de sunet, poate furniza date audio sincrone multi-canal de înaltă calitate.

Microchip Technology
www.microchip.com/PIC16_LF161X-Family-Product-Page-111114a

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu