Biblioteci open source pentru fuziune de senzori

by donpedro

A trecut ceva timp de când v-am informat despre stadiul eforturilor de realizare a bibliotecii pentru fuziune de senzori Freescale (One-stop-fusion-shopping la freescale.com/sensorfusion). Nu am fost inactivi. Am adăugat suport pentru plăcile

FRDM-KL46Z și pentru Kinetis Design Studio IDE. Setul de instrumente Sensor Fusion Toolkit pentru Windows a fost extins cu caracteristici noi și îmbunătățite.
Am actualizat manualul nostru de utilizare și am îmbunătăţit mult conținutul fişei tehnice despre fuziunea de senzori. Am adăugat şi o pagină de suport tehnic a comunităţii la community.freescale.com/community/sensors/sensorfusion. Dar, noutatea cu adevărat mare este că am luat întreaga bibliotecă open source a fuziunii de senzori.

de Michael Stanley

E GRATIS. Avem o mulțime de soli­citări pentru termeni de licențiere mai puțin restrictivi și o verificare de licență mai ușoară în cod. Am rezolvat ambele cerințe prin eliminarea tuturor controalelor de licență, prin furniza­rea întregii biblioteci în formă sursă (nu mai mult de node locked binaries) și prin trecerea la un fișier de licență BSD foarte flexibil.
Fișierele sursă trebuie să păstreze drepturile de autor Freescale, dar sunteți liberi să utilizați codul cu orice set de senzori sau mi­cro­controlere, la niciun cost, vreodată. Acesta este modul ales de Freescale de a încuraja adoptarea largă de tehnici bazate pe fuziune de senzori, indiferent de furnizor. Ceea ce mă duce la …

În această săptămână, la MEMS User Group Executive Congress, în Scottsdale, AZ, directorul executiv Karen Lightman a anunțat formarea comu­nității numită MIG Accelerated Innovation Community (AIC). AIC este destinată să faciliteze schimbul de informații și adoptarea de algoritmi pentru fuziune de senzori și de analiză, scurtarea timpului de adopție și (prin acceptarea re-utilizării) permite utilizatorilor săi să se concentreze pe dezvoltarea funcțiilor generației următoare. Freescale a susținut de la început efortul, contribuind cu biblioteca pentru fuziune de senzori, documentația și fișierele sale sursă pentru Windows și instrumente de vizualizare bazate pe Android. Freescale va extinde aceste oferte în următoarele luni.
Steve Whalley, CSO la MIG, a adăugat că “Analog Devices și NIST ni s-au alăturat, iar PNI senzor Corp. va contribui cu trei algoritmi: codificarea rotației într-un sistem 3D; monitorizarea ritmului cardiac folosind senzorul PPG; și numărarea pașilor. De asemenea, așteptăm ampla participare a altor companii, membre MIG, pentru a adăuga algoritmi suplimentari pentru AIC în următorele 30 până la 60 de zile, oferind o bogată bază de algoritmi având capabilitatea de a ajuta dezvoltatorii cu soluții de fuziune de senzori.”
Au existat pe web câteva biblioteci de algoritmi pentru senzori. Dar ele au fost, în general, limitate prin posibilități sau prin restricții de licență.
Achizițiile companiilor Sensor Platforms, Movea și altele de la începutul acestui an, au dus la apariţia unor oferte comerciale exagerate. AIC face ca soluțiile la nivel profesional să fie disponibile pentru oricine altcineva. Vizitați site-ul MIG Open Source Sensor Fusion pentru a vă înregistra și a avea acces la GitHub based code, documentație și instrumente. În spiritul revelării complete, eu şi echipa mea am scris mare parte din materialul prezent pe site, așa că, dacă aveți sugestii, vă rugăm să nu ezitați să mi le trimiteți.
AIC deschide, de asemenea, ușa companiilor pentru a le oferi opțiuni de suport profesional, aşa cum şi Freescale a început să facă acest lucru din luna Ianuarie. Compania a creat un kit de dezvoltare de fuziune de senzori (FRDM-SFUSION) dispo­nibil pentru vânzare din luna trecută. Prețul de revânzare (recomandat) al kit-ului este de 170 USD și include plăcile Freescale FRDM-K64F, FRDM-FXS_MULTI-B, pre-programate cu software-ul pentru fuziune de senzori, compatibil cu pachetul standard Sensor Fusion Toolbox pentru Windows. De asemenea, este disponibil un pachet premium, suport pentru dezvoltare de software, care include un portal privat, cu până la 50 de ore de suport tehnic, la un preț de 10.000 USD. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul www.freescale.com/FRDM-SFUSION

Sunt foarte încântat de biblioteca noastră open source pentru fuziune de senzori. Observ deja adoptarea sa rapidă, iar eu abia aștept ca alți cola­boratori să revizuiască și să se alăture produselor noastre de lucru, adăugând, în acelaşi, timp propriile lor produse. Este momentul potrivit pentru a fi în afaceri legate de senzori.

Michael Stanley gestionează echipa de sisteme/ algoritmi din cadul diviziei Freescale Sensors Solutions.

Freescale Semiconductor România S.R.L.

București
Tel: 021 3052 400
officero@freescale.com
www.freescale.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu